SAVJET Vrt i okućnica
2.5.2017. 10:34:50

OTKRIVAMO 5 NAJTRAŽENIJIH ROBOTSKIH KOSILICA

1/2
2/2

Proljeće je došlo i vrijeme je za obavljanje sitnih poslova oko kuće. Među najpotrebnijim, ali mnogima i najgorim poslovima je košenje trave. Ako ti je loše, na samu pomisao košenja trave na jakom suncu, imamo rješenje - nabavi pametnog robota koji će to napraviti umjesto tebe! Na Jeftinije.hr smo ti pripremili kratak pregled svih potrebnih informacija.

Malo drugačija high-tech poslastica

Činjenica je, da je košenje travnjaka težak posao, no robotska kosilica omogućava da se trava pokosi gotovo sama od sebe, bez tvog nadzora. Pametni roboti se, između ostalog, zaustave ako naiđu na prepreku tijekom košnje te sami promjene smjer kretanja, te znaju kada se moraju napuniti. Na upravljačkoj ploči, jednostavno namjestiš sve što je potrebno, ostalo radi kosilica sama!

Robotski kosilice nude brojne high-tech funkcije, s pomoću kojih može voziti na najtežem terenu, pa čak i nagnutim pod kutom od 50 stupnjeva. Stanicu za punjenje možeš staviti gotovo bilo gdje i kada je baterija skoro pa prazna, robot automatski sam nađe put do nje. U principu, ove kosilice troše vrlo malo energije u usporedbi s konvencionalnim kosilicama i  mnogo su ekonomičnije i ekološki prihvatljivije jer nema štetne emisije. Veliki dio robotskih kosilica također nudi povezivanje sa aplikacijom na pametnom telefonu, što omogućava jednostavno upravljanje i uključivanje kosilice, bez obzira gdje se nalaziš.

Potraži pravu kosilicu za sebe »

 

Najtraženije robotske kosilice su ...

Provjerili smo, koje robotske kosilice u ovom trenutku najveći broj korisnika pregledava na Jeftinije.hr.

 

1. BOSCH INDEGO

Prvo mjesto zauzima kosilica Indego, ukupne težine 11,1 kilograma te služi za svakodnevno korištenje na površine do čak 1000 m2. Za precizno košnjenje brinu se oštrice sa maksimalnom širinom rezanja do 26cm, a baterija omogućava maksimalno vrijeme rada do 50 minuta.

 

 

 

 

2. DURAMAXX HERO

San svakog vrtlara: DuraMaxx Hero čini sve za kvalitetno košenje travnjaka. Samo sjednite i opustite se dok kosilica reže travu 3 ili 4cm duljine. Hero kosilica glatko reže travu i sprječavanju sušenje trave. Uređaj lako kosi srednje i velike površine do 1500m² na padinama do 30°. Snažna baterija traje do 3 sata prije nego što se automatski vraća na stanicu za punjenje.

 

 

 

3. GARDENA R40LI

Zatim slijedi robotska kosilica R40LI, koja pruža uredan travnjak na površini do 400 m2 i nagib do 25%. Radi sama u programirano vrijeme, čak i ako je kiša. Opremljena je s osjetljivim senzorom kako bi se izbjegle prepreke u vrtu, a za sigurnost, tu je senzor za podizanje i blokiranje - kada se kosilica podigne, oštrice se odmah zaustave.

 

 

 

 

4. GARDENA R70Li

Na četvrtom mjestu je kosilica iz porodice već navedenog modela R40LI, nešto skuplja kosilica R70Li s povećanim kapacitetom do 700 m2 i intuitivno upravljačkom pločom s LCD zaslonom. Opremljena s 3 rotirajuće oštrice, senzor za podizanje i senzor nagiba.

 

 

 

 

5. ROBOMOW MC1200

Za ljubitelje vrta, čija je travnata površina trava do 1200 m2, Robomow MC1200 je odlično rješenje. U pogledu dizajna i rada Robomow MC 1200 je pri samom vrhu. Dizajn je potpuno modularan, a dijelovi se mogu lako mijenjati. Elegantnim izgledom i besprijekornom bojom uklapa se u svaki vrt. A osim toga, Robomow  kosilicom možeš upravljati i komunicirati svojim telefonom ili tabletom.

 

 

5 razloga za robotsku kosilicu

Postoji nekoliko razloga koji govore u prilog hibrida kosilica i robota.

1. Dokazana tehnologija koja radi

Postoje tisuće i tisuće zadovoljnih kupaca širom svijeta koji redovito koriste robotske kosilice.

2. Više slobodnog vremena

Upotrebom robota dobivaš na vremenu, koje onda možeš iskoristiti za druženje, izlete i druge ugodne aktivnosti.

3. Ljepši travnjak

Za zdravu travu ne bi trebalo kositi više od trećine njene visine, što rezultira s puno rada i čestim košenjem. Robotska kosilica s druge strane nema problema s košenjem dva puta tjedno.

4. Niži troškovi

Što je veći travnjak, veća je ušteda uz pomoć robotske kosilice.

5. Obvezni dio opreme za ljubitelje tehnologije

Robotske kosilice su trenutno najbolje high-tech rješenje za izbjegavanje košenja travnjaka. Prijatelji će sigurno zavidjeti tvojoj novoj akviziciji!

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe