Uređenje interijera – dodajte svoj vlastiti štih

1.5.2017. 11:22:27

Danas i u interijerima postoje modni trendovi i njihove izmjene. Pri uređenju interijera kod odabira namještaja treba paziti da njihov dizajn zadovoljava duži vremenski period. Ako je namještaj jednostavnih linija i neutralne boje uz dodatak pravih detalja, lako će se uklopiti u svaki stil.

image

Zavjese i tekstil

Osobnost svakog prostora je u detaljima. Jedan od omiljenih su zavjese. Pomoću njih možete brzo i efektno regulirati kako osvjetljenje prostorije, tako i njen ukupan dojam. Klasične zavjese mogu  biti prozračne ili dekor. Trakaste i panel zavjese su prikladne za urede i moderno uređene stambene prostore. Višeslojne zavjese različite prozračnosti omogućavaju nijansiranje osvijetljenosti prostora. Prozračne zavjese koje su u tonu zida vizualno povećavaju prostor. Guste i tamne zavjese čine dodatni toplinski izolator. Intenzivne boje na zastorima i upadljive ornamente dobro je kombinirati s istim takvim detaljima u interijeru kao što su ukrasni jastuci ili tepih. 

Upotrebom tkanina u interijeru mogu se brzo i jednostavno postići razni efekti: zebrasti jastučići za safari ugođaj, čupavi tepih za udobnost, platnene presvlake za stare stolce. Pomoću lampi, vaza i posuđa također možete izraziti vlastiti stil.

Umjetnine

Kod umjetnina je bitno da odražavaju vaš ukus i stav. Prilikom postavljanja slika treba paziti da nisu previsoko, što je česta greška. Slika bi trebala biti u visini očiju promatrača ili niže, ako je mislite promatrati iz npr. kauča. Bilo bi dobro da se slike bojama uklapaju u ostale boje u interijeru. Na taj način postići ćete dojam zaokružene cjeline. 

Biljke 

Kućne biljke su dodatan element kojim vašem prostoru dajete osobnost. Začinsko bilje je dobar izbor za kuhinju, paprati i koprive za kupaonice, a pojedine vrste bilja mogu otkloniti štetno zračenje računala.

Ako se odlučite za orhideje, strelicije ili bambus, najbolje je da one budu jedino bilje u prostoru jer su same po sebi vrlo atraktivne. One će posebno oplemeniti minimalistički uređene interijere. Ako često putujete, palme i kaktusi su dobar izbor jer nisu specijalno zahtjevne biljke.

Sitnice

Drage sitnice iz vašeg hobija, suveniri mogu postati dijelom interijera.Oslikana vaza, maketa broda, izronjena školjka, plakat omiljenog filma… Pazite samo da ne pretjerate u količini detalja.Na zidove možete staviti osobne fotografije ili uokvirene dječje crteže. Možete ih također magnetima pričvrstiti na metalne ploče.

 

Savjet priprema: webgradnja.hr

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe