SAVJET Modni dodaci
18.2.2022. 12:35:48

OVE ĆE GODINE KARNEVALSKOM POVORKOM VLADATI PRINCEZE I SUPER JUNACI!

1/1

Pred nama je vrijeme pusta, maškara i karnevala, vrijeme koje predstavlja poveznicu između zime i proljeća, mnogima jedno od najdražih doba. Tradicionalno već stoljećima karnevalskim običajima, maskiranjem i s tim povezanim običajima, dočekujemo proljeće. Svake godine mijenja se datum karnevala jer je određen datumom početka Korizme, odnosno Uskrsa. Ovaj ćemo ožujak započeti upravo veličanstvenim karnevalskim zabavama na pokladni utorak, za koji rezervirajte upravo 1. ožujka, a nastavit ćemo proslavom Dana žena, 8. ožujka. Sigurno je da nam barem na početku ožujka neće nedostajati prilika za istraživanje dobrih ponuda i darivanja naših najmilijih.

Kod hrvatskih je potrošača vrijeme karnevala jedno od omiljenih doba godine, a s tim su blagdanom povezani razni običaji, proslave uz pokladne delicije, plesovi i povorke pod maskama. Fašnik, pust, maškare ili karneval prilika je za zafrkanciju i opuštanje prije ozbiljnog 40-dnevnih posta uoči Uskrsa, pa je odijevanje u tradicionalne ili moderne karnevalske kostime i dalje iznimno popularno.

Svi se ti običaji i navike vidljivi su i u potražnji na Jeftinije.hr na kojem približno 14 dana prije pokladnog utorka vidimo značajno povećanje potražnje za karnevalskim kostimima i maskama.

 

Kretanje potražnje za karnevalskim kostimima 2020. i 2021.

 

U 2020. pokladni utorak je bio 25. veljače, a potrošači su već u siječnju krenuli u aktivnu potragu za prikladnim karnevalskim kostimima, a vrhunac potražnje dogodio se u prvom tjednu veljače.

U 2021. kada je pokladni utorak bio 16. veljače, ponovno smo primijetili da je vrhunac potražnje za karnevalskim maskama i kostimima bio otprilike 14 dana ranije, odnosno na samom početku veljače.

 

Ove godine ćemo se pokladnim krafnama, kroštulama i fritulama častiti prvog dana ožujka, na sami pokladni utorak. I zato s pravom možemo očekivati apsolutni vrhunac potražnje za karnevalskim maskama i kostimima upravo ovih dana, sredinom veljače. I podaci pokazuju isti trend, već nekoliko dana bilježimo veliku potražnju za spomenutim proizvodima, koja raste još od posljednjih dana siječnja.

 

Koji su karnevalski kostimi najtraženiji?  

 

TOP 5 karnevalskih kostima u 2022.

Prema podacima o potražnji za maskama i karnevalskim kostimima do ovog trenutka možemo primijetiti kako su ove godine najtraženiji dječji karnevalski kostimi. Među najpopularnijim našli su se kostimi princeza pa su se čak tri kostima princeza našla među pet najpopularnijih karnevalskih kostima. Tu su još i kostimi super junaka, dinosaura, kornjača i pčelica.

 

U svakom slučaju, vrijeme je da se prepustite bezbrižnosti nadolazećih dana, pregledate Jeftinije.hr i maskirate se i vi u svoje omiljene junake!

 

Pogledaj karnevalske kostime na Jeftinije.hr »

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe