Kupnja kupaonica i kupaonske opreme

18.12.2014. 0:01:00

Preuređenje kupaonice je obično značajan trošak i investicija za svaku prosječnu hrvatsku obitelj. Zato je još važnije prije početka radova što je točnije moguće predvidjeti sve troškove koji bi mogli nastati pri preuređenju.

image

Konačna cijena preuređenja će ovisiti o veličini vaše kupaonice i o cijeni kupaonske opreme koju biste instalirali. Možete odabrati da kupaonica bude zajedno s WC-om ili možete odvojiti ta dva područja. Bez obzira što odlučili, morate se pripremiti na nekoliko mjeseci radova i takva kupaonica će onda biti dio vaše kuće nekoliko godina.

Tijekom kupnje kupaonske opreme obratite više pažnje na veće stvari kao što su tuš kabina ili kada, te kupaonski ormarići. Kupaonski ormarići mogu sadržavati ogledalo, umivaonik u ormariću. Cijena će ovisiti o broju elemenata koji će biti uključeni u blok.

Na veće stvari koje trebate obnoviti sigurno nećete zaboraviti. Također nemojte zaboraviti na radove za koje vam trebaju vodoinstalateri i keramičari. Često se dogodi da zaboravimo na male stvari koje su nam također prijeko potrebne i ne uključimo ih u računicu. No, u slučaju da je tih stvari puno, konačni trošak će biti velik.

WC daska, odvodi i slična oprema spadaju pod stvari koje često zaboravimo uzeti u obzir pri izračunu konačnog troška. Ako je vaša WC daska dobra lako je možete upotrijebiti i u novoj kupaonici ili prodati, donirati. WC daska nije jedina stvar koju možete prodati, pokušajte prodati sve stvari koje su u dobrom stanju i tako barem djelomično pokriti troškove nove kupaonice.

Radijator u kupaonici je još jedna od stvari koju ne smijemo zaboraviti prilikom izračunavanja troškova. To nije mala i jeftina stvar, ali je često zaboravimo. Radijator u kupaonici može biti i bilo koji radijator, no, uglavnom za ugradnju u kupaonicu biramo veliki radijator na koji možemo objesiti mnogo ručnika.

Pri preuređenju kupaonice možete si olakšati posao ako usporedite cijene raznih proizvođača. Puno teže je pronaći kvalitetnog majstora koji će vam izvesti radove. U tom slučaju najbolje je da se obratite svojim poznanicima koji su imali sličan problem ili preporuke potražite ne nekom internetskom forumu.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe