SAVJET Namještaj
11.4.2017. 9:14:27

KUPUJEŠ VANJSKI NAMJEŠTAJ ZA POTPUNI UŽITAK U VRTU? PROVJERI KAD SE ISPLATI U KUPOVINU!

1/1

U travnju i svibnju su najviše kupaca odlučuje za kupovinu novog vrtnog namještaja, kada očekujemo porast potražnje do 250 posto. I ti kupuješ vrtni namještaj? U savjetu pročitaj kada su cijene najniže i koji su modeli ove godine najtraženiji!

 

Jesi li među onima koji kupuju vrtni namještaj u svibnju ili srpnju?

Vodeći hrvatski nacionalni portal za komparativnu kupovinu Jeftinije.hr je neposredno prije glavne sezone kupovanja opreme za vrt pripremio analizu kako potrošači kupuju vanjski namještaj.

Vrtni  namještaj se najčešće kupuju u razdoblju od ožujka do srpnja. Vrh potražnje doseže u svibnju, kada je čak 2 puta veći od godišnjeg prosjeka. Drugi val interesa, što se može pripisati sniženjima i popustima, slijedi u srpnju. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, ove godine vidjeli smo značajan porast online pretraživanja vrtnog namještaja, zato u svibnju očekujemo porast potražnje do 250%!

 

Koliko se isplati potrošiti za novu vrtnu garnituru i što kupiti?

Prosječna cijena najtraženijih komada vrtnog namještaja u ovoj godini je oko 2200 kn. Kupci su spremni platiti do 11.000 kn, naravno, cijene značajno variraju ovisno o vrsti namještaja. Najveća potražnja u prva tri mjeseca 2017. godine zabilježena je kod kompleta vrtnog namještaja od ratana koji se sastoji od stola i 8 stolica.

Primjećujemo da potrošači najčešće traže vrtne garniture, s kojima sebi osiguraju sve što im je potrebno samo s jednom kupovinom. Prosječne cijene takvih setova su oko 3000 kn, a među ostalim popularnim komadima namještaja su još i ležaljke, vrtni stolovi i klupe.

 

Po novi vrtni namještaj najbolji je ići u lipnju!

Naši podaci ukazuju na to da je vrtni namještaj najjeftiniji izvan glavne sezone. Cijene su prošle godine bile najniže u lipnju u vrijeme pada potražnje, a najviše zimi.

 

Sve informacije o kupovini vrtnog namještaja na jednom mjestu

Na Jeftinije.hr možete usporediti na jednom mjestu više od 700 komada vrtnog namještaja. Portal okuplja sve relevantne informacije za kupnju takve opreme i online i na fizičke trgovine.
 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe