Kupovina i izbor čizama

18.12.2014. 17:39:00

Obuća koja nikada ne izlaze iz mode su svakako čizme! Tako su i ove godine nužan dio zimske garderobe, a možete birati između različitih modela, materijala i boja. U njima vam neće biti samo ugodno i toplo, nego ćete ih moći i lako kombinirati s hlačama, suknjama ili haljinama.

image

Ženske čizme su obuća koja je bezvremena i stoga je bitna vrlo pametna kupovina. Ove sezone su se opet vratile čizme iznad koljena, a osim njih su vrlo moderne i zimske čizme s toplom podstavom ili klasične jahačke čizme do koljena. Ženske čizme pružaju nebrojene modne kombinacije, bilo da su na visoku petu ili s niskim potplatama. Među materijalima dominiraju koža i antilop, ali čizme mogu biti ukrašene i raznim modnim dodacima, kao što su razne kopče, šljokice i gumbi. Ove sezone nećete pogriješiti s čizmama životinjskih uzoraka.

Klasične kožne čizme mogu biti hladne pa su za snježne dane, svima kojima je je zima, vrlo pogodne toplo podstavljene zimske čizme, koje izvana često krasi umjetno krzno. Ženske čizme koje postaju sve više su sve popularne su one koje su malo veće nego gležnjače. Za kišnih dana ćete ostati suhi u gumenim čizmama, koje su sada dostupne u raznim bojama i dizajnima, a mogu izgledati vrlo elegantno i nimalo slične običnim gumenim čizmama.

Kada se odlučite za kupnju čizama bitne su dvije važne značajke, naime, trebate se u njima ugodno osjećati i moraju biti izrađene od kvalitetnih materijala. Nije bitan samo vanjski materijal, nego i podstava, koja mora biti ventilirana, kako vam se noge u čizmama ne bi znojile. Najbolja je podstava od kože, od koje treba biti i podstava i gornji dio čizme. Kožne ženske čizme mogu biti prilično skupe, ali imajte na umu da je to ulaganje na koje nećete požaliti. Također je važna točna širina čizme oko noge. U trgovinama cipela su obično dostupne samo čizme s jednim opsegom, tako da za one s malo jačim nogama mogu biti preuske. U nekim trgovinama su dostupne ženske čizme različitih opsega, od najužih do najširih.

Ženske čizme nude udobnost, toplinu i moderan izgled, a nositi ih možete nekoliko godina. Naravno, ako ih pravilno njegujete. Ženske čizme od kože zahtijevaju posebnu njegu i kozmetiku za cipele, kako bi zadržale svoj izvorni izgled. Dakle, ne zaboravite na četke, impregnirajuće sprejeve i kreme s kojima se što prije moguće treba očistiti blato i ostala prljavština. Pustite čizme da se osuše u toploj prostoriji, koja je prozračna, ali nikada ih ne sušite pored nekog izvora topline kao što je radijator.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe