SAVJET Auto-Moto
1.12.2021. 15:50:52

ODABIR SAVRŠENOG POKLONA VIŠE NIJE NEMOGUĆA MISIJA

1/1

Blagdanski ukrašen stol, zabave u prosincu, druženja s prijateljima, obitelji i suradnicima…Sve je to neizostavan dio nadolazećih tjedana. Ali, što je to što uvijek predstavlja šlag na vrhu omiljenog blagdanskog kolača povezanosti i naklonosti? Što drugo, nego široki osmjeh na licu kada se odmota onaj savršeni, baš pravi, pažljivo odabran poklon kojim ste pokazali da vam je stalo do te osobe, da je cijenite i da je želite iskreno razveseliti.

Svi znamo i drugu strane medalje, pomalo neugodan osjećaj kada dobijemo dar kojeg nismo željeli ili s kojim ne znamo što učiniti. Takvi se pokloni uglavnom prosljeđuju dalje ili mijenjaju za nešto korisnije – a to, dakako, iziskuje dodatan trud.

Ove ćemo vam godine pomoći da izbjegnete neugodne situacije koje mogu prouzročiti promašeni pokloni. Izabrali smo nekoliko najpopularnijih mitova i savjeta o odabiru najboljih poklona za najmilije koje ćemo uz pomoć znanosti potvrditi ili opovrgnuti i ponuditi vam rješenje koje možete iskoristiti već sada, prije predblagdanske groznice. Ali krenimo redom, a sve o savršenom savjetniku otkrit ćete malo kasnije … :)

Za odabir savršenog poklona treba biti pažljiv i treba znati čitati između redaka

Istina. Za odabir savršenog poklona potrebno je puno informacija. Proces započinje tjednima ili čak mjesecima prije samog darivanja.  Svaki razgovor uz kavu s prijateljem ili obitelji, uzdah pri pogledu na neku stvar, nasumično spominjanje nečega što voli, eventualni nagovještaj, razgovor o hobijima … sve su to komadići mozaika kojeg ćeš – kada nastupi trenutak istine – majstorski sastaviti u – savršen poklon. Ako osobu za koju kupujemo poklon često susrećemo, uz malo truda i pažnje se mogu prikupiti sve potrebne informacije o njihovim navikama i željama.

A što napraviti kada kupujemo poklon za nekoga koga ne viđamo tako često? Ili prijatelju koji je u proteklih godinu dana dobio blizance i gotovo se nikad više ne stigne pridružiti na pivu?

Zanimljivo istraživanje je pokazalo fa se ljudi često pogrešno fokusiraju na usko usmjerene interese osobe za koju odabiremo poklon i time zaboravljaju na raznolikost i, zapravo, široki raspon želja onoga ili one kojoj je poklon namijenjen. Uostalom, primateljica poklona je i dalje žena, a ne samo strastvena planinarka i teško da će se svake godine istim entuzijazmom veseliti novom paru planinarskih čizama. Istražite mogućnosti i horizonte odabira unutar popisa najboljih poklona za žene uz pomoć ovdje prikupljenih savjeta.

Skupi poklon nije nužno i najbolji poklon

Istina. Istraživanje objavljeno u Journal of Experimental Social Psychology pokazalo je da skuplji pokloni nisu nužno i najbolje prihvaćeni ili najželjeniji pokloni. Činjenica je da što više novca potrošite na neki poklon, veća su i vaša očekivanja radosti i zahvalnosti koju bi osoba koja je primila poklon trebala pokazati i osjećati. Ali to često nije tako, čak i jako skupi dar može razočarati primatelja. Ostalom ovo blagdansko vrijeme i nije namijenjeno tome da sami sebe uveseljavamo, nego da razveselimo one koje smo odlučili darivati. :) Potraži pravi poklon po pravoj cijeni – i usredotoči se na osobu koju želiš darivati. Neka radost koju ćete osjetiti uz iskreni osmjeh zahvalnosti – bude vrhunac svečane atmosfere, a novac koji ćete usput uštedjeti – razlog za iduću zajedničku kavu ili večeru.

Kupovina putem weba omogućuje bolji izbor poklona

Istina. Svaka potraga za poklonima je iscrpljujuća, zahtijeva vremena i energije. Prijevoz do shopping centra, obilazak pretrpanih dućana i dugotrajno pregledavanje različitih proizvoda u mnoštvu trgovina, mnogima je stresan zadatak.

Odaberite razumniju opciju, kupujete online. Štoviše, uputite se u najveći online shopping centar i uz pomoć najboljeg savjetnika za odabir poklona, odaberite najprikladnije poklone u najbržem mogućem roku.

Kako iskoristiti sve savjete o odabiru savršenog poklona na jednom mjestu? Lako, vjerujte nam.

Na https://pokloni.jeftinije.hr/ čeka vas naš pouzdan savjetnik na kojem samo jednim klikom jednostavno možeš izabrati:

- za koga tražiš poklon (ženu, muškarca, dijete, poslovnog partera ili svog slatkog kućnog ljubimca),

- zatim pregledati ideje za specifične prilike (Božić, Valentinovo, rođendan, odlazak u mirovinu, poslovne poklone, godišnjice, diplome, kraj školske godine, itd.)

- Za nadolazeće blagdane svoju obitelj, prijatelje, poslovne partnere ili kućne ljubimce možeš razveseliti i odabirom jednog od TREND 2021 poklona.

Kada pronađeš pravi poklon, provjeri još i cijenu u više različitih web trgovina, jer stvarno nema potrebe da te poklon košta više nego što je potrebno. Za razliku, priušti i sebi nešto o čemu već dugo razmišljaš! Ostaje ti samo obaviti kupnju. Brzo, pametno i jednostavno.

Bez obzira koga ćeš ove godine darivati, ako je vjerovati istraživanjima, savjetima i našem savjetniku za poklonepravi dar uvijek treba usrećiti i onoga koji ga daruje i onoga koji ga prima!

Sretan vam blagdanski shopping! :)

 

Potraži poklon na Jeftinije.hr »

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe