Pravila o privatnosti

Zadnja izmjena: 22.5.2018

Ova pravila o privatnosti određuju kako SMIND, tvrtka za trgovinu i poslovno savjetovanje, d.o.o., Ulica grada Vukovara 269D, 10000 Zagreb (u nastavku SMIND ili JEFTINIJE) prikuplja, pohranjuje i koristi vaše osobne podatke. Datum stupanja na snagu ovih pravila o privatnosti je 22.5.2018.

Ova pravila o privatnosti odnose se na (i) upotrebu naše web stranice https://www.jeftinije.hr/ (u nastavku: web stranica), (ii) prijavu na obavijesti o novostima i našoj ponudi usluga, (iii) obavijesti putem naših društvenih mreža i aplikacija, (iv) registraciju web trgovine i (v) vašu upotrebu bilo koje druge sadašnje ili buduće, online ili offline usluge (u nastavku zajedno od (i) do (v): Usluge)

Ova pravila o privatnosti odnose se na naše korisnike, odnosno fizičke osobe koje koriste naše Usluge (u nastavku: Korisnici) i za pravne osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost (u nastavku: Pravne osobe).

Molimo vas da detaljno pročitate naša pravila o privatnosti. Preporučujemo vam da ih isprintate odnosno da primjereno pohranite kopiju ovih pravila o privatnosti i svih budućih verzija koje se odnose na evidenciju vaših privola koje ste nam dodijelili.

O nama

Upravitelj vaših osobnih podataka je tvrtka SMIND, tvrtka za trgovinu i poslovno savjetovanje, d.o.o., Ulica grada Vukovara 269D, 10000 Zagreb.

U slučaju pitanja, molimo vas da nas kontaktirate putem elektronske pošte na adresu privacy@jeftinije.hr ili nas nazovete na +385 97 6408 239

Kako prikupljamo, koristimo i obrađujemo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke prikupljamo kada nam ih proslijedite, na primjer putem vaše upotrebe naših Usluga, kada nas kontaktirate neposredno putem elektronske pošte, telefonskog poziva, u pisanom obliku ili putem društvenih mreža kojima nam prosljeđujete osobne podatke. Kada je to dopušteno zakonom, o vama možemo dobiti informacije i iz drugih izvora.

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo ili dobivamo od vas?

Vrste informacija koje prikupljamo o vama mogu uključivati informacije poput:

 • e-mail adresa,
 • ime i prezime,
 • informacije o vašem računalu ili mobilnom uređaju (npr. vašu IP adresu i vrstu pretraživača, vrstu uređaja),
 • informacije o tome kako koristite naše Usluge (npr. koje ste stranice gledali, vrijeme kada ste ih gledali i što ste kliknuli).

Kako koristimo vaše osobne podatke (svrha obrade)

Za Korisnike

Vaši osobni podaci mogu se koristiti u jednu ili više sljedećih svrha:

 1. U vezi s vašim korištenjem Usluga.
 2. Upravljanje i poboljšanje naših online mjesta, uključujući prilagođavanje korisničkog iskustva naše web stranice. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa boljeg razumijevanja želja naših korisnika i potencijalnih kupaca te prilagođavanja naše web stranice, proizvoda i usluga vašim potrebama i željama.
 3. Online oglašavanje s obzirom na ponašanje potrošača (profiliranje). Na nekim mjestima naših online stranica možemo koristiti i/ili dozvoliti trećim osobama (partnerima za oglašavanje) prikupljanje (putem online alata prikupljanja poput kolačića i drugih tehnologija praćenja i prikupljanja) osobnih podataka koji se odnose na vaše aktivnosti na tim mjestima.
 4. Zaštita našeg poslovanja i naših poslovnih interesa, uključujući svrhu provjeravanja kreditnih i proteklih iskustava, sprječavanja prijevara i naplate potraživanja. Ovo je nužno za zaštitu naših zakonitih interesa sprječavanja kriminalnih radnji, poput prijevara ili pranja novca, kako bi osigurali da se naša web stranica i usluge ne zloupotrebljavaju te kako bi zaštitili naše poslovanje. Ovakve provjere ćemo provoditi samo ako zakon to dopušta.
 5. Komuniciranje s našim poslovnim savjetnicima i pravnim zastupnicima. Ovo je nužno zbog naših zakonitih interesa dobivanja pravnog ili stručnog poslovnog savjeta, posredovat ćemo samo vaše osobne podatke, ako je to potrebno, i to u najmanje potrebnom opsegu i anonimno kada god to bude moguće.
 6. Dijeljenje osobnih podataka s trećim strankama (u nastavku: naši kooperanti), koji su povezani s nama u vezi s našim obavljanjem usluga kao što su to:
  • naši IT i infrastrukturni poslovni partneri,
  • kapitalom povezane tvrtke,
  • oglašivački partneri.
  Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa vođenja i upravljanja našim poslovanjem, zbog poštivanja zakonskih obveza koje nas obvezuju ili zbog vlastitih potreba za izravnim marketingom. Kada dijelimo vaše osobne podatke, to ćemo učiniti dosljedno i na temelju potrebe za informiranjem, u skladu s odgovarajućim ograničenjima povjerljivosti, na temelju anonimnosti, koliko je to moguće i samo onoliko koliko je nužno potrebno za bilo koju od ovih svrha.
 7. Provođenje naših zakonskih prava i poštivanje zakona, propisa i drugih zakonskih zahtjeva. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa zaštite našeg poslovanja i provođenja naših ugovornih i drugih zakonskih prava te osiguravanja fizičke, mrežne i informacijske sigurnosti te cjelovitosti, dodatno je potrebno zbog našeg zakonitog interesa osiguranja sigurnog i beskompromisnog IT sustava i mreže, uključujući sigurnosno kopiranje i arhiviranje, sprječavanje zloupotrebe programske opreme, virusa, pogrešaka ili drugog zlonamjernog koda te sprječavanja neovlaštenog pristupa našim sustavima i svih oblika napada ili šteta našim IT sustavima i mrežama.
 8. U svezi s zahtjevima za objavljivanje u slučaju prodaje ili kupovine tvrtke i/ili imovine, stvarne ili potencijalne. Ovo je nužno zbog naših zakonitih interesa prodaje i/ili osiguravanja i poticanja uspjeha našeg poslovanja.
 9. U statističke i istraživačke svrhe. Podaci će biti anonimni i koristit ćemo ih za zakonite interese obrade osnovnih podataka u svrhu istraživanja, uključujući tržišno istraživanje, bolje razumijevanje naših stranaka i prilagođavanje naših usluga i proizvoda vašim potrebama.
 10. Za svrhu oglašavanja i vaše suglasnosti u svrhu e-oglašavanja kako vi vas obavijestili o našim uslugama, novostima, organizaciji događanja te kako bi vam ponudili naše usluge i druge oblike e-oglašavanja.

Za pravne osobe

Vaši osobni podaci mogu se koristiti u jednu ili više sljedećih svrha:

 1. U Vezi s vašom upotrebom Usluge
 2. Upravljanje i poboljšanje naših online mjesta, uključujući prilagođavanje korisničkog iskustva naše web stranice. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa boljeg razumijevanja želja naših korisnika i potencijalnih kupaca te prilagođavanja naše web stranice, proizvoda i usluga vašim potrebama i željama.
 3. Zaštita našeg poslovanja i naših poslovnih interesa, uključujući svrhu provjeravanja kreditnih i proteklih iskustava, sprječavanja prijevara i naplate potraživanja. Ovo je nužno za zaštitu naših zakonitih interesa sprječavanja kriminalnih radnji, poput prijevara ili pranja novca, kako bi osigurali da se naša web stranica i usluge ne zloupotrebljavaju te kako bi zaštitili naše poslovanje. Ovakve provjere ćemo provoditi samo ako zakon to dopušta.
 4. Komuniciranje s našim poslovnim savjetnicima ili pravnim zastupnicima. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa pridobivanja pravnog ili stručnog poslovnog savjeta, posredovat ćemo vaše osobne podatke, samo ako je to potrebno, i to u najmanje potrebnom opsegu i anonimno kada god to bude moguće.
 5. Dijeljenje osobnih podataka s trećim strankama (u nastavku: naši kooperanti), koji su povezani s nama u vezi s našim obavljanjem usluga kao što su to:
  • naši IT i infrastrukturni poslovni partneri,
  • kapitalom povezane tvrtke,
  • oglašivački partneri.
  Ovo je potrebno ili za provedbu ugovora, kojeg smo sa vama sklopili (ili za pripremu ponude), za naš zakonit interes učinkovitog vođenja i upravljanja našim poslovanjem, za usklađenost s pravnim obvezama koje nas obvezuju ili zbog vlastitih potreba za izravnim marketingom. Kada dijelimo vaše osobne podatke, to ćemo učiniti dosljedno i na temelju potrebe za informiranjem, u skladu s odgovarajućim ograničenjima povjerljivosti, na temelju anonimnosti, koliko je to moguće i samo onoliko koliko je nužno potrebno za bilo koju od ovih svrha.
 6. Provođenje naših zakonskih prava i poštivanje zakona, propisa i drugih zakonskih zahtjeva. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa zaštite našeg poslovanja i provođenja naših ugovornih i drugih zakonskih prava te osiguravanja fizičke, mrežne i informacijske sigurnosti te cjelovitosti. Dodatno je potrebno zbog našeg zakonitog interesa osiguranja sigurnog i beskompromisnog IT sustava i mreže, uključujući sigurnosno kopiranje i arhiviranje, sprječavanje zloupotrebe programske opreme, virusa, pogrešaka ili drugog zlonamjernog koda te sprječavanja neovlaštenog pristupa našim sustavima i svih oblika napada ili šteta našim IT sustavima i mrežama. Možda ćemo morati koristiti i obrađivati vaše osobne podatke kako bi bili u skladu s pravnim obvezama koje moramo poštivati. Na primjer, možemo zahtijevati da proslijedite određene osobne podatke u svrhu izvršavanja zakonske obveze sprječavanja pranja novca ili da svoje podatke otkrijete sudu na temelju sudskog naloga. Vaše osobne podatke ćemo možda trebati za ispunjavanje zakonskih obveza poput poreznih zakona i ostalih propisa koji nas obvezuju.
 7. U svezi s zahtjevima za objavljivanje u slučaju prodaje ili kupovine tvrtke i/ili imovine, stvarne ili potencijalne. Ovo je nužno zbog naših zakonitih interesa prodaje i/ili osiguravanja i promicanja uspjeha našeg poslovanja.
 8. U statističke i istraživačke svrhe. Podaci će biti anonimni i koristit ćemo ih za zakonite interese obrade osnovnih podataka u svrhu istraživanja, uključujući tržišno istraživanje, bolje razumijevanje naših stranaka i prilagođavanje naših usluga i proizvoda vašim potrebama.
 9. Identificiranja možebitnih kaznenih djela ili prijetnji javnoj sigurnosti nadležnom tijelu. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa poticanja uspjeha našeg poslovanja, sprječavanja kriminala, za ispunjavanje zakonskih obveza općeg javnog interesa ili za zakonite interese vladinih organa i nadležnih tijela koji sprječavaju kaznena djela.
 10. U vezi s bilo kojim pravnim sporom ili postupkom. Ovo je nužno zbog našeg zakonitog interesa poticanja i osiguravanja uspjeha našeg poslovanja, rješavanja sporova te izdavanja takvih razotkrivanja propisanih zakonom ili koje smatramo razumnim i u skladu s zakonom.
 11. Za svrhu oglašavanja i vaše suglasnosti u svrhu e-oglašavanja kako vi vas obavijestili o našim uslugama, novostima, organizaciji događanja te kako bi vam ponudili naše usluge i druge oblike e-oglašavanja.
Kada obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše suglasnosti, možete u bilo kojem trenutku otkazati danu suglasnost i to putem elektronske pošte na adresu privacy@jeftinije.hr. Datum stupanja na snagu takvog otkazivanja je 30 radnih dana od dana kada smo zaprimili vaš zahtjev.

Pohranjivanje osobnih podataka i razdoblje obrade

Vaše osobne podatke JEFTINIJE pohranjuje na vlastitim serverima, lociranim u Sloveniji, i na serverima ponuđača usluga u oblaku, koji se nalaze u državama članicama EU i SAD-a. Povremeno može doći do obrade vaših osobnih podataka izvan EU i SAD-a.

JEFTINIJE će obrađivati vaše osobne podatke u opsegu koji je relevantan i ograničen na potrebe svrhe za koju se obrađuju. Radi se na primjer o slučajevima kada prvo treba pohraniti podatke kako bi kasnije mogli ispuniti naše obveze temeljem ugovora s vama ili za naše zakonite interese; ili kada imamo zakonsku obvezu nastavka obrade vaših podataka poput obveze vođenja evidencija koju određuje važeće porezno ili računovodstveno zakonodavstvo: i kada imamo pravni temelj za nastavak obrade vaših osobnih podataka kao što je vaša privola.

Ako želite dobiti više informacija o tome gdje i koliko dugo su pohranjeni vaši osobni podaci te o vašim pravima na brisanje i prijenos osobnih podataka, molimo vas da nas kontaktirate na privacy@jeftinije.hr.

Kako štitimo vaše osobne podatke

Poduzeli smo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu vaših osobnih podatka i njihove zaštite od neovlaštene ili nezakonite upotrebe ili obrade te protiv slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja vaših osobnih podataka. Mjere uključuju:

 • načelo najmanjeg opsega količine podataka i obrade
 • osposobljavanje naših zaposlenika o važnosti povjerljivosti te održavanja privatnosti i sigurnosti vaših podataka
 • obvezu poduzimanja odgovarajućih disciplinskih mjera za provođenje odgovornosti zaposlenih kod privatnosti
 • kontinuirano i cjelovito osposobljavanje i testiranje naših politika i mjera zaštite osobnih podataka
 • pažljiv i odgovoran izbor naših kooperanata
 • upotreba sigurnih servera za pohranjivanje vaših osobnih podataka
 • imenovanje ovlaštene osobe za zaštitu osobnih podataka
 • zahtjev o dokazivanju identiteta svakog pojedinca koji zahtjeva pristup svojim osobnim podacima

Želimo vas upozoriti da prijenos informacija (uključujući osobne podatke) putem internata nije uvijek posve siguran. Ako nam posredujete bilo koje informacije putem interneta (putem elektronske pošte, putem naše web stranice ili na bilo koji drugi način) to radite u potpunosti na vlastitu odgovornost. Ne možemo biti odgovorno za bilo kakve troškove, izdatke, gubitak dobitka, štetu ugledu, odgovornosti ili bilo koji drugi oblik gubitka ili štete koju ste pretrpjeli zbog vašeg prijenosa podataka putem interneta.

Online dodaci i drugi alati

a) YouTube

Naša web stranica upotrebljava dodatke YouTubea kojim upravlja Google. Upravitelj stranice je You Tube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. Ako posjećujete našu web stranicu koja sadrži dodatak za YouTube, uspostavlja se poveznica s YouTube serverima. YouTube je time obaviješten o našim web stranicama koje ste posjetili.

Ako ste prijavljeni na YouTube s vašim osobnim računom, YouTube vam omogućuje da svoju povijest pretraživanja povežete s osobnim profilom. To možete spriječiti odjavom sa svog YouTube računa.

YouTube nam omogućuje da naša web stranica sadrži video savjete i vodiče proizvoda. To je zakoniti interes u skladu s čl. 6 (1) (f) Opće Uredbe o sigurnosti osobnih podataka (u nastavku: GDPR).

Dodatne informacije o upravljanju korisničkim podacima su na raspolaganju u izjavi o zaštiti podataka u YouTubeu: https://www.youtube.com/howyoutubeworks/policies/community-guidelines

b) Google Maps

Naša web stranica koristi kartografske usluge Google Karte (Google Maps) putem API-a. Njime upravlja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Ako želite koristiti Google Karte potrebno je sačuvati vašu IP adresu. Te informacije se obično prenose na Googleov server u SAD-u i tamo se pohranjuju. Ponuđač stranice nema utjecaja na prijenos podataka.

Upotreba Google Karti je u interesu kako bi naša web stranica privlačila i olakšala lokaciju krajeva koje odredite na online mjestu. To je zakoniti interes u skladu s čl. 6 (1) (f) Opće Uredbe o sigurnosti osobnih podataka (u nastavku: GDPR). Dodatne informacije o upravljanju korisničkim podacima su na raspolaganju u izjavi o zaštiti podataka u Googleu na adresi https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

c) Slack

Za internu komunikaciju koristimo komunikacijski alat Slack. Iz tog razloga se mogu osnovni podaci stranaka, korisnika i zaposlenika ili ugovornih partnera prenijeti na Slack Technologies, 500 Howard Street, San Francisco, CA 94105, SAD (u nastavku: Slack Technologies). Obrada osobnih podataka putem alata Slack se provodi na temelju našeg zakonitog interesa u smislu čl. 6 (1) (f) GDPR.

Sa Slack Technologies smo sklopili ugovor o obradi osobnih podataka prema kojem se potonji obvezuje poštivati EU prava s područja zaštite osobnih podataka.

Slack Technologies je s obzirom na međunarodni prijenos podataka registriran za Štit privatnosti EU-SAD te time nudi dodatnu obvezu poštivanja EU pravila s obzirom na sigurnost osobnih podataka.

Sa Slack Technologies smo u pogledu međunarodnih prijenosa podataka sklopili ugovor o prijenosu podataka s takozvanim Standardnim ugovornim klauzulama s kojima se potonji obvezuje da će obrađivati osobne podatke isključivo prema našim uputama i da će poštivati EU pravila glede zaštite osobnih podataka.

d) Mailchimp

Za slanje e-novosti (newsletter) koristimo platformu Mailchimp, američkog ponuđača Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, SAD, gdje su sačuvani ovi podaci korisnika: adresa elektronske pošte te ime i prezime. Ti podaci su sačuvani kod ponuđača Mailchimp na njegovim serverima u SAD kako bi mogli slati e-novosti (newsletter).

S Rocket Science Group smo sklopili ugovor o obradi osobnih podataka prema kojem se potonji obvezuje poštivati EU prava s područja zaštite osobnih podataka. Rocket Science Group je s obzirom na međunarodni prijenos podataka registriran za Štit privatnosti EU-SAD.

Pravila privatnosti platforme Mailchimp dostupna su na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Upotreba usluge Mailchimp se provodi na temelju člana 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za odabir tehnoloških ponuđača koji nude alate koji nam pomažu optimizirati naše poslovanje.

Pravilnik o kolačićima

Što su kolačići i zašto su potrebni?

To su male tekstualne datoteke koje većina web mjesta pohranjuje na uređaje s kojih korisnici pristupaju internetu, s namjerom prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici koristili prilikom pristupanja. Njihovo pohranjivanje je pod potpunom kontrolom preglednika koji korisnik ima – on može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića. Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se instaliraju na računalo korisnika prilikom njegove posjete web stranice, obično sadrže:

 • ime kolačića i servera s kojeg je kolačić poslan,
 • vremensko trajanje kolačića,
 • vrijednost (jedinstven broj).

Kolačići su od ključne važnosti za jamčenje web usluga koje su prilagođene korisniku. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između online korisnika i web stranice brža je i jednostavnija zahvaljujući kolačićima. Uz njihovu pomoć web stranica pamti preferencije i iskustva korisnika te tako štedi vrijeme, a pretraživanje web stranica postaje učinkovito i ugodno.

Postavke instalacije kolačića

Neki kolačići se brišu odmah nakon što zatvorite preglednik. Ti kolačići se nazivaju privremeni kolačići, jer traju samo toliko koliko traje pojedina sesija i na kraju sesije se više ne čuvaju. Takvi kolačići obično sadrže samo identifikacijski kod koji može prepoznati samo ona web stranica koja je instalirala kolačiće.

Drugi kolačići imaju određen vijek, odnosno rok trajanja. Oni se koriste kako bi se otkrilo jeste li se već prijavili na određenu web stranicu ili čuvaju informaciju o nekim postavkama kao što je izbor jezika.

Na stranici Jeftinije.hr koristimo 3 grupe kolačića, a za jednu grupu možete promijeniti postavke. Postavke za kolačiće vrijede za uređaj na kojem trenutno koristite našu web stranicu.

Važni kolačići, potrebni za pravilan rad web stranice Jeftinije.hr i nesmetano poslovanje sMind d. o. o.
 • Nije moguće isključiti (za te kolačiće ne trebamo vaš pristanak)
Analitički kolačići, s kojima anonimno mjerimo posjećenost web stranice i prikupljamo podatke o korištenju web stranice, kako bismo na temelju otkrića mogli poboljšati korisničko iskustvo.
 • Nije moguće isključiti (korištenjem web stranice pristajete na korištenje kolačića)
Reklamni kolačići i kolačići za ponovno ciljanje preko kojih vam na našoj web stranici i / ili vanjskim web stranicama možemo prikazivati oglase čiji je sadržaj prilagođen vašem zanimanju.


Onemogućavanje internetskih kolačića

Neke ili sve kolačiće koje koristimo na našoj web stranici možete odbiti promjenom postavki preglednika, ali to može utjecati na korištenje naših web stranica, te na neke ili sve funkcije.

Privremeno možete zaustaviti instaliranje / pohranu internetskih kolačića korištenjem »privatnog prozora« (Incognito) u svojem pregledniku. Privatno pretraživanje vam omogućuje da posjetite internet bez da web preglednik pritom pohranjuje bilo kakve informacije o stranicama koje ste posjetili.

Trajno isključivanje internetskih kolačića (do iduće posjete, tj. ponovnog uključivanja istih) možete pratiti u svojem web pregledniku. Za informacije o postavkama za kolačiće izaberite web preglednik koji koristite:

Pozor! Morate biti svjesni da trajnim isključivanjem / brisanjem kolačića gubite mogućnost zadržavanja vaših osobnih postavki, statusa prijave, podataka o online kupovinama i još mnogo toga, te da stranice neće raditi pravilno, odnosno nećete imati dodatne mogućnosti. Web mjesta će se sporije učitavati, jer će se slike i svi dijelovi sadržaja morati učitati otpočetka.

Kolačići web stranice Jeftinije.hr:

Ime kolačića Svrha Vrijeme kolačića Tvrtka
ASP.NET_SessionId Sesija ID seje sMind d.o.o.
CenejeUserCookie Neograničeno ID uporabnika sMind d.o.o.
EroticConfirmation Neograničeno Potrditev polnoletnosti sMind d.o.o.
ProductLastViewed Sesija Zadnje pogledani proizvod sMind d.o.o.
ProductFloatingOffer Sesija Prikaz ponuda zadnje pogledanog proizvoda sMind d.o.o.
__RequestVerificationToken Sesija Ceneje security token sMind d.o.o.
bType 1 godina Način prikaza izdelkov v kategorijah sMind d.o.o.
cc_cookie_accept 1 godina Obvestilo za piškotke - Sprejem sMind d.o.o.
cc_cookie_decline Sesija Obvestilo za piškotke - Zavrnitev sMind d.o.o.
cfuid 1 godina Ceneje tracking cookie sMind d.o.o.
fontsLoaded 100 min Nalaganje pisave spletne strani sMind d.o.o.
isChrome 10 dana Definiranje uporabnikov z brskalnikom Chrome sMind d.o.o.
_hjDonePolls 1 godina Hotjar - Pridobivanje povratnih informacij uporabnikov (ankete ipd.) sMind d.o.o.

Kolačići vanjskih web stranica/servisa:

Ime kolačića Svrha Vrijeme kolačića Tvrtka
_ga 2 godina Statistika pregleda web stranice Google Inc.
_gat_GaGlobal_1 1 sekunda Statistika pregleda web stranice Google Inc.
_gat_GaGlobal_2 1 min Statistika pregleda web stranice Google Inc.
_gat_GaL1_2 1 min Statistika pregleda web stranice Google Inc.
_gid 1 dan Statistika pregleda web stranice Google Inc.
.doubleclick.net DoubleClick for Publishers (DFP) - Display advertising platform Google Inc.
.hotjar.com HotJar - Analytics and user feedback tool Hotjar Ltd
.cdnma.com Netresults NetResults Inc.
.onesignal.com OneSignal - browser push notifications OneSignal Inc.
.google.com Google Google Inc.
.facebook.com Facebook pixel - ponovno trženje s FB oglasi (FB remarketing) Facebook Inc.
.criteo.com Criteo - ponovno trženje na prikaznem omrežju (display remarketing) Criteo SA
.creativecdn.com RTB House - ponovno trženje na prikaznem omrežju (display remarketing) RTB House S.A.
.googleadservices.com Prikazovanje oglasnih sporočil Google Inc.

Na našim web stranicama za namjene mjerenja aktivnosti korisnika koristimo iduće funkcionalnosti:

a) JEFTINIJE

Kolačiće JEFTINIJE koristimo prije svega za optimalan rad web stranice.

Kolačići JEFTINIJE su pohranjeni na temelju članka 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakonit interes za optimiziranje rada naše web stranice.

b) Google Universal Analytics

Ova web stranica koristi usluge Google Universal Analytics u svrhu analize posjećenosti web stranice. Njime upravlja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi takozvane »kolačiće«. Podaci koje kolačić dobiva o vašoj upotrebi web stranice obično se prenosi na Googleov server u SAD-u i tamo pohranjuje.

Google Universal Analytics kolačiće možete onemogućiti na ovoj online poveznici https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Ako ne želite prihavtiti neke kolačiće, nećete moći mogli koristiti određene funkcije na našim web stranicama. Ako ne želite primati personalizirane oglase, to znači da ćete zasigurno moći primati dio oglasa na internetu, ali ti oglasi neće biti prilagođeni vašim željama i načinom pretraživanja.

Google je s obzirom na međunarodne prijenose podataka registriran za Štit privatnosti EU-SAD te time obvezan poštivati EU pravila glede sigurnosti osobnih podataka.

Više o Googleovim pravilima privatnosti možete pročitati na https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

Kolačići usluge Google Universal Analytics su pohranjeni na temelju članka 6 (1) (a) GDPR.

Oglašavanje na temelju korisnikove upotrebe naših web stranica (ciljano oglašavanje na temelju ponašanja)

Na našim web stranicama koristimo kolačiće za takozvano ciljano oglašavanje na temelju ponašanja. Radi se o tekstualnim datotekama s pomoću kojih se podaci o informacijama o upotrebi posjećene web stranice (broj posjeta, vrijeme posjeta, vrijeme provedeno na pojedinim stranicama itd.) i podaci o korisniku spremaju na vaše računalo. Ti profili o upotrebi se anonimni analiziraju kako bi se kasnije kod prikazivanja online oglasa (npr. bannera) na drugim web stranicama omogućio sadržaj prilagođen interesu pojedinog korisnika. U tom slučaju kolačići ne pohranjuju osobne podatke poput imena i prezimena, adrese i elektronske pošte korisnika.

Pri tome IP adresu prikuplja izravno pružatelj usluge ciljanog oglašavanja na temelju ponašanja, i pravilno ga pohranjuje u skraćenom ili šifriranom obliku (tj. IP adresa se mijenja drugim nizom brojki koja ne dozvoljava otkrivanje prvotnog rasporeda brojki IP adrese te se ne može povratno slijediti niti dalje obrađivati).

Ciljano oglašavanje na temelju ponašanja i druge oblike oglašavanja na našim web stranicama provodimo djelomično samostalno, a djelomično u suradnji s vanjskim suradnicima:

a) Google remarketing

Naša web stranica koristi funkciju ponovljenog reklamiranja u usluzi Google Analytics povezanih s alatima Google AdWords i DoublClick. Tu uslugu nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

To omogućuje da se oglašavanje prikazuje na temelju vaših osobnih interesa koji su određeni s obzirom na vašu prethodnu upotrebu ili povijest pretraživanja na jednom uređaju (na primjer na vašem mobitelu) te na drugim uređajima (na primjer na tabletu ili računalu).

Kada dajete svoju privolu, Google će u tu svrhu povezati povijest internetskog pretraživanja i aplikacija s vašim Google računom. Na taj način bilo koji uređaj, prijavljen s Google računom, može prikazivati isti osobni oglasni sadržaj.

Ako imate omogućenu tu funkciju, Google Analytics prikuplja oglašivačke ID-e za identifikaciju, koji su privremeno povezani s našim podacima usluge Google Analytics kako bi odredili i ostvarili ciljne skupine za promociju oglasa među uređajima.

Trajno možete onemogućiti ponovno prikazivanje oglasa na svojim uređajima na način da isključite prilagođeno oglašavanje u postavkama svog Google računa. Da biste to učinili, slijedite ovaj link: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Prikupljanje podataka, prikupljenih u okviru vašeg Google računa, temelji se isključivo na vašoj privoli koju možete dati ili ukloniti na Googleu na temelju članka 6 (1) (a) GDPR. Prikupljanje podataka koji nisu objedinjeni u vašem Google računu (na primjer, ako nemate Google račun ili ste ga ukinuli), temelji se na članku 6 (1) (f) GDPR na temelju kojeg imamo zakonit interes za analizu anonimnog ponašanja korisnika u svrhe oglašavanja.

b) Google AdSense

Za potrebe naše web stranice koristimo marketinški alat Google AdSense, uslugu za uključivanje oglasa kojeg pruža Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD;“Google“). Zbog poslovnih razloga usluge pružamo putem posrednika, poljske tvrtke Yielbird i indijske tvrtke AdPushup Software (P) Limited.

Google AdSense također koristi kolačiće pohranjene na računalu koji omogućuju analizu korisnika. Osim kolačića, Google AdSense koristi male nevidljive brojače (Web beacons) koje omogućuju bilježenje dodatnih informacija o korisnikovom prometu na našim web stranicama. Informacije prikupljene s kolačićima i brojačima su pohranjene na Googleovom serveru u SAD-u za upotrebu u budućim evaluacijama naših korisnika. Osim toga, Googleovi izvođači mogu pristupiti do evaluacije a time i do vaših podatka, ali Google neće objediniti vašu IP adresu s bilo kojim drugim podacima o vama koje pohranjuje.

Korištenjem postavki u softveru vašeg pretraživača možete onemogućiti upotrebu tih kolačića, ali je time ograničeno djelovanje nekih usluga naših web stranica.

Kolačići usluge Google AdSense su pohranjeni na temelju članka 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes optimizacije rada naših web stranica i njihovog oglašavanja.

c) Hotjar

Naša web stranica koristi online marketinški alat Hotjar malteškog poduzeća Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europe Tel.: +1 (855) 464-6788). To je analitički alat koji nam pomaže pratiti upotrebu naše web stranice (na primjer da vidimo kako pretražujete naše web stranice). Cilj je optimizirati vaše korisničko iskustvo i učiniti našu ponudu još privlačnijom. Hotjar će u tu svrhu na vaše računalo pohraniti kolačić, dodatne informacije o kolačićima koji se pri tome koriste možete pronaći ovdje: https://www.hotjar.com/cookies.

Hotjar nam omogućuje prikupljanje idućih informacija: (i) specifičnih podataka o uređajima (IP adresu vašeg uređaja koja je pohranjena anonimno, veličinu ekrana uređaja, vrstu uređaja, jedinstvenu identifikaciju uređaja), informacije o pretraživaču, državu i geografsku lokaciju, izabrani jezik web stranice te (ii) podatke za prijavu (koji se odnose na domenu, posjećene stranice, državu i geografsku lokaciju, izabrani jezik za prikaz web stranice te datum i vrijeme kada su stranice bile posjećene). Općenito, vaši se podaci prikupljaju anonimno, do osobnih poveznica neće doći.

Dodatne informacije iz Hotjarevog pravilnika o privatnosti možete naći ovdje: https://www.hotjar.com/privacy . U budućnosti se možete odjaviti od bilo kakvog prikupljanja i pohranjivanja vaših podataka na stranici tvrtke Hotjar, odnosno ovdje: .

Kolačići Hotjar su pohranjeni na temelju članka 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za analizu ponašanja potrošača, kako bi optimizirali rad naših web stranica i njihovo oglašavanje.

d) Facebook Pixel

Naša web stranica koristi imenovan kod Facebook Pixel poduzeća Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA, http://www.facebook.com (“Facebook”). Facebook Pixel je dio koda uključenog na našoj web stranici. Taj nam alat omogućuje da slijedimo aktivnosti korisnika na našoj web stranici te da im posljedično prikazujemo personalizirane oglasne poruke na društvenoj mreži Facebook. U tu svrhu će Facebook Pixel ostvariti poveznicu s Facebook serverima- u tom slučaju će Facebook server biti obaviješten o tome da ste posjetili našu web stranicu, a Facebook će tu informaciju dodati vašem osobnom profilu na njihovoj web stranici. Više informacija o prikupljanju upotrebi vaših osobnih podataka na Facebook web stranici, vaših prava i mogućnosti, možete naći ovdje: https://www.facebook.com/about/privacy

Funkciju možete onemogućiti na način opisan ovdje (morate biti prijavljeni s vašim Facebook računom): https://www.facebook.com/business/help/471978536642445?helpref=search&sr=4&query=cookies.

Facebook Pixel nam omogućuje stvaranje takozvane virtualne publike u svrhu oglašavanja korisnicima sličnih karakteristika na društvenoj mreži Facebook. Facebook će na vaše računalu u tu svrhu pohraniti kolačić. Kliknite ovdje ako želite otkazati svoju privolu: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

Kolačići Facebook Pixel su pohranjeni na temelju članka 6 (1) (f) GDPR.

e) Real-time bidding (RTB)

Na web stranicama trećih osoba objavljujemo naše oglase koje s upotrebom vlastitih tehnologija prikazuju poduzeća Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Pariz, Francija i RTB House S.A. 61/101 Złota Str. Varšava (00-819), Poljska. U tu će svrhu spomenute tvrtke na vaše računalo pohraniti kolačić. Tehnologija se temelji na modelima razvoja ponude u realnom vremenu (real-time bidding - RTB) za pripremu personaliziranih online oglasa. Svrha tih oglasa je našim korisnicima ponuditi više relevantnog sadržaja, povezanog s proizvodima koje su nedavno pogledali na našim web stranicama. Prikazane oglase nadgledaju i provode isključivo Criteo i RTB House, jednako s obzirom na sadržaj kao i na tehničku izvedbu oglasa. Ako se korisnik nije odjavio od te usluge (pogledajte niže), izabrani prikazani oglasi temelje se na sadržaju koje trenutno gleda ili je nedavno pogledao na našim web stranicama. Criteo i RTB House na vlastiti način prikupljaju anonimne podatke. Više informacija o Criteo tehnologije potražite ovdje: https://support.criteo.com/hc/en-us/articles/202427141-Cross-Device-Implementation

Više informacija o prikupljanju i obradi podataka potražite u Criteo politici privatnosti na http://www.criteo.com/privacy . Na toj stranici imate mogućnost ukidanja privole za prikupljanje vaših korisničkih i drugih podataka koje Criteo koristi u određene svrhe ( u poglavlju »User Choices« kliknite na »Opt-out«). Na taj način oglasi se neće temeljiti na podacima o upotrebi koje prikuplja Criteo.

Ako ne želite da vam se prikazuju personalizirane oglasne poruke Criteo ili RTB House možete pojedinačne kolačiće ukloniti na način opisan ovdje: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Kolačići Criteo i RTB House pohranjeni su na temelju članka 6 (1) (f) GDPR.

f) „Push“ poruke ponuđača OneSignal

U slučaju da na našoj web stranici predate suglasnost za slanje push poruka (web push notifications) potvrđivanjem na gumb „Dozvoli / Allow", preglednik vašeg uređaja (mobilnog ili stolnog) će preko platforme OneSignal američkog ponuđača OneSignal Inc., 2194 Esperanca Avenue, Santa Clara, CA 95054, SAD slati push poruke. Podatak o vašem uređaju (ID vašeg preglednika) će se pohraniti u bazu podataka ponuđača OneSignal u SAD-u i tamo obrađivati kako bismo vam kasnije preko njihove platforme mogli slati push poruke na vaš preglednik. Više informacija o politici privatnosti OneSignal možete pronaći na https://onesignal.com/privacy_policy.

Slanje push poruka preko OneSignal-a izvodi se na temelju članka 6 (1) (a) GDPR.

Primanje push poruka možete opozvati u postavkama vašeg preglednika.

g) DoubleClick

Ova web stranica koristi online marketinški alat DoubleClick, kojim upravlja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Alat DoubleClick nam omogućuje prikazivanje oglasnih poruka (banner-a) na našoj web stranici i mjerenje njihove učinkovitosti. Te informacije se ne koriste vezano s osobnim podacima drugih Google usluga dok korisnik na to ne pristane.

DoubleClick koristi takozvane »kolačiće«. Podaci koje kolačić dobije o vašem korištenju web stranice obično se prenose na Googleov server u SAD-u i tamo se pohranjuju.

Google je vezano uz međunarodni transfer osobnih podataka registriran za Štit privatnosti EU-SAD te tako obavezan poštovati EU pravila vezana uz zaštitu osobnih podataka.

DoubleClick kolačiće možete onemogućiti preko iduće online poveznice https://policies.google.com/technologies/ads?hl=hr . Ako ne želite prihvatiti određene kolačiće, nećete moći koristiti određene funkcije na našoj web stranici. Ako više ne želite dobivati personalizirane oglase, to znači da će vam se i dalje prikazivati oglasi na internetu, ali oni neće biti prilagođeni vašim željama i obrascima pregledavanja.

Više o Google pravilima privatnosti vezanim uz alat DoubleClick možete pročitati na https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

DoubleClick se koristi na temelju čl. 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za optimiziranje rada naših web stranica i njihovog oglašavanja.

Međunarodni transfer osobnih podataka

Ako iznesemo vaše osobne podatke izvan Europskog gospodarskog prostora, to ćemo napraviti nakon detaljnog pregleda primjerenih pravnih temelja i zaštitnih uredbi kao što su:

 • politika zaštite osobnih podataka, poznata kao "Obvezujuća korporativna pravila" ili "BCR",
 • standardne ugovorne klauzule koje su prihvatili Europska komisija ili Povjerenik za informiranje te ih je Europska komisija potvrdila u skladu s odgovarajućim zakonom,
 • kodeks ili kodeksi ponašanja koje priprema udruženje ili drugi organ odobren od strane Povjerenika za informiranje,
 • odobreni certifikacijski mehanizmi (kao što je npr. Štit privatnosti EU-SAD),
 • ili kada to dopuste Povjerenik za informiranje ili ugovorne klauzule između obrađivača ili upravitelja podataka, te upravitelja, obrađivača ili primatelja osobnih podataka u trećoj državi ili međunarodnoj organizaciji.

Prava pojedinca na kojeg se odnose osobni podaci

Upozoravamo vas na prava povezana s vašim osobnim podacima koja možete provesti tako što ćete poslati e-poruku na privacy@jeftinije.hr. Omogućavaju vam da:

 • zahtijevate pristup do svojih osobnih podataka i informacija vezanih uz naše korištenje i obradu vaših osobnih podataka,
 • zahtijevate popravak ili brisanje vaših osobnih podataka,
 • zahtijevate ograničavanje korištenja vaših osobnih podataka,
 • zahtijevate vaše osobne podatke koje ste nam proslijedili (osigurat ćemo vam ih u strukturiranom i strojno čitljivom obliku, npr. u Excel tablici), i imate pravo te osobne podatke prenijeti drugom upravitelju osobnih podataka,
 • se suprotstavite obradi vaših osobnih podataka u određene svrhe (za više informacija pogledajte odlomak s naslovom "Vaša prava za suprotstavljanje obradi vaših osobnih podataka u određene svrhe"),
 • povučete suglasnost za naše korištenje vaših osobnih podataka pri čemu se oslanjamo na vašu suglasnost. Ukoliko ju povučete, to neće utjecati na zakonitost našeg korištenja i obrade vaših osobnih podataka na podlozi vaše suglasnosti prije povlačenja.

Imate pravo uložiti pritužbu nadležnom organu. U Republici Hrvatskoj je to Agencija za zaštitu osobnih podataka čiji su kontaktni podaci dostupni ovdje: .

Za dodatne informacije o vašim pravima vezanim uz vaše osobne podatke, uključujući određena ograničenja koja vrijede za neka od tih prava, pogledajte članke 12 do 23 GDPR, dostupni su ovdje: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=CELEX:32016R0679

Vaša prava za suprotstavljanje obradi vaših osobnih podataka u određene svrhe:

Iduća prava, vezana uz vaše osobne podatke, možete provesti na isti način kao i u prošlom poglavlju:

 • možete se suprotstaviti korištenju ili obradi vaših osobnih podataka kada ih koristimo ili obrađujemo zbog izvršavanja zadataka od javnog interesa, ako obrađujemo vaše osobne podatke za naše zakonite interese, uključujući "profiliranje" (na primjer, predviđanje vašeg ponašanja na podlozi osobnih podataka) na temelju bilo koje od ovih svrha,
 • možete se suprotstaviti obradi vaših osobnih podataka u svrhe direktnog marketinga (uključujući svaku automatiziranu ocjenu koju o vama donesemo ili bilo koju od vaših značajki, ako je povezana s takvim direktnim marketingom).

Možete provesti svoje pravo za suprotstavljanje korištenju ili obradi vaših osobnih podataka u svrhe direktnog marketinga, tako što ćete:

 • otvoriti poveznicu za odjavu koja se nalazi na dnu svakog našeg marketinškog emaila i pratiti upute koje se pojave u pregledniku nakon otvaranja poveznice ili
 • poslati e-poruku na privacy@jeftinije.hr, u kojoj zahtijevate da vam prestanemo slati marketinške poruke. Pritom morate navesti tip poruka od kojih se želite odjaviti.

Svaki put kad se suprotstavite direktnom marketingu komunikacijskom metodom drugačijom od marketinških poruka koje ste od nas dobili, morate nam proslijediti svoje ime i dovoljno podataka da vas možemo prepoznati.

Naše korištenje automatiziranog odlučivanja, uključujući profiliranje

Na podlozi osobnih podataka koje smo od vas dobili, u određenim se slučajevima izvodi automatsko odlučivanje (uključujući profiliranje).

Promijene naših pravila privatnosti

Povremeno možemo promijeniti naša pravila privatnosti, o čemu ćete biti obaviješteni. Ako nastavite pristupati do naše web stranice na taj datum ili nakon tog datuma, slažete se da se na vas odnosi nova verzija naših pravila privatnosti.

Kada namjeravamo koristiti vaše osobne podatke u novu svrhu, proslijedit ćemo vam informacije o toj svrsi i sve druge važne informacije, prije nego što upotrijebimo vaše osobne podatke u nove svrhe.

Promijene vaših osobnih podataka

Molimo vas da nas obavijestite ukoliko dođe do bilo kakve promijene vaših osobnih podataka koje imamo, kako bi čitavo vrijeme bili točni i ažurni.

Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka

Kontakt podaci naše ovlaštene osobe za sigurnost osobnih podataka: Maja Škorić, Verovškova 55, 1000 Ljubljana, e-pošta: dpo@jeftinije.hr, tel: +386 1 810 95 16

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe