Top prijenosna računala i tableti za učenike i studente

24.8.2015. 13:27:18

Istraživanje i učenje u srednjoj školi danas više ne možemo zamisliti bez računala, čak i više, prijenosno računalo je gotovo postalo ono što su nekad bili olovka i bilježnica. Čak i u osnovnoj školi djeca često koriste tablete, dok djeca u vrtiću uče kako ga koristiti. Ako prije početka nove školske godine razbijaš glavu koje računalo kupiti, pripremili smo ti neke prijedloge top laptopa i tableta.

PRIJE KUPNJE PROVJERI OVA 4 UREĐAJA I ODABERI NAJBOLJEG:

image

1. Toshiba prijenosno računalo Satellite L50-B-1U6

Laptop Toshiba Satellite kombinira elegantan dizajn i visoku učinkovitost, što je bitno kod svih mogućih zadataka modernog školarca ili studenta. Brz rad osiguravaju 4 GB memorije i Intel Core i3 4005U, a za ugodan rad, tu je 15.6" LCD zaslon rezolucije od 1366 × 768. Student ili učenik može na 500GB hard diska pohraniti svu vrstu sadržaja, a tu je i Intel grafička kartica HD 4400. U Toshibi nisu zaboravili ni na ugrađenu web kameru s mikrofonom i Wi-Fi sučelje koje osigurava povezanost. Super izbor za zahtjevnije korisnike po pristupačnoj cijeni!

 

2. Asus prijenosno računalo X554LJ-XX006D 90NB08I8-M00060

Tražiš laptop, koji je pogodan za sve školske funkcije i za zabavu? Onda nemoj propustiti laptop ASUS X554LJ-XX006D sa snažnim Intel Core i5-5200U. On nudi 1000 GB prostora na tvrdom disku, HDMI priključak, USB 3.0 utor velike brzine, čitač kartica 2 u 1, a za besprijekoran prikaz slike brine se grafička kartica NVIDIA GeForce 920M. Naravno, ima i ugrađenu VGA kameru, 15.6" LED zaslon razlučivosti 1366x768. ASUS X554LJ-XX006D idealan je za školu i slušanje glazbe, igranje igara i sve druge zabavne aktivnosti.

 

3. Samsung tablet Galaxy Tab 4 SM-T533

Za praktičnu primjenu u školi ili na fakultetu svakako je odličan izbor tablet računalo. Izdvajamo ti tablet Samsung Galaxy Tab 4, koji pruža savršenu sliku na ekranu od 10.1 inča s rezolucijom od 1280x800, a odlikuje ga sofisticirani dizajn. Sigurno te zanima, možeš li na ovom tabletu obavljati sve aktivnosti, kao na stolnom računalu - chat, provjeravati e-poštu, gledati filmove, itd? Ne moraš se brinuti jer Samsung ima rješenje u obliku multi-taskinga s više prozora. Tablet donosi prednost za cijelu obitelj, jer nudi posebno logiranje do 8 korisnika.

 

4. Lenovo tablet Miix3 80JB000LXT

Tražiš neku malo jeftiniju verziju? Tablet Lenovo Miix 3 za iznimno dobru cijenu omogućuje pregledavanje web-a i druge školske aktivnosti, a omogućuje i gledanje filmova, slušanje glazbe ili neki drugi oblik zabave. Računalo pokreće Intel Atom Quad core procesor na 7,85'' zaslonu osjetljivim na dodir s rezolucijom od 768x1024, pa sigurno nećeš propustiti nikakav detalj. U prilog ovom tabletu ide i 32 GB hard disk, 2 GB RAM-a i napredne multifunkcionalne opcije. Odličan izbor za školske potrebe po pristupačnoj cijeni!

 

Brzi savjeti za kupnju laptopa ili tableta za školu

Još uvijek ne znaš što odabrati? Provjeri naše savjete koji će ti pomoći u odabiru novog računala!

1. Odaberi uređaj koji je jednostavan za nošenje - od 11 do 14 inča je sasvim dovoljno.

2. Izdržljivost je jako važna - metalno kućište je bolji izbor od plastičnog, ali tada je obično i cijena veća.

3. Provjeri izdržljivost baterije – da traje najmanje 6 sati ili više.

4. Provjerite udobnost korištenja tipkovnice i touchpad-a.

5. Ako ne znaš da li se odlučiti za laptop ili tablet, odaberi hibrid između ta dva. Na ovaj način, možeš biti siguran da imaš fleksibilnost uređaja, a cijene su povoljnije.

6. Neke od preporučenih tehničkih karakteristika: moćan procesor, kao što je Intel Core i3, 500GB tvrdog diska, 6 GB RAM-a ...

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe