SAVJET Telefoni
8.3.2016. 8:22:45

10 NAJTRAŽENIJIH PAMETNIH TELEFONA SA DUGOM AUTONOMIJOM RADA

1/2
2/2

Vremena kada su nam mobiteli mogli izdržati i cijeli tjedan bez punjača su nažalost za nama. Danas te vjerojatno na svakom koraku brine koliko će još izdržati baterija i imaš li punjač pri ruci. Dok nam baterije sa naprednijim tehnologijama ne budu široko dostupne, problem brzog pražnjenja moramo rješavati kako god znamo i umijemo!

Koji su pametni telefoni najpametniji po pitanju izdržljivosti baterije? Pripremili smo ti popis 10 najtraženijih modela sa dugom autonomijom rada!

 

POTRAŽI SVOJ NOVI TELEFON >>

 

Današnje se baterije ponašaju drugačije

Do nedavno su mobitele napajale nikal-kadmijske baterije kojih se vjerojatno sjećaš, ako po ničem drugom, onda po obaveznom 16-satnom prvom punjenju. Kod današnjih lit-ionskih baterija potrebe za više višesatnim punjenjem nema. Dapače, sve preporuke idu u smjeru toga da je bateriju najbolje držati iznad 50%. Niti potpuno punu, niti skroz praznu.

Prema vremenu mirovanja, na prvom mjestu SONY XPERIA Z3 COMPACT

Kako bi saznali koji smartphone ima najizdržljiviju bateriju, pregledali smo 30 najgledanijih modela na jeftinije.hr u proteklih 6 mjeseci. U obzir smo uzeli dvije karakteristike – maksimalno vrijeme rada u stanju mirovanja i maksimalno vrijeme razgovora.

S obzirom na vrijeme u stanju pripravnosti, među najgledanijim telefonima u drugoj polovici godine apsolutni pobjednik je Sony Xperia Z3 Compact sa čak 920 sati. Na drugom mjestu, sa 804 sata slijedi LENOVO A5000 DS, a za njim slijedi LG G3 S koji nudi vrijeme mirovanja od 750 sati.

 

 

Prema popularnosti na samom vrhu je i Samsung Galaxy core 2 s do 735 sati i LENOVO P70 koji omogućuje 696 sati rada u stanju mirovanja. Prosjek stanja mirovanja 30 najtraženijih modela iznosi 455 sati.

S obzirom na vrijeme razgovora vlada Samsung

Prema maksimalnom omogućenom vremenu razgovora na prvom je mjestu Samsung Galaxy S5 koji nudi do 21 sata razgovora. Sa do 18 sati slijedi ga Samsung Galaxz J5 SM-J500F i već spominjani LENOVO P70, a treće mjesto dijele LG G3 S, Samsun Galaxy S4 i9505 i Samsung Galaxy S6 sa 17 sati razgovora. Prosjek vremena razgovora kod najgledanijih pametnih telefona u proteklih šest mjeseci iznosi do 14 sati razgovora.

 

Ne znaš koji telefon izabrati? Vjeruj ostalim korisnicima i provjeri neki od predloženih modela!

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe