SAVJET Odjeća i obuća
19.10.2015. 15:34:46

TRČANJE ZIMI: DA ILI NE?

1/1

Sve više i više ljudi, unatoč niskim temperaturama i snijegu trči vani čak i zimi. Ako i ti voliš trčati na otvorenom, pripremili smo ti popis obavezne opreme, koja će tvoje zimsko trčanje učiniti ugodnijim:

1. TERMO HLAČE I ČARAPE ZA TRČANJE

Obvezni dio zimske opreme za trčanje su kompresijske termo hlače, koje će te dobro zaštiti od hladnoće. Kompresijska odjeća je otporna na vlagu i vjetar, a ujedno i omogućava dobar protok krvi u mišićima i kontrolu temperature, stoga su idealan izbor za hladne dane. Ako su temperature jako niske, možeš preko obući trenirku i ne zaboravi čarape za trčanje. Potonje nogama pružaju prozračnost, ublažavaju pritisak i sprječavaju žuljeve, a osim toga, poboljšavaju protok krvi u mišiće tijela.

 

 

 

 

 

2. TENISICE ZA ZAHTJEVNE PODLOGE

Zimska obuća za trčanje moraj biti vodonepropusna, pa trebaš izabrati materijal Gore Tex ili nešto slično tome. Sportska obuća za zimu treba omogućiti više stabilnosti (stoga je obično malo teža i izgleda nezgrapnije), potplata treba biti prilagođena posebno za zimsko trčanje i zahtjevne površine. Važan kriterij odabira zimske obuće za trčanje mora biti udobnost i prozračnost materijala.

 

 

 

 

 

3. ŠAL, ŠEŠIR I MOTIVIRAJUĆA GLAZBA

Ne zaboravi vunenu kapu, koji štiti glavu i šal da bi utoplio dijelove tijela koji su više izloženi hladnoći. Da ti za vrijeme trčanja ne bi bilo dosadno, nabavi kvalitetne i udobne slušalice, preko kojih možeš slušati svoju omiljenu glazbu kao motivaciju.

 

 

 

 

 

4. SPORTSKI SAT

Teško se motiviraš za trčanje? Zimi će biti još teže, stoga nabavi sportski sat, osobni trener u malome, koji ti nudi sve relevantne informacije - mjerenje otkucaja srca, kalorija, koraci i udaljenost, neki uređaji imaju i brzinomjer, visinomjer i GPS. Ali pazi: Prije nego što ga kupiš, ne zaboravi provjeriti kompatibilnost sata s pametnim telefonom i drugim uređajima koje želite upariti s njim, kao što su slušalice.

 

 

 

 

 

5. ALTERNATIVA ZIMSKOM TRČANJU, AKO TI JE PREVIŠE HLADNO

Ako unatoč svoj navedenoj opremi trčanje zimi nije za tebe, ne brini - ne moraš ostati bez omiljene rekreacije! Nabavi neki od uređaja kojeg staviš ispred TV-a u dnevnom boravku i vježbaš po zimi. Ovi uređaji dostupni su u različitim rasponima cijena, a nećeš morati ni čekati na svoj red, što je tipično za uređaje u fitness centrima. Ako želite trčati, odabrati stazu za trčanje, dobar izbor je sobni bicikl ili eliptični trenažer.

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe