Kupovina kotla

18.12.2014. 22:19:00

Sve veći troškovi grijanja i tople vode nagnali su nas da se bacimo u potragu za novim i jeftinijim načinima zagrijavanja vode i prostora. To vrijedi posebno za vikendice ili kuće u kojima ne boravimo često – može se puno uštedjeti ako se u takvim kućama ugrade neovisni sustavi i pojedinačna mjerila.

image

Kotlovi su izvrsna alternativa uobičajenim sustavima grijanja. Na tržištu ćete ih pronaći mnogo, razlikuju se napose po vrsti goriva kojeg koriste. Kotao na pelete je samo jedna od mogućnosti, prikladni su za sustave centralnih grijanja, a imaju i dekorativnu osobinu pa ih se može instalirati u kuhinji ili dnevnoj sobi.

Ako kupujete kotao na pelete pobrinite se odmah i da imaju uključen bojler – tako ćete zagrijavajući prostor, zagrijavati i vodu. Prednost većine takvih kotlova je i u tome što se pogonska goriva mogu kombinirati, pa niste ovisni o samo jednom energentu. Gotovo svaki dobar model kotla se može koristiti i za kuhanje. Kuhanjem na kotlu koji ionako radi da bi zagrijao prostor ili vodu dodatno štedite energiju.

Plinski kotlovi za zagrijavanje vode odličan su odabir svakom kućanstvu koje je spojeno na gradski plinovodni sustav. Takvi kotlovi donijet će vam znatne uštede, a dodatna im je prednost i to što nemaju spremnike za vodu već ju zagrijavaju prema vašim potrebama. Iz tog razloga, nema straha da ćete u nekom trenu ostati bez tople vode niti treba razmišljati o tome da li je sustav ostao upaljen ili ugašen. Sve su to razlozi koji idu u prilog odabiru i kupnji baš plinskog kotla.

Kod kupovine kotlova pripazite da imate dovoljno mjesta za instalaciju kako vam kotao ne bi smetao u prostoru. Pravim odabirom možete postići i dekorativni efekt pa će se novi kotao uklopiti u ostatak prostora.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe