SAVJET Auto-Moto
7.1.2016. 12:12:17

KAKO BRZO UKLONITI SNIJEG I LED S AUTA?

1/2
2/2

Svako jutro sjedneš u auto, ali ovih dana još te čeka i naporno čišćenje vozila. Prije vožnje, moraš ukloniti sav snijeg i led, inače to može rezultirati kaznom, ali ne smiješ zaboraviti ni na čišćenje svjetala i pokazivača smjera. No, ne brini, da ti olakšamo ovaj jutarnji posao, imamo za tebe neke praktične savjete.

ŠTO TI JE SVE POTREBNO?

1. strugač za led

 

2. metlica za snijeg

 

3. lopata za skidanje snijega sa automobila, najpraktičnija je sklopiva

 

Pažnja!
Kada koristiš strugač za led potreban je oprez da ne oštetiš staklo. Po sredini ledene površine naglo udari oštricom strugača leda i led bi trebao otpasti sam od sebe.

 

OSLOBODI SE LEDA U NEKOLIKO TRENUTAKA!

Da li ti je poznata situacija kada je snijeg padao cijelu noć, staklo na automobilu je puno leda, a ti se žuriš na posao? Ako pomiješaš jednu trećinu vode i dvije trećine alkohola, dobivaš smjesu, koja u sekundama topi led na staklu. Pripremljenu mješavinu ulij u raspršivač, pričekaj trenutak i zatim lagano ukloni led s prozora. Možete koristiti i mješavinu octa i mlake vode u omjeru 2: 1.

ZNAŠ LI DA MOŽEŠ SPRIJEČITI NASTANAK LEDA?

Ako se želiš jednom zauvijek riješiti uklanjanja leda s automobilskih prozora, koristi posebnu foliju za pokrivanje stakla ili staklo jednostavno pokrij s kartonom.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe