SAVJET Mali kućanski aparati
9.12.2022. 9:13:29

KAD ZAMIRIŠE IZ KUHINJE

1/1

Prosinac je tu! Mjesec koji je rezerviran za druženje s obitelji i prijateljima, kupnju poklona, postavljanje ukrasa. I naravno, ne i manje važno, mjesec u kojem svi kuhamo malo više i češće nego inače. Prosinac je vrijeme kada pećnice zamirišu na slasna mesna pečenja, ali i slatke keksiće.

Imaš li već sve male kućanske aparate i dodatke koji su potrebni za pripremu božićne ili novogodišnje večere?

  • Ivana, PR stručnjakinja na Jeftinije.hr
  • Vrijeme čitanja: 3 min

 

Indeks

  1. Ideje za poklone
  2. Trendi malih kućanskih aparata
  3. Na internetu nema gužve
  4. Kolačići

 

Tražiš ideje za poklone?

I tebi se često dogodi da poklone za najmilije biraš u zadnji čas? Imamo savjet za tebe, neka se na popisu darova nađu i praktični kuhinjski pomagači.

Podaci Jeftinije.hr pokazuju da u prosincu raste zanimanje za praktičnim kuhinjskim priborom. Od multipraktika preko posuda za pečenje do štapnih miksera, mali kućanski aparati dobra su ideja za poklon, a pravi hit među blagdanskim darovima su i aparati za kavu. Naravno, određeni dio zanimanja za proizvodima u ovim kategorijama valja pripisati i pripremama za blagdane.

 

Što najčešće kupujemo za kuhanje i pečenje?

Sve za kolače

Moka, rjavi sladkor in jajca na mizi v obliki božične smrečice.

U prosincu naši domovi najljepše mirišu. Barem tako pokazuju naši podaci i naravno – vaše iskustvo. Trend potražnje za proizvodima za kolače poput želatine, kvasca ili šećerne glazure značajno skače u posljednjim tjednima godine, kada blagdanski ugođaj nastojimo dočarati i slatkim delicijama i ukusnim mirišljavim keksima.

 

Proizvodi za kolače

 

Multipraktici i kuhinjski roboti

Rdeč kuhinjski robot.

Iznimnu potražnju za kuhinjskim robotima i mikserima primijetili smo u ovo vrijeme prošle godine, između listopada i prosinca, a isti trend očekujemo i ove godine. Promjenu u iskazanom zanimanju za kupnju ove vrste kuhinjskih uređaja primijetili smo u 2020. godini, s povećanom potražnjom u proljetnim mjesecima, za vrijeme prvog lockdowna.

Online kupci trenutno najradije pregledavaju i traže kuhinjske robote brendova Bosch, KitchenAid, Kenwood, Klarstein i Sencor.

 

Kuhinjski roboti i multipraktici 

 

Štapni mikseri i pekači

Palični mešalnik in njegovi dodatni deli.

Štapni mikseri i posude za pečenje mogu se ubrojiti u pribor za kojim je potražnja kontinuirano visoka tijekom cijele godine, s vrhuncem u studenom. Potražnja za pekačima ostaje prilično visoka sve do travnja i svibnja. Ova je godina specifična po iznimno visokoj potražnji za štapnim mikserima koja je počela rasti još u srpnju i daleko je premašila uobičajeni godišnji vrhunac potražnje u studenom.

Rdeč pekač, v katerem se peče kruh.

Najpopularniji brendovi štapnih miksera su BOSCH, BRAUN, GORENJE, ELIT i ISKRA, a među pekačima, domaći potrošači najčešće pretražuju brendove ZENKER, ALTOM DESIGN, HOME IDEA, TESCOMA i DR.OETKER.

 

Štapni mikseri

 

Pekači

 

Na internetu nema gužve

Smisleno i pažljivo planiranje kupnji i praćenje predblagdanskih akcija i popusta puno je jednostavnije i preglednije u web trgovinama, i zato potrošači svoje kupovine započinju još tijekom studenog.

Osim toga, u web trgovinama nema neugodnih prosinačkih gužvi poput onih koje vladaju shopping centrima.

 

Za sve ljubitelje kolačića

Prazničnin piškoti na sivi mizi.

Znaš li da riječ „cookie“ dolazi od nizozemske riječi „koekje“ koja označava malu tortu?

Da su u Americi najpopularniji čokoladni keksi? Slijede ih keksi s maslacem od kikirikija te zobeni keksi?

Jesi već čuo/la da 4. prosinca slavimo svjetski dan keksića?

Brzo umijesi sastojke i pripremi tijesto za omiljene božićne keksiće. Ne zabravi, nekoliko keksića i šalicu mlijeka sačuvaj i za Djeda Božićnjaka.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe