SAVJET Ljepota i zdravlje
1.4.2022. 12:59:35

JEFTINIJE.HR I ADRA POMAŽU UKRAJINI - POMOZI I TI!

1/1

Zbog trenutne izuzetno teške situacije u Ukrajini, po uzoru na naše češke kolege (klikni na web stranicu Heureka.cz, gdje možeš pronaći nekoliko korisnih savjeta o materijalnoj pomoći), odlučili smo i na Jeftinije.hr pomoći koliko god možemo. Nakon razgovora s raznim organizacijama, odlučili smo udružiti snage s humanitarnom udrugom Adra. Ako te zanima kako pomoći, čitaj dalje.

Humanitarna udruga Adra ti nije poznata? Riječ je o međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja djeluje u 134 države diljem svijeta i pruža neposrednu pomoć u kriznim vremenima i poboljšava živote milijuna ljudi. Osim što pomažu u velikim krizama kao što je trenutni sukob u Ukrajini, pomažu i solidarnim zdravstvenim paketima za socijalno ugrožene, osiguravaju zdravu hranu socijalno ugroženim obiteljima, pomažu izbjeglicama da započnu novi život i nude mnoge druge oblike pomoći onima u potrebi. Više o Adri možeš pročitati na njihovoj FB stranici.

Ako i ti želiš pomoći, imamo nekoliko prijedloga.

Dobrovoljna pomoć: aktivnosti oko kojih treba pomoć volontera - integracijske aktivnosti, (pravni) savjeti kako izbjeglice mogu što prije ostvariti svoja prava, rad s djecom, tečajevi jezika, pomoć oko pronalaska posla i uključivanja u zajednicu. Prijaviti se možeš putem Messengera na Adrinoj FB stranici ili na e-mail [email protected], te u poruci/e-mailu objasniti u kojem području želiš volontirati i koliko vremena za to možeš odvojiti.

 

→Želim postati volonter

 

Materijal: od materijala se skupljaju hrana i igračke, materijal za rad s djecom i učenje jezika za sve uzraste. Detaljne informacije o tome u kakvom stanju mora biti materijal možeš pronaći na Adrinoj FB stranici. Tamo ćeš naći i informacije gdje možeš predati materijal. Na Ceneje.si/Jeftinije.hr već se pune kutije sa sanitetskim materijalom! Pomozi i ti. :)

 

→Imam suvišan materijal

 

Dijeljenje informacija: bez dijeljenja pravih informacija ne ide. Samo s pravim informacijama možemo osigurati da naša pomoć ne bude suvišna i ne stvara još veće probleme volonterima na terenu. Iskoristi svoje profile na društvenim mrežama i podijeli točne informacije koje pronađeš na provjerenim kanalima.

→Ovdje ćeš pronaći točne informacije

 

Novčana pomoć: budući da je riječ o dugotrajnoj krizi, novac nije potreban samo u prvih nekoliko tjedana, već će biti potreban i za nekoliko mjeseci. Ako želiš i imaš priliku donirati, to možeš učiniti putem Adrinog bankovnog računa.

ADRA Hrvatska
Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb
IBAN: HR5923600001101582233
SWIFT: ZABAHR2X
Zagrebačka banka

Sve informacije možeš pronaći na Adrinoj FB stranici ili skeniraj QR kod u nastavku.

→Želim donirati

 

Na Ceneje.si i Jeftinije.hr promijenili smo još jednu stvar u znak podrške Ukrajini: naš favicon smo obojili u boje ukrajinske zastave – to je mala ikona s lijeve strane Ceneje.si/ Jeftinije.hr kartica u pregledniku. Mala stvar koja te u svakom trenutku podsjeća da je upravo sada vrijeme za pomoć. Odaberi svoj način i pomozi Ukrajincima u nevolji!
 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe