SAVJET Ljepota i zdravlje
29.12.2015. 8:47:59

3 KORAKA ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA PRIJE ZAVRŠETKA BLAGDANA

1/1

Nema sumnje, za vrijeme praznika svi malo pretjeramo sa pićem i hranom, i još k tome dodaj stres zbog kupovine božićnih darova u posljednji trenutak. Prosinac bi trebao biti za opuštanje i skupljanje nove energiju za narednu godinu, a ne za umaranje i slabljenje organizma. Pripremili smo za tebe 3 jednostavna koraka za pročišćavanje organizma tijekom blagdana kako bi mogli posvetiti lijepe trenutke svojim voljenima.

1. OČISTI ORGANIZAM SA ZELENIM SMOOTHIJEM

Sa zdravim zelenim napitkom možeš se pobrinuti za uklanjanje toksina iz tijela prije kraja blagdana, jer sadržaja klorofila također utječe na imunitet i poboljšava metabolizam. Detox mješavina će se pobrinuti da u novu 2016. kročiš zdrav i sa više energije!

Pobrini se da imaš neke od slijedećih sastojaka i jednostavno ih izmiješaj u mikseru:

- peršin
- špinat
- sok od limuna
- kivi
- jabuka
- avokado
- krastavac
- spirulina
- chia sjemenke

 

2. DETOKSIKACIJA S ČAJEM I JABUČNIM OCTOM

To je vrlo jednostavan način detoksikacije. Među čajevima najbolji izbor je zeleni čaj, koji otapa toksine, jača jetru i bogat je antioksidansima, a odlični su i čaj od koprive i čaj od maslačka.

Jabučnim octom možeŠ voditi brigu o čišćenju tijela u obliku dodatka hrani ili tako da staviš dvije žličice octa u čašu vode zajedno s prirodnim zaslađivačem. Ocat razgrađuje masnoće, jača rad bubrega i neutralizira enzime koji akumuliraju masnoće.

 

3. RASTERETI SVOJU JETRU

Prosinac je vrijeme kada odlučimo odahnuti zbog cijele godine, lagano se opuštamo i prepuštamo užicima, što znači prekovremeni rad za našu jetru. Znaš li, da se brine o više od 500 funkcija u našem tijelu? Tijekom blagdana, kada konzumiramo više alkohola, osim uobičajenih procesa, mora se pobrinuti za probavljanje alkohola, kao i za tešku hranu, koja je dodatno optereti.

Sa svim tim funkcijama, jetra je prisiljena određene procese koji nisu neophodni za život, ostaviti sa strane. Među njima su detoksikacija i otpornost, što dovodi do natečenosti, lošeg metabolizma i prehlade. Ove godine priskoči u pomoć svojoj jetri i rastereti je, tako da u novogodišnje slavlje kročiš zdrav i pun energije!

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe