Nemate motivacije za bavljenje sportom? Posluži se s osobnim trenerom u obliku sata!

8.9.2015. 11:53:30

Čini se da danas svaki dan na tržište dolazi novi sportski sat, koji obećava da će te dignuti s kauča i natjerati da počneš vježbati, ali između svih uređaja teško je pronaći onaj pravi, koji će te dovesti do zdravijeg načina života, slažeš li se? Da bi aktivnije ušao u jesen, pripremili smo ti nekoliko prijedloga kvalitetnih sportskih satova, s kojima ne može pogriješiti, a tu su i praktični savjeti za kupnju tih uređaja.

PRONAĐI PRAVI SPORTSKI SAT ZA SEBE - PRIJE KUPNJE PROVJERI OVA 4 MODELA:

image

1. sportski sat POLAR M400 BLK HR

Ako pri odabiru tehničke opreme uvijek odabireš poznate brandove, onda je Polar sportski sat odličan izbor za tebe. Model M400 nudi mnoge napredne mogućnosti za vježbanje i praćenje tjelesnih aktivnosti, a osim toga, također ima integrirani GPS sustav. Želiš postaviti određene ciljeve za trening? To ti omogućuje servis Polar Flow, ciljeve sinhroniziraš sa satom M400, koji te onda vodi kroz vježbe i pokazuje ti kakvi su rezultati. Sat je vrlo lagan i udoban te ga možeš nositi tijekom dana, a i vodootporan je. Ukratko, odlična motivacija za sve vrste sportova!

 

2. sportski sat Garmin Forerunner 220 HR (crna / crvena)

Tražiš sat posebno prilagođen trčanju? Onda provjeri Garmin Forerunner 220 HR, koja ti omogućuje praćenje svih podataka za postizanje trkačkih ciljeva. Sat mjeri udaljenost, tempo, otkucaje srca i ima senzor ubrzanja, također ima ugrađen GPS prijemnik. Za izvrsno korisničko iskustvo brine se zaslon u boji osjetljiv na dodir visoke rezolucije, s kojim jednostavno upravljaš satom, a za udobnost brine se mekani i izdržljivi remen koji se prilagođava ruci. Garmin Forerunner se može spojiti na online zajednicu Garmin Connect bez spajanja na računalo i tako možeš podijeliti podataka s drugim entuzijastima trčanja.

 

3. sportski sat GARMIN VIVOFIT (crveni)

Želiš zdraviji način života, ali uvijek izgubiš motivaciju? Zamisli svog minijaturnog osobnog trenera koji će te pratiti na svakom koraku! Garmin Vivofit  je mjerač aktivnosti koje te obavještava kada i koliko ti je potrebno kretanje te prikazuje kalorije, korake, pređenu udaljenost, broj otkucaja srca ... Sat je također pogodan za one koji vole plivati, jer je vodootporan do 50 metara. Nakon završetka vježbe svoj rezultat prebaciš na svoje računalo ili pametni telefon, a svoja dostignuća možeš podijeliti s drugim sportskim entuzijastima. Ne slažeš li se da je krajnje vrijeme za pokret?

 

4. sportski sat Sigma PC 26.14

Čak i ako za sportski sat ili mjerač ne želiš potrošiti cijelu imovinu, ne moraš ostati praznih ruku. Sportski sat Sigma PC 26.14 za dobru cijenu ti omogućuje prikaz trenutne, prosječne i maksimalne brzine otkucaja srca, pregled setova vježbi i ukupne vrijednosti nakon određenog perioda (npr tjedne ili mjesečne), te je pogodan za gotovo bilo koju vrstu vježbi. Sigma sat je otporan na vodu i odlikuje ga udoban silikonski remen. U prilog ovom satu ide i digitalno kodirani prijenos podataka STS i memorija za do 7 treninga.

 

 

O čemu sve moraš misliti pri odabiru sportskog sata?

1. Odaberite najdražu vježbu i postavi realistične ciljeve. Sportski satovi su dizajnirani da nas motiviraju prema zdravijem načinu života, tako da odabrani uređaj mora biti prilagođen sportu kojim se planiraš baviti - bilo da je plivanje, trčanje, fitnes ili nešto drugo. Razmisli da li uređaj mora biti vodootporan. Ako želiš plivati, uređaj ti mora omogućiti nesmetano vježbanje pod vodom, ali inače je sasvim dovoljno odabrati uređaj koji je otporan na znoj i manje špricanje vodom.

2. Odredi koje funkcije treba uređaj imati. Gotovo bilo koji uređaj može mjeriti korake, udaljenost i kalorije, ali neki korisnici mogu zahtijevati više, npr visinomjer i akcelerometar. Mnogi mjerači na tržištu nude mjerenje otkucaja srca i GPS funkciju, potonji su korisni osobito trkačima, biciklistima i planinarima.

3. Provjeri aplikacije koje ti omogućavaju praćenje zabilježenih podataka. Možda ta aplikacija ne pruža sve potrebne informacije, koje ti trebaš, te u tom slučaju, mora biti u stanju sinkronizirati se s nekim drugim aplikacijama.

4. Vrlo važna značajka sata ili mjerača je također kompatibilnost sa pametnim telefonom. Većina uređaja je kompatibilna s iOS i Android sustavima, ali u nekim slučajevima može biti ograničen na određeni brand telefona. Provjerite kompatibilnost i sa drugim uređajima, kao što su slušalice.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe