SAVJET Telefoni
8.3.2016. 7:56:05

5 JEDNOSTAVNIH NAČINA ZA UŠTEDU BATERIJE PAMETNOG TELEFONA

1/2
2/2

Često ti se dogodi sa ti mobitel neočekivano „crkne“ i time te potpuno odsječe od ostatka svijeta? Slaba izdržljivost baterije današnjih pametnih telefona proizlazi iz nekoliko faktora: brži procesori, napredna programska oprema, prijelaz na 4G mrežu i neprestana upotreba društvenih mreža, a otegotna okolnost je i tanki dizajn pametnih telefona koji ostavlja malo prostora za bateriju. Ipak, nije sve tako crno kako se čini na prvi pogled – pripremili smo ti 5 savjeta za štednju baterije.

1. ISKLJUČI FUNKCIJE I APLIKACIJE KOJE NE KORISTIŠ

Aplikacije u pozadini mogu biti pogubne za bateriju telefona. U uređaju potraži postavke za isključivanje funkcija poput LTE, GPS, Bluetooth i WiFi kada ih ne koristiš.   

POTRAŽI PUNJAČE >>

 

2. PRILAGODI OSVIJETLJENOST ZASLONA

Pokušaj smanjiti osvijetljenost zaslona za 20 posto – jednostavan trik koji će ti uštedjeti bateriju!

3. ISKLJUČI AUTOMATSKI UPDATE I AUTOMATSKE OBAVIJESTI

Facebook, Twitter i e-pošta koriste veliki kapacitet baterije. Isključi automatske obavijesti i update takvih aplikacija i provjeri kako će ti telefon živnuti.  

 

4. ISKLJUČI VIBRACIJU

Vibriranje telefona nastaje zahvaljujući radu malog motora unutar uređaja i troši daleko više energije nego što to rade obavijesti zvukom.

5. ISKORISTI DODATNE NAČINE ŠTEDNJE

Brojni proizvođači u pametne telefone automatski dodaju mogućnost štednje baterije. Ako tvoj telefon nema te funkcije, na raspolaganju su ti brojne aplikacije koje jednostavno možeš skinuti na svoj mobitel.

POTRAŽI ODGOVARAJUĆI PUNJAČ >>

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe