SAVJET Vrt i okućnica
11.4.2017. 11:39:28

KUPUJEŠ KOSILICU? TRAVANJ JE PRAVO VRIJEME ZA KUPOVINU!

1/2
2/2

Ako kupuješ novu kosilicu za besprijekorno uređenu travu u vrtu, provjeri u nastavku neke ključne informacije koje će ti olakšati odabir. Ove godine je među kupcima kosilica najpopularniji brand Alpina i u prosjeku, oni su spremni platiti oko 4500 kn. Novu kosilicu najviše se isplati kupiti u travnju i svibnju, kada su cijene najniže.

Na vodećem hrvatskom portalu za komparativnu kupovinu Jeftinije.hr smo pred vrh sezone potražnje kosilica pripremili analizu koja otkriva kada drugi kupci obično kupuju kosilice, koliko su spremni potrošiti i kako se cijene kreću tijekom godine.

 

Novu kosilicu najbolje je kupiti u travnju i svibnju

Potražnja za kosilicama počinje naglo rasti krajem veljače te doseže vrhunac u travnju i svibnju, kada je do 2 puta veća od godišnjeg prosjeka, dok je interes kupaca najmanji u studenom i prosincu. Ovogodišnji podaci predviđaju da će se na vrhuncu sezone potražnja povećati i do 300 posto! Jesi li među onima koji trenutno razmišljaju o kupovini kosilice?

 

Kojim brandovima kupci najviše vjeruju i koliko odvajaju za novu kosilicu?

Provjerili smo 20 top brandova i modela na Jeftinije.hr i utvrdili da je ove godine prosječna cijena modela kojeg kupci traže oko 4700 kn. To je oko 1500 kn više od prošlogodišnjeg prosjeka, što znači da su ove godine popularniji modeli višeg cjenovnog ranga. Naši kupci su također zainteresirani za traktor kosilice koje su namijenjen velikim površinama, imaju izuzetno snažne motore i omogućuju košnju u sjedećem položaju.

Top 5 brandova u 2017. i prosječna cijena najtraženijih modela:

Brand            

prosječna cijena

Iskra            

1300 kn

MTD

1800 kn

Einhell

1900 kn

Bosch

2000 kn

McCulloch 

6800 kn

 

Na prvom mjestu po popularnosti je kao i prošle godine brand Iskra sa nižim prosječnim cijenama od oko 1300 kn. Kod ovog branda kupci najviše pretražuju modele na žicu. Na drugom mjestu je brand MTD kod kojeg je prosječna cijena najtraženijih modela ove marke oko 1800 kn, uglavnom zbog jeftinijh kosilica na žicu, ali inače vrh potražnje predstavljaju benzinske kosilice.

Do ožujka najtraženiji model 2017. godine je Iskra benzinska samohodna rotacijska kosilica HG48SMH-B¸ sa 4-taktnim motorom i volumenom košare 60 l, koja je pogodna za travnate površine do 1.600 m². Među 5 najtraženijih kosilica ove godine sve su benzinske, nema niti jedna traktorska.

 

Kada po novu kosilicu? 

Podaci govore da je najpovoljnija kupovina nove kosilice u travnju i svibnju. Dvije godine zaredom najniže cijene kosilica zabilježili smo u travnju na vrhuncu sezone, dok su najniže bile u zimskim mjesecima.

 

Sve informacije za kupovinu kosilica na jednom mjestu 

Na Jeftinije.hr možeš usporediti na jednom mjestu više od 300 različitih kosilica svih tipova i brandova. Portal okuplja sve relevantne informacije za kupovinu kosilica kako preko interneta tako i u fizičkim trgovinama.
 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe