SAVJET Mali kućanski aparati
11.4.2017. 10:10:33

POSTANI PRAVI PIKNIK MAJSTOR - ODABERI PRAVI ROŠTILJ U PRAVO VRIJEME!

1/1

U travnju počinje glavna sezona kupovine opreme za  piknik u vrtu, među kojima je svakako nezaobilazni roštilj. U sljedeća dva mjeseca, očekujemo povećanje interesa kupaca za roštilj i do 200 posto! Zanima te koliko su drugi spremni platiti za novi roštilj i kada su cijene najniže?

 

Većina kupaca kupuje novi roštilj u svibnju – da li je stvarno tada najisplativije?

Vodeći hrvatski portal za komparativnu kupovinu Jeftinije.hr neposredno prije glavne sezone kupovine opreme za vrt pripremio je analizu kako potrošači kupuju roštilje.

Interes doseže maksimum u svibnju, kada je do 150% veći od godišnjeg prosjeka te ostaje na visokoj razini do kolovoza. Ove godine smo već u predsezoni zabilježili povećan broj internet pretraživanja roštilja, što znači da sve veći broj potrošača prije kupovine istražuje ponude na internetu, bez obzira da li kupovinu dovrše online ili u fizičkoj trgovini. U svibnju ove godine, možemo očekivati povećanje potražnje za roštiljima do 200 posto!

Top 5 brandova roštilja među Hrvatima

U nastavku provjeri kojim brandovima hrvatski kupci najviše vjeruju i koliko su spremni platiti za novi roštilj.
Top 5 brandova u 2017. i prosječne cijene najtraženijih modela:

Brand

prosječna cijena

Gorenc

750 kn

Gorenje

650 kn

Russel Hobbs  

350 kn

Campingaz

2800 kn

Klarstein

2000 kn


Kupci su spremni platiti za roštilj do 9200 kn, a prosječna cijena najtraženijih modela ove godine iznosila je oko 850 kn. Među top brandovima cjenovno je najprihvatljiviji Russell Hobbs, a najskuplji Campingaz. Na listi 15 najtraženijih brandova također su se uključili Weber roštilji višeg cjenovnog, koji u posljednje vrijeme predstavlja svojevrstan trend među ljubiteljima roštilja.

Tip roštilja uvelike varira između brandova. Kod branda Gorenc korisnici najčešće kupuju plinski roštilj, kod Gorenja prvenstveno električni kontaktni roštilj, a slično kao i kod Russel Hobbs branda, kod Campingaz-a posebno su popularni plinski roštilji višeg cjenovnog razreda.

 

Kada po novi roštilj?

Kupovina novog roštilja najpovoljnija je izvan sezone. Podaci za 2015. i 2016. pokazuju da su roštilji najjeftiniji u studenom i prosincu, dok su cijene najviše u vrijeme povećanog interesa kupaca.

 

Sve informacije za kupovinu roštilja na jednom mjestu

Na Jeftinije.hr možeš usporediti na jednom mjestu više od 500 različitih modela roštilja. Portal okuplja sve relevantne informacije za kupovinu roštilja kako preko interneta tako i u fizičkim trgovinama.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe