Kako izdubiti bundevu?

25.10.2014. 13:13:39

Glavni simbol Noći vještica je bundeva pretvorena u lampion. Izrada lampiona od bundeve je jednostavna i vrlo zabavna, a ako do sada nikada niste dubili bundevu za Noć vještica evo nekoliko savjeta koji će vam olakšati proces.

image

1.Odaberite bundevu koja može stabilno stajati, nemojte odabrati premalu jer će je biti teško izdubiti, ali niti preveliku jer će njome biti teško rukovati. 

2.Izrežite poklopac na vrhu bundeve cik-cak i odvojite ga od ostatka. Poklopac i bundevu dobro očistite od sjemenik i ostataka mesa od bundeve (sjemenke osušite i ispecite, a meso bundeve iskoristite za omiljene recepte). 

3.Na bundevu nacrtajte ili zalijepite odabranu shemu po kojoj ćete ju izrezbariti. Po predloženom crtežu prvo izbušite rupice duž ruba sheme te oštrim kuhinjskim nožić em izrezbarite ostatak. 

4.Unutrašnjost bundeve možete premazati vazelinom koji će  usporiti propadanje, a ako želite mirisnu bundevu utrljajte u nju malo cimeta. 

5.U bundevu stavite svjećicu ili LED lampice, vratite joj poklopac, pogasite svjetla i uživajte u svojoj kreaciji. 

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe