Zavjese, rolete i karniše

Na području sjenila izbor je stvarno velik. U ovoj kategoriji možeš birati između raznih zavjesa i žaluzina koje se individualno prilagođavaju tvojim potrebama. Da te jutarnje sunce ne bi prerano probudilo, a susjedi nepozvani zavirili u stan provjeri ponudu zavjesa i roleta na Jeftinije.hr.

Zavjese mogu biti izrađene od različitih materijala, ovisno o funkciji za koju su namijenjeni. Ako u toku dana ne želiš biti viđen u svom stanu , ali ne želiš odustati od dnevne svjetlosti onda su pravo rješenje za tebe zavjese od tankih i prozirnih materijala i svijetle boje. Takve zavjese će uspješno zaklanjati neželjene poglede, ali će propuštati dovoljno svjetla kako bi tvoj dom izgledao ugodno svjetao.

Ako radiš noćne smjene i želiš odmarati tijekom dana posegni za tamnijim i debljim zavjesama koje u potpunosti skrivaju sunčeve zrake i omogućuju ti miran san čak i tijekom dana. Možeš potražiti i zavjese koje su posebno dizajnirane za skandinavsko tržište, gdje zbog Arktičke klime one moraju osigurati umjetnu tamu kako bi održali odgovarajući bioritam. Takve zavjese mogu biti malo skuplje, ali će sigurno obavljati svoju funkciju dobro.

Materijal zavjesa može biti prirodni, umjetni ili od različitih mješavina. Budući da to nije haljina koja će imati kontakt sa kožom, da li je zavjesa prirodna ili umjetna manje je važno. Odaberi materijal koji se može lako održavati u perilici rublja, i na koji se neće hvatati puno prašine.

Kao i zavjese, i rolete mogu obavljati različite funkcije. Možeš birati između gušćih i tamnijih materijala, koji služe uglavnom za zatamnjenje prostorija, i one od prozirnih materijala koje u prvom redu osiguravaju privatnost. Kako se rolete ne mogu prati u stroju za pranje rublja, provjeri da li su kvalitetno napravljene, možeš li ih očistiti usisavačem, ili se mogu čistiti vlažnom krpom.

Rolete obično dolaze sa već ugrađenim karnišama za zavjese no to nije dobro. Prilikom odabira karniša možeš se odlučiti za ugradbene ili one koje ne moraju biti montirane u zid. Ako su vaše zavjese izrađene od težih materijala ugradbene karniše bit će pametniji izbor.

U ovoj kategoriji možeš naći i specifične zavjese i rolete kao što su kupaonske zavjese, zavjese protiv insekata ili rolete za automobile.

Ako kupuješ zavjese, rolete ili karniše moraš obvezno uzeti u obzir dimenzije prozora koji želite zasjeniti, kao i izgled koji želiš stvoriti. Složeni rolo može biti potpuno nevidljiv, a razmaknuta zavjesa može funkcionirati kao dekorativni element.

Jeftinije.hr nudi raznovrsnu ponudu zavjesa, roleta i karniša, a osim toga ovdje možeš pronaći najniže cijene.

više
654 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najnižeg)
  • Popust (od najvišeg)