Kupnja školske torbe – noćna mora ili ipak ne?

12.8.2015. 13:49:03

Želiš kupiti novu školsku torbu ili ruksak? Bez brige, pripremili smo ti neke izvrsne prijedloge torbi i praktične savjete o tome kako se nositi s kupnjom. S obzirom na činjenicu da većina roditelja u kupovinu školskog pribora kreće u kolovozu i da je u trgovinama gužva, imamo za tebe jednostavno rješenje da se ne živciraš i ove godine – školsku torbu kupi online, udobno iz svog dnevnog boravka!

PRIJE KUPNJE ODABERI PRAVU ŠKOLSKU TORBU ZA SVOJE DIJETE:

image

1. Daikine ruksak Atlas 25L ABT

Ako kod kupnje školskog pribora preferiraš priznate brandove, onda je odličan izbor školski ruksak Daikine Atlas 25L ABT. Daikine brand pruža visoku kvalitetu, praktičnost i lijep dizajn. Glavna prednost ruksak je anatomski oblikovana stražnja strana, što ga čini ugodnijim za nošenje, a istovremeno je lagan. Svi roditelji znaju kako su danas teške školske torbe, stoga su težina i anatomski dizajn svakako važne značajke. Osim toga, ovaj ruksak ima dva bočna džepa s patentnim zatvaračima i dva prostrana pretinca gdje dijete može staviti sav svoj školski pribor.

 

2. Dakine Atlas 25L Graveside

Ako tvoje dijete želi ruksak poznatog branda, ne možeš pogriješiti s još jednim ruksakom Dakine - američki brand sportske odjeće i opreme koja je vrlo popularna među tinejdžerima. Atlas ruksak 25 l Graveside u kombinaciji crne i bijele boje ima spužvu na leđima i mekane naramenice za udobno nošenje. Dodatna prednost je mali odjeljak koji služi za držanje naočala te posebna elastična traka za učvrstiti skateboard ili nešto slično tih dimenzija. Ruksak je idealan i za izlete i odlaske u prirodu. Omekšana unutrašnjost ruksaka omogućuje sigurnu pohranu laptopa veličine 14 ''.

 

3. Target školski ruksak s kotačićima Hello Kitty Hearts

Imaš kod kuće malog školarca, pa te brine kako će svaki dan nositi tešku torbu? Zabrinutost je potpuno suvišna, ako se odlučiš za školsku torbu Hello Kitty Hearts s motivima svijetu popularne bijele mačkice. Uzbuđenje djeteta je zajamčeno, ali to nije jedina prednost ove torbe. Nudi puno prostora za pohranu te preklopnu ručku i kotače s kojima tvoje dijete nije potrebno nositi punu težinu na ramenima, jer torba lako klizi po podu. Zabavna, ali u isto vrijeme praktična i sigurna školska torba!

 

4. Ruksak Barcelona 51767

Također smo pripremili nešto za sve učenike, koji su veliki nogometni fanovi. Barcelona ruksak je prava poslastica za sve ljubitelje jednog od najuspješnijih španjolskih klubova! On nudi 2 prostrana pretinca za raspodjelu školskog pribora, a kvalitetni zatvarači s natpisom FC Barcelona omogućuju jednostavno otvaranje i zatvaranje. Podesive i podstavljene naramenice osiguravaju udobno nošenje na leđima, a jarke boje na plavoj pozadini te grb kluba Barcelona oduševit će svakoga.

 

Kako pravilno izabrati školsku torbu?

Djetetu je potrebno osigurati kvalitetnu torbu, s kojom će unatoč velikoj težini udobno nositi sve potrepštine. U nastavku provjeri što moraš uzeti u obzir pri odabiru.

- Starost i veličina djeteta: školska torba mora biti odgovarajuće veličine, ovisno o dobi djeteta, inače može razviti neprimjereno držanje. S godinama je također bitan izgled torbe - većoj djeci i adolescentima  je vrlo važno, kako ona izgleda, tako da je najbolje da ih uključiš u izbor torbi.

- Anatomski leđa i široke naramenice: Kralježnica mora biti u ispravnom položaju prilikom nošenja školske torbe, stoga izaberi torbu koja ima anatomski oblikovanu i čvrstu stražnju stranu, što odgovara savršeno djetetovim leđima. Široke naramenice osiguravaju da težina bude bolje raspoređena i da ne uzrokuje bol. Također je važno da je materijal na leđima prozračan, jer sprečava da se vaš školarac znoji.

- Nekoliko odjeljaka i pretinaca različitih veličina: takva školska torba omogućuje optimalnu raspodjelu školskog pribora koje onda djeca vrlo brzo pronađu. Više pretinaca omogućuju da težina bude ravnomjernije raspoređena, čime je kralježnica manje opterećena.

- Kotači i sklopiva ručka: ova torbe omogućuju dva načina nošenja - ako se ručka presavije, dijete torbu može nositi na leđima, a ako torbu stavi na pod i izvuče ručicu, može svoj školski pribor jednostavno vući i potpuno rasteretiti ramena. Ali čak i ovdje oprez nije suvišan - dijete treba vuči torbu malo s jednom pa malo s drugom rukom, u suprotnom može opet doći do nepravilnog držanja.

I jedan praktičan savjet: Stručnjaci savjetuju da školska torba ne teži više od 10% djetetove težine. S obzirom da sav školski pribor koji dijete nosi na dnevnoj razini, težina često prelazi tu vrijednost, stoga sudjelujte u pripremi školskog pribora za tekući dan, jer je često slučaj da djeca nose sa sobom stvari koje im ne trebaju.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe