Kakva posuda je pogodna za indukcijske ploče za kuhanje?

23.6.2014. 14:45:27

Na indukcijske ploče za kuhanje ne možeš stavljati bilo kakve posude pa ako namjeravaš kupiti novi štednjak, ne zaboravi da staro posuđe za indukcijske ploče za kuhanje možda neće biti pogodno. Među neodgovarajuće posuđe spada i ono od nehrđajućeg čelika, koje nema posebno magnetsko dno.

ŽELIŠ UŠTEDJETI PRI KUHANJU I TRAŽIŠ INDUKCIJSKU PLOČU? Ovdje potraži bogatu ponudu različitih modela!

image

Posuđe za indukciju je uvijek posebno označeno s točno određenim oznakama. Zašto je potrebno imati takvo posuđe? Indukcija uspostavlja magnetsko polje između ploče za kuhanje i posude u kojoj se kuha. Električni tok se pri kuhanju inducirana neposredno na dnu spremnika, tako da se sadržaj vrlo brzo zagrijava, a ostala površina ploče ostaje hladna. Indukcija također omogućuje brzo, ekonomično i sigurno kuhanje.

Proizvođači zbog popularnosti ovih ploča danas indukcijsko dno stavljaju u većinu regularne serije posuđa od nehrđajućeg čelika. Na indukcijsko kuhalo možeš staviti emajlirano posuđe i tave, možeš koristiti crno željezno posuđe koje je bilo od tvoje bake ili posuđe s željeznim dnom, koje mora biti potpuno ravna. Ne zaboravi da indukcijsko posuđe samo predstavlja grijač, tako da nema gubitka energije zbog zagrijavanja površine za kuhanje. Najveća prednost korištenja indukcijskog posuđa su također ušteda energije i brzina kuhanja.

Preporučljivo je kupiti kvalitetno posuđe, jer nekvalitetno osim kratkog roka trajanja donosi negativan utjecaj na zdravlje. Odaberi jedan od modernih materijala kao što su aluminij i keramički premaz, što ti osigurava da novo posuđe lako opereš. Odaberi glatke, ne-porozne materijale iz kojih se ne prolijeva i imaju poseban premaz za lako čišćenje. Materijal koji je otporan na ogrebotine i jednostavan oblik posuđa tijekom procesa pranja štedi puno vremena.

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe