Kupite prikladne tenisice

18.12.2014. 1:48:00

Potrebne su vam nove tenisice? kada se odlučujete za kupovinu sportske obuče, kao košarkaške, nogometne ili fitness tenisica, obratite pozornost na karakteristike kao što su veličina, udobnost, kvaliteta materijala i potpora, što nude vašoj nozi prilikom sportske aktivnosti!

image

Kao kod svake vrste obuće, tako i kod tenisica vrijedi pravilo za udobnost. Tenisice, kao važan dio sportske opreme, moraju vam osigurati pravu potporu dok se bavite sportom, tj. činite nagle i brze poteze.

Bez obzira na podlogu gdje igrate košarku, bilo to asfaltna ili parketna podloga, vaše košarkaške tenisice moraju biti kvalitetne. Odaberite tenisice, koje će vašim nogama osigurati stabilnost, stoga vam savjetujemo da potražite srednje visoke te one, koje imaju potporu na peti i u predjelu gležnja. Također je važan čimbenik, kvalitetan način vezanja tenisice.

Razmislite i o podložnosti tenisice, koja će olakšati težinu i pritisak na vaše stopalo i ravnomjerno ju rasporediti. Osobito tijekom igranja košarke, vaše noge se znoje. Zbog toga košarkaške tenisice moraju biti prozračne i napravljene od materijala kao koža ili najlon, koji omogućuju prozračnost. Uz sve navedene karakteristike, košarkaške tenisice mogu biti i moderne. Stoga odaberite takve tenisice, koje će najviše odgovarati vašem ukusu.

Trebate biti pozorni prilikom kupovine sportske obuće kao što su tenisice za nogomet. Takozvane kopačke moraju biti udobne, no budite pozorni na profil koji imaju kopačke. Posebne izbočine na kopačkama, tj. čepovi, osiguraju vam bolje prianjanje na travnatoj podlozi, budite pozorni na odgovarajuću veličinu obuće. Općenito se kopačke nose na deblje čarape.

Važna karakteristika kopački je njihov izgled. Naime, one se moraju podudarati s vašim dresom, dok je istovremeno bitna i tvrdoća obuće. Noga mora biti zaštićena od udaraca i stabilna. Dok kupovina tenisica za fitnesa i nije tako zahtjevna, jer kod njih je važno samo da su lagane te da nisu previše robusne.

Tenisice za fitnes moraju biti napravljene od prozračnog materijala, da vam u njima nije previše vruće. Postoje posebne tenisice, koje su namijenjene za fitnes, no možete koristi i druge tenisice. Najvažnije je da vam tenisice odgovaraju i da vam je u njima udobno.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe