I sladokusci mogu uživati u zdravoj prehrani zdravo-slatkog programa

18.12.2014. 5:32:00

Danas je zdrava prehrana postala toliko važna, da se o njoj govori na televiziji i na ostalim medijima. Svjesnost o važnosti zdrave prehrane je znatno prisutnije, nego što je to bilo prije par godina, zbog nastanka brojnih novih bolesti, koje ugrožavaju svakog pojedinca te su često direktno povezane sa načinom življenja.

image

Sladokusci su najčešće uskraćeni, jer slatka, slana ili previše začinjena hrana nisu među hrano, koju zovemo zdrava hrana. Nasreću, postoji i zdravo-slatko program, koji omogućuje i onima koji se zaklinju na zdravu hranu, da se povremeno malo razmaze uz slatko. Zdravo-slatki program je prije svega ograničen i rijetko možemo naći te proizvode, koji su istovremenu slatki i zdravi.

Keksi od kokosa su jedna od stvari, koje možemo uvrstiti u zdravo-slatki program. Naravno da ne možemo slijepo vjerovati, da su keksi od kokosa zdravi, jer to ovisi o brojnim drugim faktorima. Sastav keksa od kokosa, određuje, da li se mogu uvrstiti u zdravo-slatki program ili su unatoč upotrijebi kokosa uvrštenu među nezdrave, tj. zdravlju štetne namirnice.

Isto tako kesi do cijeloga zrna i vafli od riže su vrste namirnica, koje su navodno dio zdravo-slatkog programa. Keksi i vafli od riže isto tako mogu sadržavati sastojke štetne zdravlju, tj. manje zdrave sastojke, zato moramo prije kupovine provjeriti, da li se uistinu radi o namirnici, koja je dio zdravo-slatkog programa.

Dakle, keksi od kokosa, vafli od riže te keksi do cijeloga zrna su dio namirnica, gdje postoji mogućnost, da se istovremeno radi i o zdravim namirnicama, ve

a nego kada se odlučimo za druge slatke namirnice, tj. kekse, bombone... Zdravo-slatki program nije prisutan u svakoj trgovini, zato istražite prije kupovine, gdje možete kupiti zdrave namirnice. Tu vam može pomoći razvrstač cijena na jeftinije.hr, gdje možete dobiti listu trgovina, koje prodaju zdrave namirnice, tj. jednog od zdravih proizvoda.

Za zdravlje vam nije dovoljan samo zdravo-slatki program, jer je većina štetnih sastojaka za zdravlje nalazi i u drugim namirnicama. Isto tako je važno, da se osim zdravo-slatkog programa usmjerimo i na onu hranu, koja sadrži puno vitamina i minerala, prije svega na to, da se hranimo u razumnih količinama te pri tome unesemo u tijelo sve potrebne sastojke. Pobrinite se također za svakodnevno ili barem tjednu rekreaciju te će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Sa takvim pristupom, tj. rekreacijom i zdravom prehranom sprječavate razne bolesti te osnažujete vaš imunitet na razne prehlade i viroze.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe