Način rada i prednosti indukcijske ploče za kuhanje

12.12.2013. 14:24:26

U posljednjih dvadeset godina, vrijeme pripreme hrane skratilo se u prosjeku sa 60 minuta na 13 minuta, zbog bržeg načina života i učinkovitijih kućanskih uređaja opremljenih današnjom tehnologijom. Među njima je trenutno najpopularnija indukcijska tehnologija.

image

Prva prednost indukcijske ploče je mogućnost upotrebljivosti njene cijele površine - posuđe tako možeš staviti bilo gdje, jer ona zagrijava samo tamo gdje je položiš. posuđe, dakle može biti bilo kojeg promjera, jer uvijek će grijati ispod cijele njene površine . Djeluje pomoću magnetske privlačnosti, tako da posuđe mora biti strogo izrađeno od materijala koji privlači magnet. Kuhanje u posuđu od aluminija ili stakla više nije moguće, ali s druge strane to je dobro jer se ne možeš opeći ako nasloniš ruku na ploču. Osim toga, indukcijske ploče za kuhanje imaju ugrađen senzor topline, koji prepoznaje opasnost od pregrijavanja sadržaja posuđa. Ako te tijekom kuhanja prekine telefonski poziv, s indukcijom se više ne moraš bojati da će ti prekipjeti ulje u tavi.

Indukcijska ploča uspostavlja magnetsko polje visoke frekvencije, zbog čega se feromagnetsko posuđe iznimno brzo ugrije, a nakon kuhanja ploče se ponovno ohladi za manje od minute. Zbog ovog svojstva, indukcijske ploče su najviše energetski učinkovite i troškovno najisplativije, jer nakon kuhanja odmah prestanu grijati okolinu i rasipati energiju. U isto vrijeme također ti uštede vrijeme prilikom čišćenja, jer sve ono što ti se prolij tijekom kuhanja, zbog hladne okoline posude ništa neće izgorjeti, a izliveni sadržaj lako može pobrisati mokrom krpom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe