SAVJET Telefoni
23.2.2018. 14:05:02

5 ZA 5! OVI PAMETNI TELEFONI IMAJU NAJBOLJE SELFIE KAMERE

1/1

Stalno ih mijenjamo i uvijek smo u potrazi za novim, a iako je svaki novi model pametnog telefona još napredniji i kvalitetniji i dalje nije lako pronaći model koji će savršeno odgovarati potrebama koje imamo. Ovaj puta smo se koncentrirali na modele s najboljim kamerama, svakako provjeri. U slučaju da nećeš tako skoro mijenjati mobitel, bolje fotke uvijek možeš postići upotrebom selfie štapa ili drugog dodatka za mobilne telefone.

Ako tražite savršeni pametni telefon s kojim će svaki vaši selfie biti najbolji ikad, ne tražite dalje! Ovaj vodič kroz modele sa najkvalitetnijim prednjim, ali i stražnjim kamerama je sve što trebate!

5 karakteristika pametnog telefona s dobrom kamerom

Za početak ćemo kratko objasniti specifikacije na koje trebate obratiti pozornost. Svakako provjerite koje su karakteristike važne u odabiru izvrsne kamere na pametnom telefonu! Ako znate na što trebate paziti, izbor novog smartphonea će biti brz i jednostavan. 

Broj megapiksela nije toliko važan kao širina otvora blende. Kamere koje imaju široku blendu propuštaju više svjetla što će utjecati na bolju kvalitetu slika, prvenstveno onih snimljenih pri lošijem osvjetljenju. 

Sve dvostruke leće nisu jednake. Iako sve više smartphonea ima dvostruku stražnju kameru, one definitivno nemaju iste performanse. Kod nekih telefona poput Galaxy S8 dvostruka leća donosi efekt dubine dok kod nekih, poput LG V30 omogućuje promjenu između širokokutnog i standardnog snimanja. 

Koliko je važan Portret način snimanja? Ova funkcija se kod različitih modela naziva različitim imenima, a omogućuje snimanje fotografija na kojima je pozadina zamućena – ovo je uglavnom karakteristika telefona s dvostrukom kamerom. 

Specifikacije prednje kamere su jednako važne. Obavezno morate provjeriti specifikacije prednje kamere – osim megapiksela obratite pažnju na već spomenutu širinu leće. Provjerite postoji li Portret način snimanja i na prednjoj kameri. 

Ne zaboravite na video. Sasvim sigurno ćete u nekom trenutku mobitelom htjeti snimiti i video. Provjerite kojim rezolucijom odabrani smartphone snima video zapise, a obavezno provjerite i podatak o osvježavanju zaslona (frame rate). Provjerite i omogućuje li kamera usporeno snimanje i korištenje filtera. 

Kamere na ovim pametnim telefonima su za čistu peticu!

Samsung Galaxy S8 i S8+
Nije veliko iznenađenje da model iz Samsunga ima i jednu od najkvalitetnijih prednjih kamera koja se trenutno može vidjeti na pametnim telefonima. Galaxy S8 i S8+ imaju 8MP prednju kameru s otvorom blende f/1.7. Osim toga Smart auto fokus funkcija prati lica pa će svi u kadru biti u fokusu. Poboljšana multi-frame obrada slika čini selfije svježima i jasnima. 

PROVJERI SAMSUNG PAMETNE TELEFONE »

 

OnePlus 5T

Nakon odličnog OnePlus 5 modela, 5T model donosi još bolje funkcije i dizajnerska rješenja koja mogu parirati najkvalitetnijim prošlogodišnjim modelima smartphonea. Kod OnePlus 5T modela unaprijeđena je stražnja kamera s 20MP senzorom s novom tehnologijom koja omogućuje snimanje boljih fotki pri slabijem svjetlu. Prednja kamera je iako jednaka kao i kod OnePlus 5 modela, i dalje jedna od najkvalitetnijih prednjih kamera s 16MP senzorom i otvorom blende f/2.0. 

PROVJERI ONEPLUS PAMETNE TELEFONE »

 

HTC U11
Još jedan flagship model, HTC U11 savršen je izbor za snimanje sefija. Prednja kamera na HTC U11 modelu ima 16MP senzor i otvor blende f/2.0 i dolazi s HDR Boost opcijom koja vam omogućuje da snimate više fotografija odjednom s različitom ekspozicijom koje su onda objedinjene u jednu fotografiju. Stražnja kamera ima isti broj megapiksela kao i prethodni model, ali je poboljšana s Dual Pixel autofokusom, širim otvorom blende i mogućnošću snimanja 4K videozapisa. 

PROVJERI HTC PAMETNE TELEFONE »

 

LG V30
Mnogi se slažu da vam uz kameru na LG V30 smartphoneu uopće ne treba fotoaparat. V30 ima dvostruku stražnju kameru od 16MP i f/1.6 te 13MP i f/1.9 otvorom blende. Prednja kamera ima 5MP i otvor bende f/2.2. u mogućnosti je snimati 4K video, a za razliku od mnogih drugih, LG V30 kamera omogućuje vam i snimanje širokokutnih fotografija i videozapisa. Kvaliteta fotografija i video zapisa odlična je u svim uvjetima, a autofokus brz i stabilan. 

PROVJERI LG PAMETNE TELEFONE »

 

Huawei P10 i P10+
Kod oba flagship modela Huawei telefona, kamere su vrlo impresivne i zapravo su jedne od najkvalitetnijih koje možete naći na tržištu. Huawei P10 i P10+ prednja kamera ima 8MP i otvor blende f/1.9 što omogućuje izvrsnu kvalitetu snimke pri slabijem osvjetljenju. Stražnja kamera je dvostruka s 20MP i 12MP s optičkom stabilizacijom slike i dvostrukom LED bljeskalicom. Omogućen je i popularan Portret način snimanja.

PROVJERI HUAWEI PAMETNE TELEFONE »

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe