SAVJET Namještaj
22.2.2019. 11:22:01

TRENDOVI U ODABIRU NAMJEŠTAJA U 2019

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Neki komadi namještaja su zaista bezvremenski i čine modernu cjelinu čak i onda kada ih koristimo u kombinaciji s novim namještajem i trendovima u uređenju. Kod odabira namještaja naravno, glavu riječ imaju naši vlastiti ukusi i želje jer ipak je najvažnije da je dom uređen i organiziran tako da se u njemu osjećamo ugodno i udobno. Kada odlučimo da je vrijeme za preuređenjem određenog prostora ili čak cijelog doma često naiđemo na problem. Koji su najnoviji trendovi u uređenju interijera? Je li bolje ostati vjeran klasici i izbjeći komplikacije? Možda je ipak bolje eksperimentirati i pokušati nešto novo? U nastavku pročitajte više o glavnim trendovima u odabiru namještaja u 2019. godini. 

 

DNEVNE SOBE

Glavna misao vodilja kod preuređenja dnevnih soba u 2019. godini udobnost, hrabrost i povratak u prošlost. Moći ćemo birati između brojnih materijala koji su bili zanemareni u prošlosti, veliki povratak imat će i bezvremenski kožni materijali koje su proteklih godina zamijenili umjetni materijali. Još jedan veliki trend odnosit će se na baršunaste materijale koji se nisu vratili samo u modnu industriju već i u industriju namještaja i unutarnjeg uređenja. 

Prevladavat će žive i upečatljive boje poput intenzivne zelene, plave, narančaste dok će kod dodataka poput tepiha, zavjesa, jastuka i sličnog prevladavati neutralne boje koje su već neko vrijeme u trendu kada je u pitanju dizajn interijera. Kod odabira sjedećih garnitura za dnevni boravak, više ne vlada trend kompleta, poželjno je dokupiti fotelju i tabure drugačije boje ili uzorka nego što su to dvosjed ili trosjed. Svoje mjesto u dnevnim sobama naći će i tapete u žarkim bojama i s geometrijskim uzorcima. Kombinacije betona, mramora i drug kamena bit će vrlo moderne i poželjne kod preuređenja dnevnih soba. 

Moderni komadi namještaja za tvoju DNEVNU SOBU na Jeftinije.hr »

 

KUHINJE    

Kod kuhinjskih trendova u 2019. prevladava funkcionalnost koja je i ključna za ovaj dio doma. Posebno moderne su i dalje "otvorene kuhinje" koje otkrivaju kuhinjske elemente, djeluju iznimno dekorativno, omogućuju bolje iskorištavanje prostora, a idealne su i za druženja. Prevladavat će kuhinjski elementi napravljeni od kvalitetnog drva u bijelim, crnim i sivim tonovima, s čeličnim ili metalnim dodacima. Kod odabira materijala za kuhinjske radne površine, prevladavat će kamen i slični materijali. 

Posebno popularne će biti kombinacije raznih metala. Još do nedavno smatralo se izrazito neukusnim kombinirati različite metale u uređenju, a sada se trend promijenio. Poželjno je miješanje srebra, zlata, bronce kao i određenih crnih mat metala. Poželjno je i da blagovaonica bude sastavni dio kuhinje s minimalističkim jednobojnim drvenim, metalnim ili staklenim stolovima i jednostavnim, po mogućnosti višebojnim, stolicama. 

Najljepše KUHINJE potraži na Jeftinije.hr »

 

SPAVAĆE SOBE

Spavaće sobe će i ove godine ostati vjerne monokromatskim bojama koje djeluju umirujuće i čine ugodnu atmosferu za miran san, meditaciju i opuštanje.  Posebno će omiljeno biti kombiniranje različitih nijansi sive, bijele i crne – možemo to opisati izrazom sjenčanje. Kao kontrast namještaju i zidovima, uzorci i boje na posteljinama, jastucima i pokrivačima će biti žive plave ili crvene nijanse, ali i različiti geometrijski i cvjetni uzorci. 

2019. godina u spavaće sobe će vratiti različite metale koje ćemo najčešće vidjeti u obliku okvira ogledala, kreveta ili rasvjete. Mramor, koji se inače smatra hladnim materijalom, bit će omiljen u uređenju spavaćih soba i donijet će im prestižan skandinavski štih. Prekrasnu kombinaciju metalnim svjetiljkama činit će drvo koje će biti jedan od najzastupljenijih materijala. 

Više od 5.000 ponuda s namještajem za SPAVAĆE SOBE na Jeftinije.hr »

 

KUPAONICE

I u kupaonicama će prevladavati sivi, crni i bijeli tonovi i prirodne drvene nijanse i materijali. Iznimno omiljena kombinacija trendova u 2019. godini bit će ona mramora i drveta, u kombinaciji s metalnim svjetiljkama i ogromnim ogledalom s metalnim okvirom. I dalje su jako popularne manje pločice i uzorci mozaika, a iznimno popularne su postale i predimenzionirane pločice koje, osim minimalističkog izgleda, nude i rješenje za jednostavnije održavanje i čišćenje kupaonskih fuga.

U 2019. godini proizvođači namještaja žele postići da kupaonice postanu mjestu za opuštanje duha i tijela i zato ju žele dopuniti elementima koji pozitivno utječu na osjećaj ugodnosti. Zato ćemo sve češće i u kupaonicama pronaći pomalo neuobičajene elemente poput zavjesa, stolica i jastuka i ogromnih zelenih biljaka koji će dodati dojam urbane džungle.  

Jeftinije.hr – na jednom mjestu sve što trebaš za uređenje KUPAONICE »
 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe