SAVJET Audio & Video
9.9.2045. 14:05:19

KINO KOD KUĆE? PROVJERI ŠTO TI JE SVE POTREBNO!

1/3
2/3
3/3

Kućno kino je sjajan način da u udobnosti svog doma uživamo gledajući filmove, a imamo isti osjećaj kao u kinu. OPREZ: Kako bi doživio pravi užitak, moraš nabaviti kvalitetnu opremu koja omogućuje vrhunsku sliku i dobar zvučni sustav. A kada je bolje vrijeme za kupnju kućnog kina nego sada, kada dođe zima, a mi ćemo provoditi više vremena u toplom dnevnom boravku? Brzo provjerite praktične savjete za kupovinu! Krenimo redom!

1. CIJENA I PROSTOR

Prva stvar koju moraš učiniti prije kupnje kućnog kina, je odrediti budžet s kojim raspolažeš. Kućno kino možeš dobiti već od 800kn, ali za ono kvalitetnije trebaš malo dublje posegnuti u novčanik. Moraš biti svjestan da je kvaliteta obično uvjetovana cijenom kućnog kina. Drugi važan aspekt je odrediti mjesto gdje će kućno kino stajati (SAVJET: Pri određivanju mjesta nužno je poštivati uvjete osvjetljenja).

2. KOMPONENTE

Najvažnija komponenta koja najviše utječe na tvoje korisničko iskustvo očito je dovoljno velik LED zaslon. Bez toga, kupnja kućnog kina nema smisla, jer nećeš postići željeni učinak. Nakon toga, potreban ti je DVD / Blu Ray player, a također je važno da izbor zvučnika bude kvalitetan. To osobito vrijedi za lijevi i desni prednji zvučnik koji igraju ključnu ulogu u ozvučenju.

 

Zvučnici različitih proizvođača imaju različite karakteristike i snagu, veliki faktor kod kupnje je cijena. Prije kupnje dobro razmisli o tome koliko možeš odvojiti za njih, te onda u tom cjenovnom rangu pronađi najbolje za svoj novac. Dobri zvučnici za kućno kino mogu napraviti veliku razliku, a posebno pripazi na pravilno postavljanje zvučnika u sobi, inače ti neće pomoći ni to što su visoke kvalitete.

Projektor je još jedna popularna komponenta koja se može uključiti u kućno kino. Omogućava ti da kod kuće imaš veliku sliku, a najnoviji projektori nude mnoštvo naprednih značajki, uključujući i gledanje filmova u 3D tehnici. Možeš birati između projektora različitih namjena, kao što je igranje igara ili gledanje sportskih događaja.

 

3. NAJBOLJE DA IZABEREM KOMPLET?

Kućno kino potrošači obično kupuju u kompletu u koji su već uključene sve potrebne komponente, uključujući DVD / Blu Ray player. Ako odabereš ovu opciju, prvi prouči tehničke karakteristike i koji su podržani formati. Player također može biti vrlo povoljne cijene, a razni modeli razlikuju se u obliku, veličini i boji, priključcima i funkcijama koje nude. Obično (ali ne u svim slučajevima!) vrijedi pravilo: što više novaca odvojiš, više opcija ti se nudi.

 

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2019 sMind d.o.o.