SAVJET Telefoni
28.3.2022. 14:02:16

KOJU MASKICU ZA MOBITEL KUPITI?

1/1

Danas mobiteli imaju sve više funkcija, ali paradoksalno, sve su krhkiji. Izbjegni napuknute klizače i oguljene kutove te osiguraj temeljitu zaštitu kupnjom folije ili stakla za zaslon i futrole ili maskice.

 

  • Maja, urednica na Jeftinije.hr
  • Vrijeme čitanja: 2 min

 

Indeks

  1. Vrste maskica
  2. Prema čemu odabrati
  3. Zaštita zaslona
  4. Maskice za marku telefona
  5. Savjet za kraj

 

1.Vrste maskica

 

Stražnje maskice

 

Stražnje maskice su klasične maske koje štite bočnu i stražnju stranu telefona. Možeš pronaći različite vrste – neke se oblikuju prema telefonu i sprječavaju ogrebotine i ulazak prljavštine, druge pak imaju visoke rubove pa djelomično pružaju i zaštitu zaslonu stvarajući blagi razmak između njega i površine na koju je stavljen. U ponudi je ogroman broj motiva, boja i materijala, svaki sa svojim specifičnim karakteristikama.

 

Stražnja maskica s uzorkom

 


Preklopne futrole

 

Preklopna futrola tipa knjige pokriva rubove i stražnju stranu telefona, ali i štiti zaslon od oštećenja – ali samo u zatvorenom položaju, pa je i za ovu vrstu preporučljivo kupiti foliju ili staklo. Napredniji i skuplji modeli preklopnih futrola mogu imati značajku obavijesti na prednjoj korici, tako da možeš vidjeti tko te zove ili primati dolazne obavijesti.

 

Preklopna futrola

 

Univerzalne futrole


Univerzalne futrole se mogu koristiti za bilo koju vrstu telefona koja odgovara njenim dimenzijama - ne moraš se zamarati prorezima za tipke i konektore. Međutim, obično je potrebno izvaditi cijeli telefon iz futrole ako ga želiš koristiti. Pronaći ćeš i posebne vodootporne futrole koje ti omogućuju kontrolu zaslona kroza samu futrolu i imaju vrpcu za nošenje oko vrata.

 

Univerzalna prozirna vodootporna futrola

 

 

Sportske futrole


Sportske futrole imaju poseban remen za pričvršćivanje oko ruke, gdje telefon ne ometa kretanje. No, možeš naći i futrole koje možeš zakopčati oko struka. Obično su to univerzalne futrole gdje moraš paziti samo na njezine unutarnje dimenzije kako bi tvoj telefon stao unutra.

 

Futrola za mobitel za trčanje

 


2. Prema čemu odabrati

 

Stalak

Većina preklopnih futrola služi i kao stalak, te je tako možeš koristiti prilikom gledanja videa ili kuhanja po receptu s interneta.


Punjenje

U današnje vrijeme trend postaju futrole za punjenje koje će nakon umetanja telefona i pritiska na tipku na poklopcu početi puniti tvoj uređaj i tako služiti kao powerbank.


Skladišni prostor

Mnoge vrste, posebno preklopne futrole, nude dodatni prostor za pohranu - džep za razne kartice ili za shopping popise.

 

Maskica sa prostorom za kartice


3. Zaštita zaslona

 

Staklo

Danas je kaljeno staklo već dio opreme tvog telefona. Njegovo postavljanje je jednostavnije nego kod zaštitne folije. Osim toga, zaštitno staklo štiti tvoj zaslon čak i u slučaju pada - staklo se odlomi, ali zaslon ostaje neoštećen.

 

Folija

Zaštitna folija sprječava grebanje zaslona, ??ali ne sprječava njegovo pucanje. Danas se folija radi po mjeri za svaki telefon. Prilikom lijepljenja folije, pazi da se ispod folije ne naprave mjehurići zraka i uđe prašina.

 

4. Maskice za marku telefona:

 

5.Savjet za kraj

Prilikom odabira futrole ili maskice provjeri je li kompatibilna s tvojim telefonom. Da bi ista dobro funkcionirala, mora imati točne proreze na konektorima i tipkama za specifičan model telefona.

 

Pogledaj Navlake, etui i torbice na Jeftinije.hr »

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe