Na kampiranju još udobnije nego kod kuće!

14.7.2015. 9:42:22

Da li svoj godišnji odmor najviše voliš provesti kampirajući? Za sve avanturiste, pripremili smo zanimljive prijedloge opreme za kampiranje, bez koje jednostavno ne ide- provjeri šatore za ugodan boravak i opuštanje u prirodi, ali ne propusti i neke praktične savjete za sve ljubitelje kampiranja.

PRIJE KUPNJE PROVJERI OVA 4 ŠATORA ZA NEZABORAVNO KAMPIRANJE:

image

1. Bestway šator za kampiranje Natoura

Bestway šator Natoura je idealan šator za kampiranje ili za plažu. Izvanredno lagan i lako se postavlja. Sa sobom na put ga mogu ponijeti i motoristi, lovci i drugi putnici, koji spavaju u prirodi. Zbog širine 150 cm i dužine 2,11 metara je u njemu više nego dovoljno prostora za 2 osobe. Dno šatora je od PE materijala, stranice su od 170T poliestera. Šator također ima džepić za odlaganje te rupicu za električni kabel. Vodootporan je i teži samo 2,6 kg. S njim dolazi i užad za privezivanje i torba za nošenje.

 

2. tenda Coleman Event Shelter Floor "S"

Od jakog sunca i topline lako se zaštitiš s tendom Coleman Event Shelter Floor "S". Izrađena je od kvalitetnog poliestera, koji nudi zaštitu protiv vjetra, kiše i drugih vremenskih uvjeta, ali je i odlična za ljetno razdoblje jer te štiti od štetnih UV zraka. Vrlo se jednostavno postavlja i lako se održava. Dimenzije rastegnute tende iznose 365 x 365/218 cm, što osigurava potpuno adekvatnu zaštitu i udobnost za cijelu obitelj.

 

3. Trimm šator Arizona II

Obiteljski šator Trimm Arizona II idealan je za duži boravak u prirodi u svim vremenskim uvjetima. Izuzetno je otporan ja kišu i vjetar. U ovaj šator stane do 5 ljudi, a zbog velikog unutarnjeg prostora,  idealan je za sve vrste putovanja. Šator ima otvore za zrak i ventilaciju, koji pružaju konstantno strujanje zraka. Dvostruka postava sa svih strana omogućava dodatnu zaštitu i sigurnost. Kad se postavi, unutarnje dimenzije su mu 220x260 cm. Težina šatora je 10.8 kg.

 

4. Coleman šator Mackenzie X4

Coleman Mackenzie X4 je luksuzan šator za 4 ljudi kojemu je svrha da se osjećaš kao kod kuće. Velik i udoban šator visine 215cm u kojem spavaće sobe možeš odvojiti s patentnim zatvaračem. Potpuno integrirana postava u podu omogućuje zaštitu od svih vremenskih uvjeta. Vrlo izdržljiv i stabilan, lako se postavlja, a panoramski prozori pružaju vrhunsko osvjetljenje šatora kao i ventilaciju zraka kad god je to potrebno. Prostor za spavanje je 6 kvadratnih metara.

 

Kako odabrati predšator?

Kod kupnje predšatora za kamp kućicu najvažnije je prvo izmjeriti opseg kamp kućice. To je najlakše napraviti tako da metar provučeš ispod prikolice i izmjeriš širinu od jednog kraja do drugog, a zatim na isti način izmjeriš i duljinu. Tek kada imaš sve dimenzije prikolice i opseg, možeš početi odabirati model predšatora budući da izbor ovisi o njenoj veličini. Pripazi i na mogući nestandardni oblik kamp kućice, budući da je u tom slučaju potrebno odabrati posebno prilagođeni predšator za takvu vrstu prikolice, a ne zaboravi ni na njenu visinu.

Kako učinkovito očistiti šator?

Čišćenje šatora za mnoge ljude predstavlja noćnu moru, ali uz naše savjete ovaj ćeš posao završiti u samo nekoliko jednostavnih koraka. Šator se čisti s običnom vodom, a tvrdokorne mrlje najbolje je očistiti s sredstvom za čišćenje šatora. U slučaju da na šatoru imaš smole, za čišćenje nemoj koristiti sredstva za čišćenje, uklanjanje mrlja ili izbjeljivače, jer to može oštetiti materijal, nego osušenu smolu ukloni tvrdim predmetom, a ostatak s mekanom četkom. Kad je šator opran, ostavi ga da se dobro osuši u hladu.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe