Punjenje uložaka za pisače

4.1.2014. 11:24:13

Tinta je jedan od najskupljih stvari, koje su ti potrebne u kućnom uredu, i najčešće se potroše u najgore moguće vrijeme. Pomoću ručnog punjenja tinte, umjesto kupnje nove, možeš uštedjeti doslovno tisuće kuna. Pročitaj kako da taj prljavi posao obaviš što je najlakše moguće!

image

Prvo moraš kupiti set za punjenje, koji uključuje tintu, igle, plastičnu injekciju i držač punjenje. Cijena mu je obično barem pola cijene nove tinte. Da bi zaštitio ruke od tinte stavi gumene rukavice, stol poklopi s papirnatim ručnikom a na njega postavi set za punjenje i tintu iz printera. Pročitaj upute koje si dobio sa setom, je  različiti spremnici zahtijevaju različito punjenje. Prstom protrljaj vrh uloška i tako pronađi rupu za punjenje, u kojoj je spužva. S oštrom olovkom ili čačkalicom probuši naljepnicu preko rupe. Kod uloška u boji, gdje ima nekoliko rupa, moraš odrediti u koju rupe je potrebno ubrizgati određenu boju. Najlakši način da to napraviš je da u svaki otvor zabodeš čačkalicu jer su u njima ostaci boje u spremniku.

Pomoću injekcije ubrizgaj tintu, pri čemu je vrlo važno da u injekciji uz tintu nema niti malo zraka, jer bi on u ulošku spriječio protok boje do pisača. Gurni iglu duboko u uložak te polako istisni tintu, a  ubrizgavanje zaustavi čim primijetiš tintu da je na izlazu iz rupe. Prije nego što izvadiš iglu, isisaj nešto tinte natrag da uložak ne bi bio prepunjen. Pazi i da ne miješaš boje, nježno obriši uložak i zalijepi rupu s samoljepljivom trakom, koji obično bolje drži od naljepnica koje dođu sa setom za punjenje. Nakon završenog posla, odmah isprintaj nekoliko testnih stranica, po mogućnosti fotografija u boji tako da svježa tinte dođe u opticaj.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe