Sportovi s reketom i kupovina opreme

18.12.2014. 13:22:00

Sportovi s reketom kao što su tenis, badminton i stolni tenis su odličan oblik rekreacije za iskusne igrače, kao i amatere. Reketi su, naravno, različiti po obliku i ovisno o vrsti sporta za koji su namijenjeni. Prilikom odlučivanja za kupovinu reketa važno je obratiti pažnju ponajprije na par osnovnih svojstava koja određuju reket: težinu reketa, debljinu okvira, veličinu glave reketa, grip i raspored žica na reketu.

image

TENIS i REKETI ZA TENIS

Tenis je najpoznatiji među sportovima s reketom i sigurno jedan od najrasprostranjenijih te zahtijeva odgovarajuću sportsku opremu koja je zbog istoga široko dostupna. Ista dostupnost, naravno, otežava izbor jer se treba upoznati sa svim karakteristikama. Tenis reket bi trebao biti izabran mudro jer može uvelike utjecati na igru i napredak u njoj. Ako ste početnik onda je najpogodniji za vas teniski reket s većom veličinom glave, odnosno, okvira jer isto daje više snage pri udarcu te lopta leti brže. Početnici, naime, još nemaju tako snažan udarac kao već iskusni tenis igrači. Reketi s manjom veličinom glave zahtijevaju puno više preciznosti u udaranju loptice, ali s druge strane nude veću kontrolu. Ovi reketi su posebno dobri za sportaše i rekreativce.

Ako ste početnik u igri, onda je za vas najbolje izabrati rekete koji imaju dobru ravnotežu između snage i kontrole te imaju srednju glavu i srednju napetost žica. Takvi reketi su teški između 280 i 300 grama. Naravno najvažnije je da vaša ruka „osjeća“ reket odnosno da vam reket daje dobar grip i kontrolu u tijeku samog udarca.

BADMINTON REKET i OPREMA

Kao što se teniski reket bira ovisno o veličini glave kod izbora badminton reketa potrebno je obratiti pažnju na tvrdoću . Oprema koja je potrebna za igranje badmintona su mreže, badminton reket i loptice. Što je badminton reket mekši to je bolji izbor za početnike, tvrđi su naravno rezervirani za profesionalce i bolje igrače badmintona.

Za sve vas koji ste u ovom sportu novi, potrebno je obratiti pažnju i na loptice. Za početnike će tako biti najprikladnije badminton loptice koje su izrađene od plastike jer su puno više izdržljive te će naravno time i trajati duže. Badminton loptice mogu biti izrađene od prirodnih materijala kao što su loptice od guščjeg ili pačjeg pera što im omogućava brži let kroz zrak. Kapica takvih badminton loptica je izrađena od pluta.

STOLNI TENIS I OPREMA

Stolni tenis je sport koji je izvrstan način zabave za događaje poput rođendana . To je sport koji se kao tenis i badminton može igrati u zatvorenom prostoru ili na otvorenom prostoru. Sportska oprema koja je neophodna ako želite igrati stolni tenis su, naravno, reket za stolni tenis, loptice i stol za stolni tenis.

Ukoliko želite kupiti stol za stolni tenis prije same kupnje razmislite da li ćete ga koristiti samo u zatvorenom prostoru , u protivnom odaberite onaj koji je pogodan za igru na otvorenom i otporan na različite vremenske uvijete. Stolovi za stolni tenis su sklopivi i jednostavni za pomicanje tijekom čišćenja i ne zauzimaju puno prostora. Možete birati između različitih dimenzija stola, podesivosti mreže, boje površine i materijala od kojeg je stol napravljen. Ako ga želite koristiti u zatvorenom prostoru provjerite koliko prostora imate, a tek onda odlučite o vrsti stola za stolni tenis.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe