Kontaktni roštilji / Kuhinjski roštilji

Voliš hranu sa roštilja, ali nemaš balkon ili terasu? Nema problema, električni kontakt roštilj može biti koristan kao i plinski ili roštilj na ugljen. Budući da ga možeš koristiti u zatvorenom prostoru i na mnogo različitih načina, može biti i korisniji od tradicionalnog roštilja. Zauzima manje prostora, a neke imaju odvojive ploče koje se mogu prati u perilici posuđa, a tu su čak i oni koji imaju dodatak za pečenje vafla. Zato ne brini ako nemaš dovoljno otvorenog prostora za klasični roštilj - kontakt roštilj također mogu zadovoljiti sve tvoje potrebe.

Prije nego što kupiš kontaktni roštilj, trebaš provjeriti nekoliko ključnih značajki. Budući da je za roštilj bitno da njegova ploča brzo zagrijava i dođe do vrlo visoke temperature, moraš prilikom kupovine kontaktnog roštilja provjeriti njegovu snagu. Ako kupiš bilo koji od roštilja sa snagom manjom od 1800 W, riskiraš da se neće moći dovoljno ugrijati i da će biti pogodan samo za pečenje kruha ili će zagrijavanje trajati cijelu vječnost. To ne znači da takav roštilj ne možeš koristiti, ali je dobro znati unaprijed što ti takav odabir pruža.

Još jedna važna i korisna značajka dobrog kontakt roštilja je mogućnost podešavanja visine gornje ploče roštilja. Na taj način se osiguravaš da gornja ploča neće previše pritiskati hranu, ali i dobiti mogućnost gratiniranja hrane, te da ploču možeš dignuti dovoljno visoko da nije u kontaktu s hranom, pa da se može lijepo zapeči na vrhu.

Također je važno da se na tvom kontakt roštilju može podesiti temperatura, jer jasno je da ne možeš peći sendviče i ćevape na istoj temperaturi. Dobrodošla je i mogućnost nagiba ploče tako da kod masnije hrane mast redovito otječe i hrana je zdravija. Većina roštilja ima posudu za skupljanje masti, a neke imaju i dodatni spremnik za hvatanje masnoće s gornje ploče kad je podigneš Tako se višak masnoće odvaja u posudu i ne kaplje na stol.

Ako imate roštilj, koja ima mogućnost pomicanja položaja gornje ploče, možete ga koristiti kao roštilj na otvorenom. Vrlo korisna je i mogućnost odvajanja ploče tako da se može oprati u perilici. Budući da nemaju svi kontakt roštilji tu mogućnost, provjeri prije kupnje.

Ako već znaš da je kontakt roštilj nešto što želiš, provjeri i usporedi različite ponude na Jeftinije.hr. Dobar tek!

više
Savjeti 0
105 proizvoda
 • Popularnosti
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)
  • Broju trgovina
  • Broju mišljenja korisnika

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude?
Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Hvala na prijavi. Uskoro možeš očekivati nove tjedne e-novosti.