Teraristika i oprema za terarije

18.12.2014. 4:59:00

Svi ljubitelji životinja, koji žive u manjih stanovima bez vlastitog vrta, mogu odabrati među životinjama, koja ne zahtijevaju puno prostora. Dakako, ako vas zanima teraristika i životinje, koje obitavaju u terariju, onda se možete odlučiti za kupovinu takve životinje.

image

Teraristika predstavlja dosta veliku skupinu životinja, koja obitavaju u terariju. Različiti vodozemci, reptili, zmije, kornjače i slične životinje obitavaju u terariju te imaju neke prednosti, koje vas mogu privući. Za te životinje nije potrebno puno brige i obaveza, kao u slučaju većih životinja, kao na primjer psa ili mačke.

Teraristika i životinje, koje pripadaju pod tu oznaku, zahtijevaju samo redovito čišćenje i nešto dodatne opreme. Terarij, grijač za terarij te još nekoliko stvari, i to je sve. Grijač za terarij je potreban samo za neke vrste životinja, kojima je potrebna viša temperatura. Grijač za terarij možete kupiti u svakoj trgovini, gdje je teraristika barem malo prisutna. Svaki grijač ima neke tehničke karakteristike, koje morate provjeriti, da li odabrani grijač odgovara veličini vašeg terarija te da nije preslabi ili presnažan.

Svaka životinja treba hranu i vodu, te isto vrijedi i za teraristiku. Hrana za reptile je jedna od stvari, koju ćete trebati kako za reptile tako i za druge životinje, što obitavaju u terariju. Hrana za reptile mogu biti i manje žive životinje, kao miševi, žohari, zrikavci, itd. Hrana za reptile može se kupiti u raznim trgovinama za male životinje, gdje ćete moći naći nešto prikladno za vaše reptile.

Terarij možete napraviti kod kuće, ako se barem malo razumijete u te stvari. Usprkos tome, preporučljivo je kupiti siguran i profesionalan terarij, posebice, ako mislite u njima držati opasne životinje, kao otrovne zmije ili slične životinje. Za izradu terarija, potrebno vam je nešto drveta, stakla i još nekolicina drugih materijala, no prvenstveno potrebno vam je puno znanja i strpljenja. Takav projekt nastaje prije svega iz hobija, jer ne možete očekivati da ćete nešto puno uštedjeti, ako se odlučite napraviti svoj terarij. Na ponudi su različiti terariji, koji su dostupni po niskim cijenama, dok za vlastiti terarij, osim vašeg vremena, trebat ćete i podosta materijala.

Isto tako je važno, da kod prskanja terarija koristite destiliranu vodu, jer će vam se u protivnom dosta brzo početi skupljati kamenac na staklu te će vam pogled u terarij biti otežan ako ne i onemogućen.

Ne propusti

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe