Aparati za sladoled

Postoji li ukusnije osvježenje ljeti od sladoleda? Mali i veliki - svi ga vole. Ako ti te hladne poslastice nikad nije dovoljno i uživaš u testiranje novih okusa, sa aparatom za sladoled možeš izraziti svoju kulinarsku kreativnost.

Prije kupnje provjeri koliki je kapacitet aparata za sladoled kojeg želiš kupiti. To nije jedina važna značajka aparata za sladoled. Na brzinu pripreme će utjecati vrsta aparata. Postoje četiri različite vrste aparata za sladoled koji proizvode sladoled pomoću različitih tehnika.

Prvi tip uređaja za sladoled vrlo je jednostavan za korištenje. Oni se sastoje od spremnika za sladoled i spremnika s tekućinom, koja se mora prethodno od 12 do 24 sata hladiti u zamrzivaču. Nakon toga uređaj miješa masu za sladoled te je zamrzava. Nakon dvadeset do trideset minuta, sladoled je spreman za jedenje, a za ponovnu upotrebu potrebno je ponovno zamrznuti tekućinu.

Drugi tip aparata za sladoled se stavi u hladnjak. Oni rade tako da smjesu za sladoled svako toliko protresemo, kako se ne bi stvorilo preveliki kristali. Nedostatak tih uređaja je da se zauzimaju puno prostora u zamrzivaču i rade na struju, što znači da kad zatvoriš vrata od zamrzivača, kabel od aparata za sladoled mora izlaziti iz frižidera. Treći nedostatak ovih uređaja je da se sladoled u njima hladi vrlo sporo.

Najpopularniji aparati za sladoled su oni koje staviš na kuhinjski stol, uliješ smjesu za sladoled, a nakon trideset minuta sladoled je već napravljen. Kod ovih uređaja ne treba ništa prethodno zamrzavati, jer oni imaju ugrađen vlastiti sustav zamrzavanja i stoga su nešto skuplji. Budući da sadržava rashladno sredstvo, ne preporuča se da ga preseljavaš, a nakon svakog pomicanja aparata potrebno je pričekati 12 sati prije ponovne uporabe.

Četvrti tip aparata za sladoled za svoj rad zahtijeva veliku količinu leda i soli. To je veliki uređaj s unutarnjim i vanjskim spremnikom. U unutarnji spremnik se ulije masa za sladoleda, a u vanjski led i sol. Masu za sladoled miješa miješalica, a strugalica koja se vrti u suprotnom smjeru, sa stjenki posude trga već smrznuti sladoled.

Kada se odlučiš kupiti stroj za sladoled, prvo provjeri i usporedi različite ponude na Jeftinije.hr.

više
Savjeti 0
37 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Povezane kategorije

Prije kupovine želiš vidjeti više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)Pretraži savjete

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.