SAVJET Foto
16.3.2016. 9:09:58

PROVJERI 5 NAJTRAŽENIJIH FOTOAPARATA U OVOM TRENUTKU!

1/1

Za tehnološke novosti ovih dana pripremili smo zanimljiv osvrt na trenutno najpopularnije modele fotoaparata. Proljeće dolazi, vrijeme kada ćemo svi biti malo aktivniji. Ožujak počinje tako da sve više raste potražnja za digitalnim fotoaparatima, koji još uvijek uspješno prkose svojim inačicama, ugrađenima u pametne telefone.

I ti se također odlučio na kupnju ili te kao zaljubljenika u tehniku jednostavno zanima što je trenutno najviše "in"? Pripremili smo ti pregled 5 najtraženijih modela!

POTRAŽI SVOJ NOVI FOTOAPARAT >>

 

U veljači su bili najpopularniji …

1. Nikon D3200

Na prvom mjestu po broju pregleda našao se D-SLR fotoaparat NIKON D3200, koji je u kombinaciji s objektivom AF-S DX 18-55mm VR na raspolaganju za malo više od 2700kn. Prednosti su mu jednostavno korištenje (čak i za početnike) i snažan mehanizam za obradu slika EXPEED 3, koji omogućava visokokvalitetne fotografije.

 

 

2. Canon Powershot G7X

Nakon njega slijedi kompaktni aparat Canon PowerShot G7X, koji je od 3899kn pa nadalje, namijenjen onima koji posebice traže vrhunsku kvalitetu slike i potpunu kontrolu nad uređajem. Među prednostima možemo navesti HS sustav i procesor DIGIC 6 za stvaranje izvrsnih fotografija čak i pri slabom osvjetljenju, objektiv f/1.8-2.8, koji do senzora propušta jako puno svjetla, i 4,2 optički zoom.

 

3. Sony DSC-RX100

Sljedeće po popularnosti je kompaktni fotoaparat SONY DSC-RX100, koja objedinjuje profesionalne značajke, praktičnost džepnih dimenzija i lagano aluminijsko kućište. Za oko 2900kn dobiješ novi CMOS senzor Exmor 1.0 sa 20,2 milijuna efektivnih piksela, što je četiri puta više od senzora na konvencionalnim fotoaparatima. Njegova specijalnost je mogućnost pametnog panoramskog fotografiranja.

 

4. Nikon D3300

Na četvrtom mjestu ponovo se našao Nikon, ovaj put s D-SLR D3300, u kombinaciji sa 18-105 VR objektivom za nešto manje od 4000kn. Uređaj uz visoku kvalitetu slike nudi i mogućnost snimanja video zapisa u Full HD 1080p rezoluciji pri brzini od 50/60 p, a za user-friendly iskustvo brine se ergonomski dizajn i poseban tipka za tvoje omiljene značajke.

 

5. Canon Powershot SX 410 IS

Među najgledanijim kamerama u veljači bio je i Canon PowerShot SX 410 IS, koji se među ostalima ističe zbog niske cijene – može biti tvoj za manje od 1400kn te je pogodan za obitelji i manje zahtjevne korisnike koji očekuju jednostavnost uređaja. Unatoč povoljnoj cijeni Canon model nudi 40 puta optički zoom, praktično hibridno kućište, 24 mm širokokutni objektiv i rezoluciju od 20 milijuna piksela.

 

JEFTINIJE.HR SAVJETUJE: Kada po novi fotoaparat?

Interes za fotoaparat počinje rasti u ožujku i raste sve do travnja, a sljedeći val potražnje zatim počinje u lipnju prije ljetnih odmora. Kada je najbolje vrijeme za kupnju novog uređaja? To ovisi o raznim faktorima, koji su podijeljeni u tri situacije:

1. Novi fotoaparat trebaš odmah

Svaki trgovac može ti reći da je pravo vrijeme za kupnju novog fotoaparata onda kada shvatiš da ti je potreban. Ako malo bolje razmisliš, vidjet ćeš da u tom kliše izrazu ima neke istine. Ako planiraš čekati najnoviji model, vjerojatno će te njegova početna cijena pri dolasku na tržište natjerati da malo pričekaš da mu cijena padne, a u međuvremenu će već početi glasine o novoj verziji i tako se donošenje odluke nastavlja u vječnost. Najbolji savjet je sljedeći: kad shvatiš da ti stvarno treba novi fotoaparat, napravi kratak pregled onoga što je dostupno na tržištu u željenom rasponu cijena, obavezno provjeri mišljenje drugih korisnika i na temelju toga obavi pametnu kupovinu.

2. Želiš imati najnoviji model

U ovom slučaju, možda se isplati čekati nekoliko mjeseci. Proizvođači foto opreme imaju godišnje cikluse i periode lansiranja novih modela i pa se nove kamere u većini slučajeva nađu na policama trgovina u veljači ili ožujku, a zatim u studenom i prosincu. Ako ti se, dakle, ne žuri s kupovinom, pričekaj sljedeći ciklus, kada će biti veći izbor novih modela.

3. Odlučujući faktor kupovine za tebe je cijena

Ako fotoaparat ne trebaš odmah sutra i ne čekaš najnoviji model, bit donošenja odluke o kupovini, vjerojatno se temelji na dobrom omjeru između kvalitete i cijene. Nema nekog općeg pravila, kada su fotoaparati jeftiniji, ali postoje periodi kada su akcijske cijene češće, na primjer za vrijeme božićnih popusta i neposredno prije lansiranja novih modela prilikom čega trgovci pokušavaju isprazniti police za da naprave mjesta za „novu kolekciju“.

 

PAMETNO IZABERI NOVI FOTOAPARAT >>

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe