SAVJET Vrt i okućnica
1.1.2017. 10:39:33

PRIPREMA KUĆE I DVORIŠTA ZA ZIMSKI SAN

1/4
2/4
3/4
4/4

Veseliš li se zimskom ljenčarenju ispred kamina u udobnom i toplom domu? Potrebno je pripremiti vrt i okolicu za zimsko razdoblje, a sada je pravo vrijeme da to napravimo i osiguramo se da će nam biti toplo ove zime. Mi smo ti pripremili popis opreme koja ti je potrebna da pripremiš svoj dom i dvorište za zimski san!

1. Puhalica/usisavač lišća

S puhalicom u trenutku ukloniš svo posušeno lišće i smeće oko kuće. Ako si u potrazi za nečim naprednijim, odaberi uređaj sa snažnim benzinskim motorom koji uz sisanje i drobi lišće, koje zatim možeš koristiti za kompostiranje.

 

2. Motorna pila

Ako se griješ na drva, za pilanje stabala trebaš kvalitetnu motornu pilu, koja će ti prilično olakšati mnoge poslove oko drva. Neke pile imaju funkciju proti smrzavanja pa je možeš koristiti čak i po niskim zimskim temperaturama, a za ugodniji rad, odaberi pilu ergonomskog oblika.

 

3. Drobilica, sjekira, cjepač

Imamo za tebe neke ideje kako da pojednostaviš uređenje kuću prije zime i pripremiš za hladnoću. Sa električnom drobilicom možeš lako zdrobiti grane, a ostaci se praktično nakupljaju u plastičnoj posudi. Pripremu drva za svoj topli dom omogućit će ti dobra stara sjekira (samo pazi da odabereš sjekiru izrađenu od kvalitetnog materijala kao što je ugljični čelik, koji osigurava otpornost), a drvo za ogrjev možeš lako usitniti uz pomoć cjepača drva.

 

4. Škare

I za kraj, sve što ti treba su prave električne škare za poslove održavanja kao što su obrezivanje živice, grana, itd pa da tvoje dvorište prije zime bude najljepše i da ti zavide svi susjedi :)

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe