RV sistemi

Modeliranje je tvoj najdraži hobi i uživaš u sastavljanju raznih vozila i plovila, posebice onda kada ih počneš koristiti? Ili se pak tek počinješ baviti modeliranjem i ne znaš kako odabrati RV sistem? Kako bi odluka bila lakša, a kupovina pametnija pregledaj bogatu ponudu proizvoda, međusobno ih usporedi te odaberi pravi model za sebe.

RV sistemi na daljinsko upravljanje su sastavljeni su od odašiljača i prijemnika te drugih dodataka koje možeš kupiti odvojeno pa svoj RV sistem vlastoručno sastaviti ili možeš izabrati komplet RV sistema. Kompleti su vrlo praktični za početnike u modeliranju jer u njima dobiješ sve što trebaš za rad i upravljanje maketom, a za one iskusnije u modeliranju tu su pojedinačni dijelovi i RV sistemi kao što su odašiljački moduli, prijemnici, servomehanizmi, simulatori, testeri i kvačila, kristali, kabeli i konektori te drugi dodaci s kojima ćeš lakše i jednostavnije upravljati maketom.

Ukoliko kupuješ RV komplet, ne treba te brinuti funkcionalnost makete i samog sistema, ali ukoliko kupuješ svaki dio pojedinačno, moraš paziti, primjerice, imaju li antene odašiljača i prijemnika istu polarizaciju odnosno da li su isto usmjerene. Pravilna polarizacija ujedno je i najvažnija kod upravljanja avionima i helikopterima jer u suprotnom može doći do smetnji ili, još gore, pada.

Odašiljač se drži u ruci što znači da mora biti ergonomski oblikovan kako bi korištenje bilo što ugodnije, a morao bi biti i jednostavno te omogućavati brzo mijenjanje raznih funkcija. Na odašiljaču je smješten manji ili veći zaslon na kojem ti se ispisuje trenutna pozicija makete kojom upravljaš s kontrolorom i kontrolnim kolom. Prvi je namijenjen dodavanju plina i ubrzavanju, a drugi za uključivanje servomehanizma.

Za daljinsko upravljanje maketom, osim odašiljača trebaš i odgovarajući prijemnik, a oba moraju biti postavljena na istu radijsku frekvenciju ukoliko želiš da RV sistem funkcionira. Unatoč pažljivosti, preciznim postavkama te kvalitetnoj opremi uvijek postoji mogućnost smetnji signala, a može doći i do potpunog gubljenja prijemnog signala. Kako bi se spriječilo moguće oštećenje makete treba koristiti dobar sigurnosni sistem koji će se aktivirati u slučaju smetnji ili gubitka signala i osigurati maketu od nesreće.

više
Cijena
MIN MAX

Pretraži po brandu

Boja

Vrsta proizvoda

Ne propusti

Savjeti kod kupovine

Za modelarstvo ćete trebati puno opreme

Modelarstvo je omiljeni hobi i malima i velikima. Za modelarstvo ćete zainteresirati svoje dijete ako ...

Prikaži sve savjete za kupovinu
8 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.