Vježbaj kod kuće i uštedi

7.9.2015. 15:03:25

Želiš aktivnije dočekati jesen, ali ti je žao plaćati mjesečnu članarinu za fitness? Ne brini - možeš vježbati kod kuće! Imaš nekoliko različitih opcija za vježbanje među kojima ćeš sigurno naći nešto za sebe. Provjeri neke od naših prijedloga za učinkovito vježbanje u dnevnoj sobi, a također smo ti pripremili jedan od trenutno najpopularnijih oblika vježbanja, koji je posebno pogodan za sve one sa nedostatkom vremena.

POBRINI SE ZA UČINKOVITI TRENING KOD KUĆE I POGLEDAJ OVU OPREMU:

image

1. Xplorer podloga za vježbanje 4mm narančasta

Temelj učinkovitog vježbanja kod kuće je svakako kvalitetna podloga koja ti omogućuje udobnost i podršku tijekom vježbanja. Provjeri Xplorer podlogu za vježbanje debljine 4mm s dimenzijama 172 x 61 cm, koja je pogodna za sve vrste joge, fitness vježbe i druge oblike vježbanja na podu. Podloga Xplorer će ti sigurno dugo i dobro služiti, jer je otporna na znoj, vodu i abraziju, a i ne zauzima puno prostora, jer, nakon uporabe, jednostavno zarolaš i učvrstiš s dvije gumice.

 

2. Reebok set utega Exclusive 6kom

Ako želiš vježbanjem kod kuće učinkovito oblikovati tijelo, onda su Reebok utezi odličan izbor. Oni predstavljaju idealnu opremu za razne oblike aerobika, izotonične vježbe te jogiranje, i sa njima se na jednostavan način možeš pobrinuti za treniranje svih dijelova tijela. Možete birati između tri različite težine, među kojima zasigurno možeš naći pravu težinu za sebe, a za udobnost tijekom korištenja pobrinut će se guma kojom su utezi obloženi. Super izbor za aerobne vježbe kao i jačanje mišića!

 

3. Domyos uteg kettlebell 8kg

Uvijek pratiš najnovije trendove u području sporta? Onda moraš kod kuće obavezno imati Kettlebell uteg kojeg danas koriste svi - od profesionalnih sportaša pa do početnika koji žele poboljšati svoje sposobnosti. Kettlebell utezi poboljšavaju izdržljivost, koordinaciju i fleksibilnost, snagu i eksplozivnost zglobova u tijelu, ojačavaju kardiovaskularni sustav, i još mnogo toga. Izrađen je od visokokvalitetnog lijevanog željeza, ima glatku ručku, dok je donji dio utega prekriven neoprenskom gumom koja štiti pod.

 

4. Everfit sobni bicikl  BFK 300

Voliš vježbati na biciklu, ali ne želiš potrošiti sve svoje novce na sprave za vježbanje? Pogledaj Everfit stacionarni bicikl BFK 300, koji ti za dobru cijenu omogućuje učinkovito vježbanje u dnevnom boravku. 8 različitih programa otpornika osigurava da vježbanje prilagodiš svojim sposobnostima i ciljevima, a na preglednom LCD zaslonu u svakom trenutku možeš pratiti svoje otkucaje srca, vrijeme, brzinu, koliku si udaljenost prešao i kalorija potrošio. Kompaktan dizajn omogućava da se bicikl uklopi u svaki prostor, čije su dimenzije postavljene naprave 800 x 440 x 1225 mm. Odpedaliraj prema zdravijem životu kod kuće!

 

Kratka vježba, maksimalna iskoristivost - HIT trening

Mnogi ljudi misle da vježbanje kod kuće ne može biti učinkovito kao u teretani, ali to se ne odnosi na visoko intenzivni intervalni trening (HIT), koji je u zadnje vrijeme vrlo popularan, a s kojim u kratkom vremenu maksimalno učvrstiš svoje tijelo, stekneš kondiciju i izgubiš višak masnoća.

HIT trening možeš izvesti na mnogo načina te ga možeš lako prilagoditi svojim sposobnostima. Osnovni princip temelji se na intervalima intenziteta i odmora, koji se ponavljaju u setu - na primjer, 40 sekundi visokog intenziteta i 20 sekundi niskog intenziteta/odmora ili 20 sekundi visokog intenziteta i 10 sekundi odmora. Pretpostavimo da si odlučio, na primjer, 4 seta od 8 ponavljanja, pri čemu se svako ponavljanje sastoji od 20 sekundi intenzivnog vježbanja, 10 sekundi odmora, 20 sekundi intenzivnog vježbanja i onda opet 10 sekundi odmora. Takav HIT trening traje 32 minute.

Svaki set treba biti sastavljen od jedne ili dvije različite vježbe, pri čemu se nudi širok izbor mogućnosti. Ovo su samo neke od ideja:

- visoko preskakanje na mjestu

- sklekovi sa bočnim kretanjem

- široki čučanj s podizanjem utega

- iskorak na mjestu (sa ili bez utega)

- Izbacivanje lakta s utegom

- klasični ili niži trbušnjaci

- daska (plank)

Najbolja stvar kod HIT treninga je to što ne moraš imati naprednu opremu – dovoljno je imati podlogu za vježbanje, s kojom će ti biti udobnije, a i susjedi ispod tebe će biti sretniji. Ako želiš razviti mišiće, nabavi utege pravilne težine te štopericu za mjerenje intervala.

 

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe