Dijelovi za bicikle

Pokvario ti se kotač ili te pak sjedalo cijelo vrijeme žulja? Na biciklu ti nedostaje zvonce, a trebaju ti i blatobrani? Ukoliko se i ti susrećeš s ovakvim problemima, pregledaj raznovrsnu ponudu dijelova te još prije kupovine odluči što ti treba i koje dijelove možeš zamijeniti odnosno kupiti.

Ne samo da tvoj bicikl mora funkcionirati besprijekorno, već mora biti i udoban te ugodan za vožnju, ali i siguran. Za sve to možeš se pobrinuti kupovinom raznih dijelova kao što su kočnice, suspenzije, lanci, amortizeri, pedale, sjedala, blatobrani i još mnogi drugi koji su sastavni dijelovi bicikla, a na koje pomisliš tek onda kada se pokvare. U istu kategoriju spadaju i razni ležajevi, lančanici, nosači, mjenjači i mnogi drugi.

Biciklistička sjedala su različito oblikovana i izrađena od raznih materijala, a u neke modele je ugrađen poseban pjenasti ili gel uložak koji su ujedno i udobniji. Sjedala se moraju birati s obzirom na spol i način bicikliranja, a moraš uzeti u obzir i svoju visinu te težinu. Promisli također, jesu li ti važniji rezultati ili udobnost: ako su ti bitniji rezultati, potraži što manje i lakše sportsko sjedalo, koje je obično tvrđe i bez gela ili pjene, a možeš provjeriti i kolika ti je širina kukova pa ovisno o njoj izabrati veće ili manje sjedalo; ako ti je pak bitnija udobnost, potraži što širi, podloženiji i mekši sic koji omogućuje ugodnu vožnju kako na kratkim tako i na daljim udaljenostima.

Vrlo važne su i suspenzije, kočnice, lanac i amortizeri koje moraš uredovno pregledavati i ozdržavati. Za to će se najbolje pobrinuti dobar biciklistički servis. Jedan od zakonski obaveznih dijelova bicikla je zvonce koje možeš namjestiti na volan. Od raznih modela zasigurno ćeš naći neki za sebe, a nemoj zaboraviti ni na blatobrane koji će te štititi od vode i blata te na gripove, odnosno ručke na volanu. Ukoliko su isti dotrajali i oštećeni, lako je moguće da će te tijekom dužih vožnji početi žuljati.

više

Potraži među prikazanim proizvodima

Ne propusti

Biciklizam je zabavan, ali pazite na sigurnost

Biciklizam je vrlo popularan sport među svim dobnim skupinama. Popularizaciji biciklizma uvelike su pridonijela ...

Prikaži sve savjete za kupovinu

Trgovinu33 je odgovorio

1

Sic za bajk

Širina sjedala se odabire ovisno o vrsti vožn je i uzrastu: mlađi vozači imaju uže dok stariji šire zdjelice , ukoliko si uskih bokova i struka odaberi sic širine oko 140 -145mm sredina 150 , dok max širina 170 mm i ti širi sicevi su za duge touring vožnje , 150 - 155 je za trekking vožnju.

NONFADD1ST je odgovorio

1

Rogovi

Ja imam one malo duže i veće, lagano zakrivljene na vrhu. Meni su bolji od malih, jer ih možeš primiti punom šakom i zakrivljeni dio se taman uglavi između palca i kažiprsta, pa ti ruka stoji prilično čvrsto i ne pomiče se. One male nisam probao ali mi se čine neudobni i više za ukras.

majica je komentirao

Prije 4 mjeseca

SHIMANO KAZETA CS-5700 105 10B 11-28

SHIMANO KAZETA CS-5700 105 10B 11-28

promjenio sam svoju staru kazetu sa ovom, i jako sam zadovoljan. Vidno je bolja i preciznija. Shimano uvijek radi kvalitetne dijelove, pogotovo za brzine. Još kad promjenim par drugih dijelova, bicikl će mi biti kao nov.

slama je komentirao

Prije 2 godine

YBN LANAC S8CR 8-BRZINA

YBN LANAC S8CR 8-BRZINA

Nakon 3 mjeseca hrđa zahvatila cijeli lanac.

206 proizvoda
Razvrstaj po:
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika
XPLORER sjedalo CITY GEL

XPLORER sjedalo CITY GEL

Ergonomski dizajnirano sjedalo za gradske i trekking bicikle. Široko i udobno sjedalo idealna je zamjena za vaše staro, neudobno i potro&a

POINT SJEDALO TOURING XL CRUISER 111 559 01

POINT SJEDALO TOURING XL CRUISER 111 559 01

SJEDALO Touring XL - cruiser Anatomski oblikovanSustav:  „super soft“Dimenzija: 290 x 270 mm / 1000 g Šifra: 111 559 01

PROMAX BUŽIR ZA SAJLE KOČNICE

PROMAX BUŽIR ZA SAJLE KOČNICE

Detalji o proizvodu Cijena po metru!Standardni bužir za sajlu kočnice.Otporan na pritisak i elemente.

SHIMANO RUČICA MJENJAČA / KOČNICE ST-EF50-8-RIGHT 8B

SHIMANO RUČICA MJENJAČA / KOČNICE ST-EF50-8-RIGHT 8B

Detalji o proizvodu Desna ručica mjenjača integrirana s ručicom kočniceZa 8 brzinske sisteme Podesiva ručica Optički prikaz brzinaKompatibilnost sa V-BRAKE koč

SHIMANO KAZETA CS-5700 105 10B 11-25T

SHIMANO KAZETA CS-5700 105 10B 11-25T

Detalji o proizvodu Kvailtetna kazeta za cestovni biciklizam za 10 brzinske sisteme.Stabilna i bolji osječaj pri mjenjanju brzina. Univerzalni stražnji lančani

POLISPORT BLATOBRAN MUDFLAP XL

POLISPORT BLATOBRAN MUDFLAP XL

Detalji o proizvodu Blatobran za montažu na prednji donji dio okvira (downtube)Odgovara svim promjerima okviraLaka montaža pomoću gumenih remenčića

5 točk Što su točke?

Slažeš li se s ovim komentarom ili ne? Napiši svoje mišljenje.