SAVJET Biciklizam
1.7.2022. 10:00:46

ZAŠTO JE VOŽNJA BICIKLOM TOLIKO KORISNA I ZABAVNA?

1/1

Učenje vožnje bicikla važna je vještina koju bi svako dijete trebalo naučiti. Naravno, u početku može biti padanja i ogrebotina koljena, ali nakon što to savladaju, vožnja bicikla je vještina koja će ostati s vašim djetetom za cijeli život. Važno je da djeca od malih nogu prihvate i nose zaštitnu opremu prilikom vožnje.

 

Indeks

  1. Čista i jednostavna zabava
  2. Održava djecu tjelesno aktivnom
  3. Koristi djećjem mentalnom zdravlju i učenju
  4. To je nešto u čemu cijela obitelj može uživati zajedno
  5. Dobro je za okoliš
  6. To je sjajan način za kretanje

 

Vožnja bicikla je vještina koja ima čitav niz prednosti. Iako većina nas zna da redovita vožnja bicikla doprinosi boljem fizičkom zdravlju, postoji mnogo drugih razloga zašto je učenje vožnje bicikla važnije nego ikad. Evo samo nekoliko njih.

1. Čista i jednostavna zabava

Ponekad su jednostavne stvari u životu one koje najviše nagrađuju. Učenje vožnje bicikla je jedan od njih. Nakon što vaše dijete dobije bicikl, vožnja bicikla je zabavna i besplatna aktivnost u kojoj može uživati ??s prijateljima i obitelji cijeli život.

2. Održava djecu tjelesno aktivnom

Preporuka je da se djeca trebaju uključiti u barem jedan sat jače tjelesne aktivnosti svaki dan kako bi ostala zdrava. Poticanje vašeg djeteta da vozi bicikl dok je malo pomaže u uspostavljanju zdravih navika koje će mu vjerojatno ostati doživotno.

3. Koristi dječjem mentalnom zdravlju i učenju

Vožnja bicikla ne samo da poboljšava tjelesnu kondiciju, već također doprinosi razvoju učenja i mentalnom zdravlju vašeg djeteta. Istraživanja pokazuju da su učenici koji se voze biciklom u školu više usredotočeni i spremniji za učenje u usporedbi s onima koji se ne voze. Sudjelovanje u redovitoj tjelesnoj aktivnosti također ima veze s povećanjem sreće.

4. To je nešto u čemu cijela obitelj može uživati ??zajedno

Biciklizam je aktivnost u kojoj mogu uživati ??svi uzrasti. Mame, tate, djeca, pa čak i bake i djedovi mogu sudjelovati u obiteljskoj vožnji biciklom. To je sjajan način da podijelite malo kvalitetnog vremena, a dobro je i za vas. Zapamtite, ključ za obiteljske vožnje je zabava. Stoga počnite polako i radite dosta pauza kako biste malim jahačima dali vremena za odmor.

5. Dobro je za okoliš

Učenje vašeg djeteta da vozi bicikl ima dugoročne prednosti za okoliš. Vožnja biciklom smanjuje emisije ugljika, smanjuje prometne gužve i eliminira probleme s parkiranjem. Manje zagađenja i prometa znači da će naša zajednica postati zelenija, zdravija i manje stresna za život.

6. To je sjajan način za kretanje

Kada vaše dijete odraste, vožnja bicikla postaje brz i zdrav način za dolazak i povratak u školu i sportske aktivnosti. Još bolje, štedi vam vrijeme jer se vaše dijete neće morati oslanjati na vas.

Tablica s preporučenim veličinama dječjih bicikala

Godine Visina (cm) Preporučena veličina
1 - 4 godina 85 - 100 Guralice, tricikli
2 - 4 godina 85 - 100 bicikli sa 12“ (inčnim) kotačima
3 - 5 godina 95 - 110 bicikli sa 14“ (inčnim) kotačima
4 - 7 godina 110 - 120 bicikli sa 16“ (inčnim) kotačima
7 - 9 godina 120 - 135 bicikli sa 20“ (inčnim) kotačima
9 - 11 godina 135 - 145 bicikli sa 24“ (inčnim) kotačima
11+ godina 145+ bicikli sa 26“ (inčnim) kotačima

 

→Pogledaj ponudu dječjih biciklova na Šarenikutak.hr

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe