Ugradnja kade

9.12.2014. 14:08:44

Kada ili tuš su obvezna oprema u svakoj kupaonici, pa se prije kupnje često pojavljuju problemi, koje su dimenzija prikladne, kakav oblik kade bolje odgovara u kupaonici, od kakvih materijala su napravljene i slično.

image

Osim propisanih veličina kade, koje su minimalne dimenzije 170 x 75 cm, na raspolaganju postoji veliki broj različito oblikovanih kada za razne svrhe, u rasponu od velikih kada i jacuzz-ija do posebno dizajniranih terapeutskih kupki. U kupaonici, gdje kada normalne veličine ne može stati, poželjno je instalirati tuš ili kadu malih dimenzija, sjedeću, koju koriste uglavnom starije osobe. Nadalje, kade dijelimo na samostojeće i ugradbene. Kako različite vrste kada ispravno ugraditi u kupaonici?

Samostojeće kade treba postaviti na određenu udaljenost (30-40 mm) od zida da se rub kade može koristiti za držanje stvari, te da ju je lakše očistiti. Prostor između kade i zida ispuni se s dvije gumene trake (promjera 40 mm), koju u visini gornjeg ruba kade pričvrstiš na zid s mjedenim vijcima. Gumene trake odgovaraju veličini normalne kade, dakle 1.700 do 1.000 mm.

Kod se postavljanja ugradbene kade, treba posvetiti malo više pažnje, jer pod mora biti vodonepropusan, stoga se mora prvo dobro izolirati. Izolaciju na zidu treba postaviti oko 80 do 100 mm iznad gornjeg ruba kade, u kadi s opremom za tuširanje približno 200 mm.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe