SAVJET Erotika
25.8.2022. 7:39:21

KAKO ODABRATI AFRODIZIJAK?

1/1

Afrodizijaci se od pamtivijeka koriste kako bi pojačali užitak i učinili spolni odnos ugodnijim. Međutim, svaki ima drugačiji učinak i može se dogoditi da se željeni učinak jednostavno ne pojavi. I sintetički i prirodni stimulansi mogu biti učinkoviti.

 

  • Maja, urednica na Jeftinije.hr
  • Vrijeme čitanja: 5 min

 

Indeks

  1. Vrste afrodizijaka
  2. O čemu treba voditi računa pri odabiru afrodizijaka
  3. Afrodizijaci u hrani?
  4. Ostala pomagala
  5. Često postavljana pitanja

 

Iako većina afrodizijaka uzrokuje zanemarive nuspojave, preporučamo da uvijek pročitaš uputu o lijeku. Pogotovo ako uz njih uzimaš i druge lijekove.

 


1. Vrste afrodizijaka

 

Tablete

 

Tablete mogu biti prirodne i sintetičke. Kod muškaraca se uglavnom brinu za produljenje erekcije, dok kod žena poboljšavaju libido ili olakšavaju postizanje orgazma. Preporuča se dugotrajna konzumacija unutar nekoliko tjedana jer jednokratnom upotrebom obično imaju puno slabiji učinak.

 

 

  • Poboljšavaju seksualnu izvedbu, strast ili plodnost
  • Dostupne u muškoj, ženskoj i unisex verziji
  • Najbolje rezultate postižu dugotrajnom (ili barem srednjoročnom) primjenom

 


 

Poppers

 

Poppers su bočice s kemikalijama koje udisanjem stvaraju osjećaj sreće i također opuštaju glatke mišiće u analnom i vaginalnom području. Osim pozitivnih učinaka, mogu imati i neugodne nuspojave poput pada krvnog tlaka i osjećaja nesvjestice.

 

 

  • Izazivaju trenutačni, ali kratkotrajni osjećaj euforije i uzbuđenja
  • Prikladni posebno za prakticiranje analnog seksa
  • Ne preporučuju se za dugotrajnu upotrebu

 

Pažnja, poppersi su jakog kemijskog sastava i opasni su za zdravlje. Budi na oprezu i pažljivo pročitaj korisnički priručnik.

 


 

Krema

 

I kreme se proizvode u nekoliko varijanti. Muškarci ih mogu koristiti za poboljšanje erekcije i održavanje vrhunca. Žene, pak, za bolju prokrvljenost intimnih dijelova i sužavanje ulaza u rodnicu. Uobičajene su i uniseks kreme koje partneri mogu koristiti za međusobnu stimulaciju.

 

 

  • Kod muškaraca se uglavnom koriste za bolju erekciju i odgađanje ejakulacije
  • Kod žena će poslužiti i za učvršćivanje grudi i povećanje osjetljivosti klitorisa
  • Nanesi neposredno prije spolnog odnosa

 


 

Prah

 

Prah je popularan oblik prirodnog afrodizijaka. Omiljena je crvena maca, korjenasto povrće s Anda, čija upotreba pojačava želju za seksom, ali i detoksificira tijelo. 

 

 

  • Dodaci prehrani koji dovode do povećanja seksualne želje i strasti.
  • Idealno za ljubitelje prirodnih formulacija
  • Pridonosi dobrom tjelesnom i mentalnom zdravlju

 


 

Španjolska mušica

 

Španjolska mušica je među najstarijim i najprovjerenijim stimulansima. Djeluju gotovo odmah, pa ih se preporučuje konzumirati neposredno prije odnosa. Samo nekoliko kapi stavi pod jezik ili umiješaj u piće i popij.

 

 

  • Kapi koje povećavaju požudu i doživljaj seksa
  • Pogodne i za muškarce i za žene
  • Kod muškaraca također mogu poboljšati broj i kvalitetu sperme

 

Doziranje španjolske mušice je vrlo individualno. Ako tek počinješ s njima, prvo pokušaj s nekoliko kapi i povećavaj prema učinkovitosti i željenom učinku.

 


 

Balzami

 

U svojoj srži balzami su vrlo slični afrodizijačkim gelovima za muškarce. Koriste se za poboljšanje cirkulacije krvi u penisu i stimulaciju glatkih mišića. Svakako će svoju primjenu pronaći u erotskim masažama.

 

 

  • Stimulativni pripravci za poboljšanje seksa kod muškaraca
  • Često 100% prirodni sastav
  • Primjena izravno na penis

 


 

Ulja

 

Ulja su nježna varijanta afrodizijaka koja intimne trenutke s partnerom čini ugodnijima. Ne moraju se nužno koristiti izravno tijekom snošaja - prikladni su i za masiranje i maženje, bez obzira jesu li uvod u seks ili ne.

 

 

  • Ulja su posebno pogodna za masažu intimnih i drugih dijelova tijela
  • Prirodna kompozicija obogaćena mirisom
  • Ostavlja topli osjećaj peckanja ili bockanja

 

 

 

2. O čemu treba voditi računa pri odabiru afrodizijaka

 

Količina

Odaberi prema svojoj trenutnoj seksualnoj aktivnosti i prema duljini korištenja. Neki pripravci (npr. tablete za poboljšanje erekcije) za maksimalan učinak zahtijevaju dugotrajnu upotrebu pa je dobro imati veću zalihu. Ako još uvijek eksperimentiraš s novim vrstama, bolje je započeti s manjim probnim pakiranjem.

 

Odabir

Biraj prema tome tko će koristiti afrodizijak. Velik broj preparata je univerzalan za sve spolove – tzv. unisex. Oni ili općenito povećavaju želju za seksom ili su to preparati koje oba partnera mogu koristiti tijekom odnosa, poput gelova za masažu i stimulaciju.

 

Afrodizijake ne koriste samo ljudi koji se bore sa seksualnim poremećajima. Dapače, svima mogu biti alat za bolji i dulji seks s intenzivnijim orgazmom. Povećavaju opće uzbuđenje i doprinose strasti s kojima možeš usavršiti seks ne samo za sebe već i za svog partnera.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda, od kemijskih pripravaka do prirodnih ulja, ali nisu svi jednako učinkoviti. Stoga je moguće da ti neke vrste jednostavno neće biti po ukusu. Trajanje upotrebe također je promjenjivo. Dok gelovi za stimulaciju djeluju gotovo trenutno, tabletama za poboljšanje erekcije treba nekoliko tjedana prije nego što stvarno počnu djelovati.

Dakle, biraj uglavnom prema svojoj trenutnoj seksualnoj aktivnosti i, naravno, prema učincima koje želiš postići.

 

 

3. Afrodizijaci u hrani?

 

Brojni dostupni afrodizijaci napravljeni su od prirodnih sastojaka, uglavnom od praha egzotičnog bilja. No, ako se želiš stimulirati običnim namirnicama, i to je moguće, samo s donekle ograničenim učinkom.

Dobro poznati stimulansi uključuju visokokvalitetnu tamnu čokoladu, đumbir ili crno vino. Možeš posegnuti i za mangom, narom, šparogama, gojijem, vanilijom, čilijem ili sladićem. Što se hrane tiče, naravno, sve treba biti umjereno, a prije zajedničkog druženja nikako se ne smiješ prejedati u nadi da će doživljaj biti intenzivniji.

 

Erotski stimulator

 

 

4. Ostala pomagala

Tvoji intimni trenuci s partnerom trebaju biti besprijekorni. Bilo da voliš isprobavati nove stvari u krevetu ili se držiš klasike, neki dodaci ne mogu biti izostavljeni:

Kondomi

Lubrikanti

Erotska pomagala

Erotska odjeća i donje rublje

Erotske igre

SM, BDSM, fetiš

 

5. Često postavljana pitanja

 

Tko ne bi trebao koristiti afrodizijake?

  • Većina afrodizijaka spada u dodatke prehrani te su stoga neškodljivi za zdravlje. Unatoč tome, ne škodi obratiti pozornost na moguće nuspojave pri njihovoj konzumaciji.
  • Općenito, osobe s visokim krvnim tlakom, trudnice i dojilje te srčani bolesnici trebaju biti posebno oprezni.
  • Uputa o pakiranju obavještava te o sigurnosti svakog proizvoda - svakako je pročitaj prije prve uporabe.

 

Kako sigurno kupiti afrodizijake?

  • Iako su afrodizijaci uglavnom sigurni, oni su pripravci koji utječu na vaše fizičko i psihičko stanje. Stoga je preporučljivo kupovati samo u provjerenim e-trgovinama i pratiti recenzije korisnika.
  • Izbor afrodizijaka je bogat, stoga je bolje izbjegavati kupnju neprovjerenih ili sumnjivih proizvoda s pretjerano blagotvornim djelovanjem. Sumnjivo niska cijena također može biti signal upozorenja.

 

Pogledaj erotske stimulatore na Jeftinije.hr »

 

 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe