Klasični ili američki frižider - koji je bolji?

27.11.2013. 14:12:10

Postoje stotine različitih vrsta hladnjaka, veliki, mali, bijeli, šareni, jednodijelni ili kombinirani. Dok je kod nas u Hrvatskoj najčešći tip hladnjaka kombinirani s zamrzivačem iznad i hladnjakom ispod, za hlađenje u Americi daleko se najviše koristi veliki kombinirani hladnjak s dvostrukim vratima.

image

Takvi hladnjaci su podijeljeni u dvije gotovo jednake površine, ali odjeljak za hlađenje obično je malo veći od zamrzivača. Takvi modeli, naravno, imaju više mogućnosti – mogu oba dijela biti jedinice za hlađenje bez zamrzivača, može biti zamrzivač na dnu, a neki modeli imaju čak i mogućnost priključka na vodu što omogućuje stalnu opskrbu svježom hladnom vodom i brzu proizvodnju kockica leda.

Razlog za popularnost hladnjaka s jednim vratima je osobito širok raspon cijena, te lako možemo hladnjak s zamrzivačem naći u kategoriji onih s najnižim cijenama. Oni su podijeljeni na samostojeće i  ugradbene hladnjake sa zamrzivačem gore, kojeg možeš elegantno ugraditi u ormar i time izbjeći podešavanje dizajna hladnjaka postojećem namještaju i elementima. Zamrzivač obično zauzima jednu trećinu volumena hladnjaka. Prednost ovog hladnjaka je i širok asortiman modela i boja.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe