Djelovanje 3 u 1 (vitamin D3 + vitamin A + Omega-3)
Ulje jetre bakalara nije novost – tradicionalno su ga koristili sjeverni narodi koji su morali preĹľivjeti dugu iscrpljujuću a prije svega tešku zimu s vrlo malo sunca i puno mraÄŤnih dana. Kada nema sunca Vitamin D se ne moĹľe stvarati u našem tijelu. Znamo da je vitamin D izuzetno vaĹľan za zdravlje a posebno tvrdoću kostiju i zubi jer povećava apsorpciju kalcija i fosfora. Osim toga jaÄŤa naš imunitet i sudjeluje kod brojnih drugih reakcija u našem tijelu.
Tradicionalna upotreba temelji na stogodišnjim pozitivnim iskustvima dok su moderna istraĹľivanja pokazala što sve ulje bakalara sadrĹľi i kakvi su njegovi uÄŤinci.
Kombinacija masnih kiselina omega-3 vitamina D3 i vitamina A pravi je balzam za naš srÄŤano-Ĺľilni sustav kosti zube koĹľu i oÄŤi te blagotvorno uteÄŤe na cijelo tijelo.
Koristi redovite upotrebe ulja jetre bakalara:
Poboljšava reakcije imunološkog sustava
Smanjuje upale u tijela
Smanjuje nivo 'lošeg' LDL kolesterola u krvi
Doprinosi zdravlju srca i mozga
Doprinosi oÄŤuvanju dobrog vida
Za zdrav izgled koĹľe
Doprinosi zdravim te tvrdim kostima i zubima
Vitamina D nam vrlo ÄŤesto nedostaje
Nedostatak vitamina D zdravstveni je problem prisutan u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Predškolska djeca prema hrvatskih istraĹľivanjima pokriju 21% preporuÄŤenog dnevnog unosa a mladi 60 % što pokazuje na slabo pokrivanje dnevnih potreba za vitaminom D. Problem nedovoljnog unosa vitamina D najÄŤešÄ‡e se javlja po zimi jer smo manje ispostavljeni sunÄŤanoj svjetlosti nego tijekom ljeta. Vitamin D u koĹľi nastaje samo pod utjecajem sunÄŤanih zraka zato njegov nedostatak moramo nadoknaditi pravilnom prehranom ili prehrambenim dodacima.
Komu su namijenjene kapsule Ulja jetre bakalara:
Idealne su za hladne mjesece kada nismo dovoljno ispostavljeni suncu (zbog vitamina D)
Za one koji ne jedu (dovoljno) masnih morskih riba – 2 do 3 puta tjedno (zbog vitamina D i omega-3)
Za one koji ne jedu dovoljno raznovrsnog te raznobojnog voća i povrća – barem pola kilogram na dan (zbog vitamina A)
Za one koji ne jedu iznutrice prije svega jetra ili bubrege (zbog vitamina A i vitamina D)