Kupnja foto stativa

18.12.2014. 18:45:00

Prilikom snimanja videa ali i fotografiranja stativi su odličan alat kako bi se olakšao naš rad i napravile bolje fotografije i snimke, bez pretjeranih vibracija ili iznenadnih neočekivanih pokreta. Zato su stativi neizostavni dio opreme svakog snimatelja i fotografa.

image

Postolje vam olakšava i na drugačiji način, korištenjem stativa vaša ruka se ne umara, a to može biti presudno za mirna snimanja. Osobito je koristan pri snimanju ili fotografiranju na više sati dnevno, pri kojem morate držati kameru ili fotoaparat nekoliko sati, u takvim slučajevima stativ će postati neizostavan dodatak vašoj opremi.

Postoje razni stativi koji se uglavnom razlikuju po svojim tehničkim karakteristikama kojima trebate posvetiti najveću pažnju pri izboru kako bi izabrali stativ koji najbolje odgovara vašim potrebama. Svi stativi imaju određenu maksimalnu visinu na kojoj je moguće slikanje i snimanje. Foto stativi mogu biti visoki i do 1,5 metra, što bi trebalo zadovoljiti većinu vaših zahtjeva, no moguće je kupiti i više.

Stativi imaju različitu težinu, što je također bitan čimbenik za izbor pri kupnji. Ta činjenica mogla bi vas jako zainteresirati pogotovo ako se fotografiranje ili snimanje treba obaviti u manje pristupačnim područjima gdje nije moguće dovesti stativ autom na lokaciju snimanja. Ako biste morali nositi kameru, stativ i ostatak opreme u nekoliko kilometara udaljeno mjesto bitan vam je svaki kilogram, tako da je u ovom slučaju bolje platiti malo više i kupiti lakši stativ.

Stativi mogu doći sa ili bez kotača. Stativi bez kotača su namijenjeni slikanju ili snimanju sa samo jednog mjesta. Prilikom kupnje stativa sa kotačima lako se možete premjestiti sa jedne lokacije na drugu bez nepotrebne vibracije koja bi nastala pri snimanju bez stativa.

Prije kupnje foto stativa dobro razmislite o karakteristikama koje su vama bitne. Prije svega morate uzeti u obzir uvijete u kojima ćete koristiti postolje, kao i karakteristike koje ono treba imati. Cijena bi trebala biti u drugom planu kako nakon kupnje ne bi trebali i drugi, treći stativ.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.

® 2022 sMind d.o.o., dio Heureka grupe