SAVJET Auto-Moto
21.3.2016. 10:02:58

OTKRIVAMO KAKO PRAVILNO POHRANITI ZIMSKE GUME

1/1

Od 15. travnja na automobile trebamo vratiti ljetne gume što znači da zimske gume moramo negdje pospremiti do iduće sezone. Ako nemaš dovoljno prostora kod kuće, uslugu čuvanja guma nude vulkanizeri i automobilski servisi. Ipak, ako kao i većina, gume čuvaš kod kuće imaj na pameti da pravilnim načinom pohranjivanja gumama možeš produžiti vijek trajanja za cijelu sezonu. Provjeri 5 koraka za pravilnu pohranu guma!

1. ZAPIŠI NA KOJOJ JE POZICIJI BILA ODREĐENA GUMA

Prije nego skineš gumu, zabilježi njenu poziciju na automobilu. Tako ćeš iduće sezone moći gumama zamijeniti mjesto kako  bi se mogle ravnomjerno istrošiti.

2. ZIMSKE GUME TEMELJITO OČISTI

Prije nego pospremiš gume do iduće sezone bilo bi dobro sa njih očistiti prljavštinu koja se nakupila u utorima profila. Ako ih je potrebno oprati, pobrini se da su dobro osušene prije skladištenja.

3. PRIPAZI NA POLOŽAJ

Gume nipošto nemoj smjestiti uspravno jer bi se mogle deformirati pod vlastitom težinom. Položi ih na bok jednu na drugu, a ako imaš dovoljno prostora idealno bi bilo da ih postaviš pod kutom od 75 stupnjeva.

4. SVIJETLI PROSTOR NIJE PRIMJEREN

UV zrake su veliki neprijatelj gume, zato ih pospremi na mjesto do kojeg sunčane zrake ne dopiru. Prostor u kojem će gume stajati do iduće sezone trebao bi biti hladan i mračan, a pripazi i da u prostoru nema puno vlage.

5. NABAVI NAMJENSKE VREĆE ZA POHRANU

Ako gume želiš dodatno zaštititi, svaku gumu pospremi u namjensku vreću koja će spriječiti protok zraka. Na taj će se način gume manje deformirati.

BRZO I JEDNOSTAVNO POTRAŽI PRAVE LJETNE GUME >> 

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe