Kako odabrati pravi puder?

23.12.2013. 13:53:34

Kupovina i nanošenje pudera mnogim pripadnicama ljepšeg spola predstavlja sve samo ne jednostavan zadatak, stoga smo ti pripremili nekoliko smjernica s kojima će tvoja koža biti besprijekorna i blistava. Jedne od najčešćih greški su nanošenje pogrešnog pudera, tekstura koja ne odgovara tipu kože i pogrešna boja.

image

1. Odaberi puder koji odgovara tvom tipu kože. Za masnu kožu je također pogodan mat puder ili onaj za prirodan konačni look, koji ne sadrži masnoće. Također je preporučljivo koristiti puder u prahu koji naneseš preko tekućeg pudera (kako bi se spriječio sjaj kože). Za suhu kožu, naprotiv, idealan je puder koji hidratizira i vlaži kožu i koji može sadržavati Shimmer (sitne sjajne čestice) za sjaj i zdraviji izgled kože.

2. Pokrivenost bi trebala odgovarati stanje kože. Za neravnomjeran ten (kapilare, pigmentacijske mrlje, madeži ...), nečistoće na koži ili rupice odaberi puder s najmanje srednjom do pune pokrivenosti. Količina pokrivenosti uvelike ovisi o načinu primjene; s spužvicom postižeš tanji sloj, kao što je pokrivenost manja ako puder dobro razmažeš. Za lijepu kožu koju nije potrebno prekrivati, nego samo ujednačiti ten, najbolje je koristiti onaj za slabo do srednje pokrivanje te se preporuča korištenje kreme u boji.

3. Boju odaberi s obzirom na boje kože, uključujući nijanse. Ispravnu boju pudera odabereš tako da ga malo naneseš na rub brade, jer je tu obično boja koja odgovara boji kože vrata i ostatku tijela. Prilikom ispitivanja pomoću nekoliko različitih nijansi, odaberi onaj koji je najbliži tvom tenu. Uvijek na danjem svjetlu provjeri je li nijansa dobra, jer umjetno svjetlo često stvara lažan efekt. Za žućkastu put bi žućkasti puder bio najprikladniji, a za roza nijansu kože je najbolji temelj s ružičastim nijansama, u suprotnom može doći do kontrasta između lica i vrata.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe